Jenni Ukkonen

11 x Kuvaa Rovaniemeltä

Teksti: Jenni Ukkonen

Ihanaa alkanutta viikkoa! Ahkeran viikonlopun jälkeen (postasin peräti kolmena peräkkäisenä päivänä – huomasitteko? Oli pakko kompensoida tuota muuten kovin laiskaa viikkoa, heh!) on hyvä aloittaa uusi viikko. Tällä viikolla onkin kivoja juttuja tiedossa, mm. päivä Dubaissa huomenna ja ystävän treffaamista (kummankin lomien jälkeen – kuulumisia varmasti riittää puolin ja toisin!) keskiviikkona. Juhannusta emme täällä mitenkään ihmeellisesti vietä, mutta olemme nyt taas innostunut tuosta alakerrassa olevasta rannasta, joten kenties houkuttelen mieheni sinne päivää viettämään. En oikeasti muista, milloin olisin oikeasti viimeksi viettänyt juhannusta! Onko teillä suunnitelmia?

Mulla ei useinkaan tule Rovaniemellä ollessani napsittua kuvia, mikä on tietysti vähän sääli – mulla on esitellä muille kuvia lomamatkoiltani enemmän, kuin omasta synnyinkaupungistani. Nykyään olen kuitenkin useimmiten koti-kotona yksin (siis vanhempieni kanssa, mutta muuten yksin) ja vietän aikaakin enimmäkseen kodin lähettyvillä, meikittä ja välillä myös ilman puhelinta, joten kuvia ei luonnollisestikaan tule myös näistä seikoista johtuen otettua ihan niin ahkeraan, kuin vaikka lomamatkalla, missä mulla on oikeasti joka päivä uusi asu yllä ja käyn katsomassa vaikka nähtävyyksiä… No, kuvattomuus ei tietysti tarkoita, ettenkö olisi nauttinut ajastani taas kerran – eikö sitä sanota, että parhaista bileistä on vähiten kuvia? Sanonta toiminee tällaisissakin tilanteissa. Tällaisia otoksia tallentui kameraani tällä kertaa kotona ollessani:

Meillä on kotona (enää) kaksi koiraa, joita lenkitän aina mielelläni siellä ollessani. Toinen on vähän laiskistunut ja hidas, toinen taas aina vauhti päällä. Mutta kävellen tai juosten, kyllä näissä maastoissa kelpaa ulkoilla!


Mulla on Rovaniemellä ollessa lähes pakko päästä joka kerta käymään Cafe & Bar 21:ssä, mikä on ehdoton suosikkini kaupungin kahvilatarjonnasta (mikä on parantunut mielestäni huikeasti niistä ajoista, kun siellä vielä asuin! Tosin, onhan siitä jo sellaiset yhdeksän vuotta aikaa…). Kokeilkaa lohikeittoa, jos käytte – ehkä paras mitä olen ikänä maistanut! Tällä kertaa kävimme myös äitini ja kummitätini kanssa lounaalla 21:n vieressä olevassa meksikolaisravintola Yucassa, mikä oli myöskin mieleeni (plus, olisin mielelläni napannut nuo ihanat sinivalkoiset lautaset mukaani ruokailun päätteeksi!).

Sää Rovaniemiellä oli selkeästi Helsinkiä viileämpi, mutta ei siellä sentään satanut lunta. Löysin tämän mekon alennusmyynneistä ja se sopii hyvin myös viileämmille säille takin tai vaikka kivan neuleen kanssa puettuna!

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X