Jenni Ukkonen

15 Kysymystä hiuksista (+ miten laitan omani)

Teksti: Jenni Ukkonen

Bongasin Saran blogista tämän 15 Kysymystä hiuksista haasteen, ja kun multa juuri hiljattain kysyttiin, miten laitan omat hiukseni (siis perus pesun lisäksi), ajattelin, että tässä saan vaivatta kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Eli alla ainakin melkein kaikki hiuksistani!

1. Hiustyyppi?

Luonnonkihara/laineileva, paksu

2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

Yritän käydä leikkaamassa kuivimmat latvat pois n. parin-kolmen kuukauden välein ja tekemässä Olaplex-hoidon 6-8 viikon välein (välillä kyllä lipsun tästä!). Käyn täällä Ras Al Khaimahssa, paremman puutteessa!

3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?

Olaplex hoito. Seuraavaksi on käytävä leikkaamassa kuivia latvoja.

4. Tukkajumalasi?

Negin Mirsalehi, wow mitkä kutrit. Viimeisimpänä aloin tosin himoita tasaista polkkaa, Maria Kragmannin tyyliin, mutta entuudesta tiedän ettei sellainen sovi mulle hiustyypin perusteella yhtään!

5. Suosikkikampaus?

Sileät ja suorat (ei piikkisuorat) tai rennot laineet

6. Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?

Nykyään huomaan että hiukseni rasvoittuvat aiempaa nopeammin, kyse voi olla tästä vuodenajasta tai jopa pesuvedestä. Pesen 2-3 päivän välein, aamupäivästä. Annan kuivata itsekseen päivän mittaan.

7. Vakio hätäkampaus?

Suttunuttura niskassa, silkkisellä hiusdonitsilla kiinnitettynä.

8. Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Käytän juuri nyt vaihtelevasti Olaplexin tuotteita ja Pureologyn Hydrate-sarjaa (mistä mainitsin tässä postauksessa – ja mille olen ihan myyty! Hiukset ovat SUPER sileät ja helppohoitoiset niiden käytön jälkeen). Pesun jälkeen käytän Olaplexin Bond Smootheria (=uusi lemppari). Kuiviin hiuksiin suihkaisen Balmainin hiusparfyymiöljyä. Päivänä ennen pesua käytän lähes poikkeuksetta kuivashampoota (Batiste on edelleen ykkönen = ikisuosikki).

9. Mikä hiustuote ei nappaa?

Jostain syystä en rakastanut Living Proofin PhD Perfect Hair Day 5in1 muotoiluvoidetta, vaikka käytin kyllä kyseisen purkin loppuun. Ei toiminut ihan niin hyvin kuin olisin halunnut sen kaiken kuulemani perusteella toimivan, vaan tuntui aina jättävät hiukset likaisen oloisiksi ja raskaiksi, vaikka ne oli just pesty.

10. Jäätävin hiuslookkisi?

Blondatut (kellertävät) hiukset. What was I thinking.

11. Syötkö ravinnelisää hiuksille?

Tällä hetkellä en syö mitään varsinaisesti hiuksille tarkoitettua ravinnelisää, mutta syön esim. sinkkiä, minkä pitäisi ymmärtääkseni tukea myös hiustenkasvua.

12. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Käytin nuorempana (teippejä), ja vaikka never say never, niin vahva uskomukseni on että kävi miten kävi, siihen rumbaan en enää lähde!

13. Hiuskatastrofi?

Toisena Lontoo-vuotenani, eli joskus 2011-2012 aikoihin, hiusten vaalennuksen makuun päästyäni laitoin hiuksiini jonkun kotisuoristuksen, mikä katkaisi päällimmäiset hiukset n. 10 sentin mittaisiksi. Silloin itketti ja harmitti hyvin pitkään! Onneksi hiukset LOPULTA kasvoivat takaisin, mutta kyllä siinä meni vuosia. Opetus: älkää tehkö mitään semipermanentti kotikäsittelyjä kotona!!

14. Millä suoristat ja/tai kiharrat?

Mulla on iki vanha Philipsin suoristin ja lähes yhtä vanha Babylissin paksu kiharrin. Olen viime aikoina miettinyt pitäisikö ostaa uusi suoristusrauta vaiko kenties Dysonin paljon mainostettu Air Wrap. Toisaalta on hyvä että on niin vanhat laitteet, etten juurikaan halua niitä käyttää ja täten rasittaa hiuksiani suotta. Mutta jos on suosituksia niin saa ilman muuta vinkata!

15. Hiusvinkki?

No tuo yllä mainittu kotikäsittely, ja se, että pitäkää huolta hiuksistanne ja suojatkaa ne oikeilla aineilla! Joo hiukset yleensä uusiutuu ja kasvaa takaisin, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa ettei se yön yli sentään tapahdu. Parhaimmillaan voi mennä vuosia että hiukset ovat taas hyvässä kunnossa, kun ne on tarpeeksi tehokkaasti pilattu. Tätä nykyä hiukseni ovat kruununi, enkä voi uskoa miten pahoin olen niitä aikoinaan laiminlyönyt.

Omia hiuksiani en ihan älyttömän laita arjessa, kuten yllä mainitsin niin mun laitteet alkavat kaivata uudistusta sillä nykyiseni ovat jo aika tehottomia. Jos en ole hiusten pesun jälkeen menossa samana päivänä minnekään, laitan hiukset kevyelle letille ja annan niiden kuivua itsekseen. Jos taas olen menossa jonnekin, yritän kuivata ne kuivaimen sijaan Babylissin (myöskin jo hyvin vanhalla) pyörivällä harjakuivaimella, koska sillä saan samalla hiuksiin sileyttä, volyymia ja aavistuksen lainetta latvoihin (ennen näitä kuvia olin itseasiassa kuivannut hiukseni just hetkeä aiemmin sillä). Ostin kyseisen kuivaimen kun hiukseni olivat about olkapäille ja se oli kaikkien päivien pelastus, en olisi selvinnyt ilman sitä! Öisin pidän hiuksia kevyellä letillä ja aamuisin mulla on sen jäljiltä aika rennot laineet, mitkä harjaan auki jotta hiukset näyttävät mahdollisimman tuuheilta. Muuta en oikeasti juuri tee!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X