Janina Fry

Feta Shakshuka

Teksti: Janina Fry

Tein tänään aamulla munakasta vähän Välimerellisellä tvistillä. Shakshuka on alunperin Pohjois-Afrikkalainen ruokalaji. Tämä on siitä helppo resepti, että kaikki tapahtuu yhdessä pannussa ja se on loistava ja terveellinen proteiinipitoinen aamupala. Shakshuka sopii myös osaksi brunssia tai miksi ei myös illalliseksi. Yleensä tämä tehdään ilman fetaa mutta koin itse, että feta nosti tämän seuraavalle levelille.

Feta Shakshuka

  • Oliiviöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 keskikokoinen punainen paprika
  • 1 pieni keltainen paprika
  • 1/2 chiliä (tai kokonainen jos pidät tulisemmasta)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 1 tlk kuminaa
  • 1 tlk paprikajauhetta
  • korianterin vartta hakattuna noin 1 tlk.
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 5-6 kananmunaa
  • Fetajuustoa (dodoni tai pirkka)
  • Tuore korianteri koristeluun

Valmistus:

Leikkaa sipuli ja paprikat suikaleiksi laita oliiviöljy pannuun. Sipulit ja paprikat karamellisoidaan pannussa kunnes ovat aivan pehmeät. Ainakin 10 min.
Kun sipulit ja paprikat ovat täysin pehmentyneet voit lisätä valkosipulin ja pilkotut purkkitomaatit. Tässä vaiheessa lisätään kumina, paprikajauhe ja hakattu korianterinvarsi. Anna padan hautua vielä noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen voit lisätä fetaa maun mukaan kastikkeeseen, sekoittaa se hyvin ja sitten, kaivat puukauhalla reiät ”muhennokseen” ja laitat kananmunat reikiin yksitellen. Tämä on vähän haastavaa ja itse pidin pannun suhteellisen kuumana jotta munat alkoivat heti kypsymään. Jotta valkuainen kypsyy kannattaa tässä vaiheessa laittaa kansi päälle tai vaihtoehtoisesti voit laittaa myös uuniin jos pannusi kestää. Itse haluan kuitenkin, että keltuaiset pysyvät hieman valuvana mutta tärkeää on, että valkuainen on kypsynyt.
Koristele korianterinlehdillä ja tuoreella fetalla. Herkullisia hetkiä helatorstaihin.

Janina <3

 

Lue myös

X