Jenni Ukkonen

15 x näin horoskooppimerkkini näkyy minussa

Teksti: Jenni Ukkonen

Bongasin ennen lomalle lähtöä Jutan blogista kiinnostavan ja hauskan postauksen siitä, kuinka hänen horoskooppimerkki hänessä näkyy; eli mitkä hänen horoskoopille tyypilliset pirteet hän itsessään allekirjoittaa. Itsekin olen kiinnostunut horoskoopeista nimenomaan luonteenpiirteiden puolesta, sillä koen, että horoskoopit kuvaavat ihmisiä juuri siltä kantilta useimmiten todella osuvasti – ainakin omassa lähipiirissäni näen sen hyvin. Myös uusilta tuttavuuksilta kysyn yleensä nopeaa horoskooppia, jotta voin yrittää sitäkin kautta ymmärtää heitä paremmin ja oppia tuntemaan heidän nopeammin.

Itse olen melko tyypillinen härkä, vaikka kaikkia merkille yleisiä luonnekuvauksia en ihan täysin allekirjoitakaan. Näin koen, että härkämäisyys (vai härkyys?) minussa näkyy:

Olen ehdottomasti nimenkin mukaisesti härkäpäinen; järkkymättömätön ja toisinaan jopa joustamaton jääräpää, joka menee läpi sen harmaan kiven saavuttaakseen haluamansa. Halutessani voin omistautua asialle satakymmenen prosenttisesti ja unohtaa (ainakin hetkellisesti) kaiken muun.

Olen todella käytännöllinen, rauhallinen, harkitseva ja realistinen ihminen. Työskennellessäni olen perinpohjainen, huolellinen ja tuottelias ja haluan pystyä näkemään konkreettisia tuloksia tekemästäni työstä. Työskentelen mieluiten yksin ja omaan tahtiini enkä kestä sitä, että mua hoputetaan.

Olen ehdottomasti enemmän toteuttaja kuin visioija. Koen helpommaksi tehdä, kuin suunnitella; jos mulla on tai saan valmiin suunnitelman, ei mulla yleensä ole toteuttamisen kanssa mitään ongelmaa!

Olen härille tyypillisesti nautiskelija, joka rakastaa mm. hyvää ruokaa ja laiskottelua. Mikäli joku tuntee minut oikeassa elämässä, niin tiedättekin, miten hyvin tämä piirre minua kuvaa… teille muille kerrottakoon, että todella hyvin! En tosin ole laiskottelija siinä mielessä, ettenkö olisi valmis myös käärimään hihat ja tekemään paljon töitä, mutta sanotaan niin, että kun on aika laiskotella, teen senkin täysillä!

Koen vahvaa tarvetta tuntea oloni turvalliseksi ja arvostan kotia yli kaiken. Olen täysin tyytyväinen tasaiseen, turvalliseen (joidenkin mielestä myös tylsään) elämään, sillä rutiinit ja se, että tiedän miten asiat tulevat menemään, antavat minulle mielenrauhan. Olen myös todellinen kotikissa, ja mulle mieluisimmat suunnitelmat pitävät useimmiten sisällään sen, että saan jäädä kotiin. Toisaalta härkiin liitetään myös perinteikkyys ja perinteiden vaaliminen, ja sitä en omalla kohtaani sataprosenttisesti allekirjoita. Toki osaan arvostaa tiettyjä perinteitä, mutten kuvailisi itseäni järin perinteikkääksi.

Härille tyypillinen omistushaluisuus näkyy minussa osittain, muttei täydellisesti. Uskon, että moni ulkopuolinen voisi nähdä mut omistushaluisena parisuhteessa, mutta todellisuudessa en sitä ole; en ole esimeriksi se tyttöystävä tai vaimo, joka tivaa mieheltä miksei hän vastannut heti viestiin tai puheluun tai missä sitä onkaan illalla oltu. En tykkäisi jos sitä tehtäisiin mulle, joten ei tulisi mieleenkään tehdä sitä myöskään itse.  Tässä asiassa en siis välttämättä ole kovin tyypillinen härkä!

