Janina Fry 360°

Nopea ja herkullinen marjapaistos

Teksti: Janina Fry

Kesällä ei juurikaan kiinnostele viettää liian pitkiä aikoja keittiössä ja yksi nopea jälkiruoka kesäpöytiin onkin jo vuosikausia minulla ollut tämä marjapaistos. Se valmistuu kädenkäänteessä ja uuni hoitaa loput. Marjapaistos maistuu niin pienimmille kuin isoimmillekin herkkusuille, varsinkin jäätelön kera! Tänään kutsuimme anoppini meidän terassille suununtai-illalliselle ja jälkiruoaksi nautimme tätä. Keskikesän kunniaksi jaan  reseptini tänne blogiin. Olkaa hyvät :).

Marjapaistos

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 75 gr juoksevaa Oivariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Vuokaan: voita ja korppujauhetta
  • Lämmitä uuni 200°.  Voitele ja jauhota tasapohjainen vuoka.
  • Sulata rasva. Sekoita jauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää rasva vatkaten.
  • Lisää jauhot kaapimella sekoittaen.
  • Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle marjat ja n. 4 rkl. sokeria.

Kypsennä paistosta uunin keskitasolla 25-35 min. riippuen siitä ovatko marjat tuoreita vai jäisiä.


Lue myös

X