Jenni Ukkonen

2 x Tumma vaahtomainen itseruskettava vertailussa

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Ei varmaan enää mikään yllätys (ainakaan pidempään mukana olleille) että itseruskettavat on mun juttu – olen käyttänyt niitä vuosikausia ja kokeillut vuosien varrella yhtä sun toista merkkiä ja versiota. Ne ovat osa lähestulkoon jokaista viikkoani, harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Eniten olen aina pitänyt vaahtomaisista mousse-ruskettavista; ne levittyvät helposti ja tasaisesti (kintaalla!) ja purkki kestää aina pisimpään, sillä vaahtomaisuuden vuoksi ainetta ei mene kerralla paljon.

Olen luonnostaan todella vaalea, mutta jostain syystä päädyn kuitenkin useimmiten valitsemaan mahdollisimman tumman lopputuloksen antavan sävyn. Olen ehkä vuosien varrella huomannut myös sen, että sävy lähtee haalistumaan pesujen myötä aika nopeaa, joten mitä tummempi, sen paremmin se kestää. Eli tummia sävyjä ei mielestäni tarvi pelätä, jos miettii valitako vaalea, keskitumma vai tumma!

Olen hiljattain kokeillut kahta samantyyppistä, tumman lopputuloksen lupaavaa vaahtomaista itseruskettavaa, molemmat tunnetuilta ja laadukkailta merkeiltä. Oliko niissä suuria eroja? No, sanotaanko, että toisen antamaa sävyä kehui jopa mieheni (joka ei muuten pidä yhtään itseruskettavien käytöstäni) ja toista taas en henkilökohtaisesti ostaisi uudelleen… Kurkkaa alta, kumpi oli nappi ostos ja kumpi jää omalta osaltani jatkossa kaupan hyllylle!

* St Tropez Self Tan Extra Dark Bronzing Mousse

Mulla oli tästä itseruskettavasta todella kovat odotukset. Ikoninen itseruskettavamerkki, jolta tulee yksi aiemmista suosikeistani, Purity Bronzing Water Mousse (linkki postaukseen), ja tämän oli tarkoitus luoda tummaakin tummempi ja kestävä lopputulos – vain 4-8 tunnissa!

Vaahto itsessään on todella tumman sävyistä jo levitysvaiheessa, vaikkakin tämä guide colour lähteekin sitten ekassa pesussa pois, jättäen jälkeensä se oikean itseruskettavan antaman sävyn. Mun on kuitenkin todettava, että syystä tai toisesta se jälkeen jäänyt sävy ei kestänyt mulla oikeastaan kuin pesun tai kaksi – sen jälkeen olo oli taas todella vaalea ja itseruskettavan tarpeessa. Ottaen huomioon, miten tuo tumma guide colour on herkkä sotkemaan vaatteet, valkoisen sohvan ja lakanat, olin suoraan sanottuna pettynyt siihen, ettei sävy pysynyt iholla kauempaa. Jollekulle tämä on varmasti ihan loistava tuote, mutta itse en ajatellut ostaa juuri tätä samaista uudelleen! Toisaalta tiedän että merkiltä löytyy myös super hyviä ja mullakin toimivia tuotteita, kuten tuo mainitsemani Purity-sarja.

* Isle of Paradise Dark Glow Clear Self Tanning Mousse

Tämä on itseasiassa ensimmäinen kokeilemani tuote tältä merkiltä, vaikka Isle of Paradise onkin ollut jo hyvän aikaa olemassa ja todella suosittu mitä itseruskettaviin tulee. Kiinnostavaa tässä on, että kyseessä on täysin sävytön ruskettava (ei siis sitä guide colouria – siinä mielessä verrattavissa St Tropezin Purityyn) mutta tästä on olemassa vaalea, keskitumma ja tumma vaihtoehto. Itse otin tietenkin tumman. Vaahto sisältää HyperViolet™ -ainesosan, joka korjaa ja peittää itseruskettavista usein tulevaa oranssia sävyä. Sävy kehittyy kuuden tunnin sisään eikä tahraa vaatteita tai lakanoita, sillä siinä ei ole mitään alkuperäistä väriä levitysvaiheessa. Merkin tuotteet ovat 100% vegaanisia ja luonnonmukaisia.

Tämä itseruskettava oli ihan mielettömän positiivinen yllätys! Mua jännitti levittää pitkästä aikaa täysin väritöntä vaahtoa iholle, mutta sävyn kehittyessä pystyin toteamaan, että se oli levittynyt todella tasaisesti. Tämän lopputulosta kehui siis jopa mieheni (kahdesti!), joka ei todellakaan ole itseruskettavien fani millään muotoa! Lopputulos oli todella luonnollinen ja tasainen, eikä yhtään oranssi. Sävy ei todellakaan tarttunut esim. vitivalkoisiin lakanoihin yhtään, mikä sekin oli positiivinen ylläri – yleensä niihin tarttuu edes jotain. Sävy kesti omalla ihollani (1-2 suihkua päivässä) useamman päivän (5+), kunnes viimein kuorin ihon ja uusin levityksen. Paljon pitkäkestoisempi lopputulos kuin aiemmassa siis! Sävy myös haalistui kivan tasaisesti, eikä läikikkäästi, kuten joskus joidenkin tuotteiden kanssa voi käydä.

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X