Janina Fry

Lime Pie resepti

Teksti: Janina Fry

Tässä resepti pääsiäisen Lime Pie-piirakkaan. Tämä sopii yhtä hyvin tulevaan vappuun joten se on aina ajankohtainen. Olen muutenkin hurahtanut limeen joten luvassa myös muita limeä vaativia herkkuja toisessa postauksessa. Tähän tarvitaan joidenkin reseptien mukaan kondensoitua maitoa ja tuorejuustoa mutta minä käytin nyt versiota jossa käytetään vaniljanmakuista rahkaa täytteessä.

 

LIME PIE (valio.fi reseptiä mukaillen)

POHJA

1 pkt (175 g)
kaurakeksejä
75 g
Voi

TÄYTE

2 dl
kuohukerma
2 prk (à 200 g)
vaniljan makuista rahkaa (käytin Valion)
½ dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ tl
limetin kuorta
3 rkl
limetin mehua

KORISTEEKSI

1 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
sokeria
1
limetti ohuina viipaleina

 

  1. Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.

  2. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset.

  5. Pese limetit kuumalla vedellä. Kuivaa. Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 1/2 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 3 rkl täytteeseen.

  6. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.

  7. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä. Paistoin itse huomattavasti pidempään n. 40 min mutta minulla oli hieman isompi vuoka (halkaisijaltaan 26 cm)
  8. Jäähdytä täysin kylmäksi.

  9. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
  10. Koristele kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua pintakuorta ja viimeistele mintunlehdillä.

Lime Pie maistuu parhaimmalta jääkaappikylmänä. Hyvää viikonloppua <3 Janina

Lue myös

X