Ihmisten sijaan koen omistushalua pikemminkin niinkin typerästä asiasta, kuin tavaroista, mutta siitäkin olen viime vuosina kasvanut aika paljon ulos ja oppinut sekä luopumaan että jakamaan paremmin (inhoan silti edelleen tavaroiden lainaamista – sekä muille että muilta! Jopa kirjan lainaaminen kaverilta stressaa mua naurettavan paljon ja haluan vaan lukea kirjan nopeaa, että voin myös palauttaa sen mahdollisimman pian). Materiaalisuus näkyy mussa silti aika vahvasti, ja huomaan edelleen kiintyväni vähän liikaa tiettyihin tavaroihin – joudun välillä muistuttamaan itselleni, että ne ovat vain materiaa, eikä se haittaa, jos niissä näkyy vaikka käytön jälki tai niille sattuu jotain. Toisaalta osaan kyllä vastapainona myös luopua tavaroista, eli täysin järjetöntä materiakiintymystä tai tavaroiden hamstraamista en sentään harrasta.

Olen pohjimmiltani tarpeissani yksinkertainen ja maanläheinen ihminen, enkä tarvi ympärilleni paljon ollakseni onnellinen ja tyytyväinen. Nautin ja osaan ottaa ilon irti elämän yksinkertaisista asioista (tai samoista asioista kerta toisensa jälkeen) ja pyrin aina näkemään asioissa positiivisen puolen; jopa ikävämmissä tilanteissa.

Yksi tähtimerkkiini liittettävä piirre, minkä kanssa joudun jatkuvasti arjessa ponnistelemaan, on rutiineissa kahlaaminen – itse tosiaan niistä nautin, mutta joudun toisinaan tsemppaamaan itseäni etten jämähdä niihin totaalisesti, sillä kaikki muut eivät välttämättä jaksa tasaista ja rutiininomaista elämää loputtomiin. Välillä yritän siis heittäytyä spontaanimmin eri ehdotuksiin mukaan, sen sijaan, että keksisin syitä olla lähtemättä messiin.


Härkämäiseen tapaan olen aika tarkka ulkonäöstäni ja siitä, että pukeudun eri tilanteisiin juuri oikealla tavalla – usein jopa kyselen etukäteen muilta, mitä he aikovat pukea päälle tai miten he pukukoodin tulkitsivat, etten vaan saavu paikalle jossain täysin tilanteeseen sopimattomassa asussa. Sanotaanko, että pelaan mielummin varman päälle kuin riskeeraan.

Otan muutokset yleensä vastaan ensin stressaamalla tai jopa ahdistumalla, hiljakseen niihin sopeutumalla ja lopulta juurtumalla. Yksi omasta mielestäni huonoista piirteistäni onkin varmasti se kova halu juurtua paikoilleni ja saada sitä vakaata, tasaista arkea ympärilleni ja ihmettelen usein itsekin, miksi mulla on niin kova halu sellaiseen?

Haluan yleensä ymmärtää, miten jokin asia tai teko palvelee ja hyödyntää juuri minua, ennen kuin lähden siihen mukaan. Tämä voi näkyä muille itsekkyytenä ja hankalana piirteenä, mutta omassa mielessäni kyse ei ole siitä. Pikemminkin se on minulle keino varmistaa, että täyden panoksen antaminen on myös vaivan ja ajan arvoista – en pidä pettymyksistä tai epäonnistumisesta.

Olen todella periaatteellinen ja se ohjaa tekojani arjessa vahvasti. Saatan silkasta periaatteesta vängätä jonkun turhanpäiväisenkin asian kanssa ties kuinka pitkään – välillä se ärsyttää jopa itseäni ja toivon, että voisin antaa asian olla.

Sanon asiat suoraa niinkuin ne ovat, turhia hienostelematta – varsinkin läheisten kesken, ja se voi välillä aiheuttaa jopa riitoja tai mielipahaa toisessa. En yksinkertaisesti jaksa turhaa kiertelyä ja kaartelua enkä toivo sitä myöskään muilta.

Olen melko hitaasti lämpenevää sorttia eikä mulla ei ole suurta ystäväpiiriä, mutta vaalin perhettäni ja lähipiiriäni ja olen lojaali maailman loppuun saakka. Välttelen riitoja ja konflikteja aina kun mahdollista (vaikka tosiaan vastapainona sanonkin asiat suoraa! Itselleni se ei kuitenkaan ole riidan kaivelua vaan pikemminkin toisesta välittämistä).

 

Onko siellä muita härkiä, tunnistatteko tästä myös itseänne? Oletteko sitä mieltä että myös teidän horoskooppimerkit kuvaavat teitä hyvin?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X