Jenni Ukkonen

10 x Kauneuslupaukseni tälle vuodelle

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

1. Kasvonaamio 2. Hiusten tehohoito 3. Silmänympärysvoide 4. The Solution kollageenijauhe 5. Tuoksukynttilä 6. Charlotte Tilbury huulipunat 7. Öljydiffuuseri

Nyt kun tammikuussa kaikenlaiset lupaukset, päätökset tai tavoitteet juuri alkaneelle vuodelle ovat vielä ajankohtaisia, aloin miettimään aiemmin tekemieni lupauksen rinnalle myös kauneuslupauksia, mitä olen suunnitellut tälle vuodelle tekeväni. Tänä vuonna täytän tosiaan 30, ja sen myötä on tiettyjä asioita, mitkä omasta mielestäni minun tulisi viimeistään tänä vuonna omaksua niin tavalliseksi osaksi jokapäiväistä elämääni, ettei minun tarvi niitä itselleni mitenkään erityisesti muistuttaa. Olisi mielenkiintoista kuulla, onko teistä joku ajatellut tehdä samankaltaisia lupauksia tälle vuodelle?

Tässäpä tulevat kauneuslupaukseni vuodelle 2019:

1. Käyn säännöllisesti saunassa

Meidän taloyhtiöstä löytyy sekä höyryhuone että ihan suomalainen sauna, ja näistä on suunnitelmani ottaa ihan ehdottomasti enemmän iloa irti tänä vuonna. Rakastan saunassa istumista ja olo on sen jälkeen aina niin totaalisen rentoutunut. Onko teillä jotain saunailtojen yhteydessä käyttämiä suosikkituotteita, mitä mun kannattaisi ottaa testiin?

2. Teen säännöllisesti kasvonaamion itselleni

Tätä ei tosin tarvi juurikaan muistutella, sillä kasvonaamiot on intohimoni ihonhoidossa (rakastan tietysti eniten kaikkea korealaista). Siispä naamio kaksi kertaa viikossa lienee ihan kohtuullinen lupaus. Lisäksi ihonhoitoon liittyen; muistan käyttää silmänympärysvoidetta joka ikinen aamu JA ilta (miten näin yksinkertainen askel voikin tuntua joskus niin mahdottoman hankalalta muistaa tehdä?!).

3. Nautin kollageenia päivittäin

Ostin elämäni ensimmäisen kollageenijauheen viime vuonna New Yorkista, mutten saanut koskaan käytettyä kyseistä purkkia loppuun; vaikka jauheen piti olla mauton, pystyin aina maistamaan sen juomani seasta ja jokin siinä sitten tökki. Sain kuitenkin joulun tienoilla testiin Oslo Skin Labin paljon kehuttua The Solution-kollageenijauhetta ja sitä on ollut mielestäni paljon miellyttävämpi käyttää. Kollageenijauhe auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, tasoittaa juonteita ja ryppyjä ja ennaltaehkäisee niiden syntymistä – ja on todella helppo nauttia minkä tahansa juoman tai ruoan kanssa. Tästä lisää vielä myöhemmin!

4. Opettelen käyttämään eteerisiä öljyjä kotona

Eteeriset öljyt ovat mm. kukista, lehdistä, ja hedelmistä saatavia aromaattisia öljyjä, joilla voi olla useita fyysisesti ja psyykkisesti lääkitseviä ominaisuuksia. Olen halunnut opetella niiden käyttöä jo jonkun aikaa, joten Suomesta palattuamme ostin kotiimme öljydiffuuserin (kurkkaa esim. tämä ja tämä) ja pari tuoksua, ja esimeriksi iltaisin olen höyryttänyt laventeliöljyä makuuhuoneessa ennen nukkumaanmenoa. Tuoksun vahvuutta on helppo säädellä sillä, kuinka monta tippaa sekoittaa veteen, joten liian vahvoja tuoksuja ei tarvi pelätä, mikäli ei sellaista kaipaa.

5. Juon tarpeeksi vettä päivittäin

Juon kyllä tavallisena päivänä ainakin sen 3 litraa puhdasta vettä, joten sinäänsä tätä ei ehkä tarvisi kirjata ylös, mutta toisaalta kyseessä on niin oleellinen asia, etten halunnut jättää tätä kohtaa poiskaan…

6. Pidän parempaa huolta kynsistäni

Tykkään lakata sormenkynnet kotona, mutta välillä tuntuu, että saan korjata lakkauksia päivittäin, sillä aina jossain sormessa on naarmu tai kolhu lakkauksessa. Yritän siis löytää tähän jonkun hyvän ratkaisun (kenties kotitekoiset geelilakkaukset). Sen sijaan otin viime vuonna otin tavaksi käydä kerran kuussa pedikyyrissä, ja sitä aion jatkaa myös tänä vuonna. Se on ihanaa hemmottelua! Varpaissa lakkaukset kestävät ainakin mulla paljon pidempään hyvänä, joten siitä maksaa mielellään.

7. Puhdistan meikkisiveltimeni säännöllisemmin (ja heitän vanhoja meikkejä pois!)

Taas yksi niin yksinkertainen asia, mitä ei sitten kuitenkaan millään jaksaisi tehdä viikottaisella tasolla – vaikkei niiden siveltimien puhdistamiseen todellakaan mene edes kauan, kun sen aloittaa.

8. Jatkan hiusteni hoitoa Olaplexin avulla

Aloitin viime vuoden loppupuolella Olaplex-hoidot hiuksiini, ja vaikka kampaajan suosituksesta huolimatta olen toistaiseksi käynyt hoidossa vain kerran kuussa (hän suositteli siis mulle kerran viikossa käyntiä), huomaan hiuksissa jo selvän eron – varsinkin aina pesun jälkeen. Lisäksi ostin kotiin Olaplexin shampoon, hoitoaineen ja tehohoidon, mitä olen käyttänyt n. kerran viikossa tavallisen shampoon ja hoitoaineeni sijaan (ne ovat muuten parhaillaan tämä ja tämä, ja ihan super hyvät onkin – suosittelen!)

9. Yritän olla rohkeampi huulipunien suhteen

Hyvin usein meikissäni suosin roosaisia huulipunia tai -kiiltoja, jotka ovat lähellä omien huulteni sävyä. Tänä vuonna haluaisin olla rohkeampi myös muiden sävyjen kanssa ja kokeilla enemmän herkullisia vaaleanpunaisia, kirkkaita punaisia ja dramaattisen tummia punia.

10. Muistan AINA käyttää aurinkosuojakerrointa (ja suosin meikkipohjia, missä sellainen on)

Auringonpaisteelle jatkuva altistuminen huolestuttaa minua välillä todella paljon, ja nykyään kasvoiltani löytyykin jopa suojakerrointa 50. Tämä on kenties tärkein aseeni nuorekkaan ihon säilyttämisessä, joten tästä ei parane tinkiä!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Kuvan Pinterest-kansiostani B E A U T Y ja nettikaupat (linkattu yllä)

Lue myös

X