Jenni Ukkonen

20 x arjen pelastajat (perusvaatteet)

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

1. Paita 2. Aurinkolasit 3. Neule 4. Farkut 5. Takki 6. T-paita 7. Pistokkaat 8. Vyö 9. Sneakerit 10. Paita 11. Housut 12. Hame 13. Paita 14. Toppi 15. Bleiseri 16. Korkokengät 17. Housut 18. Mekko 19. Haalariasu 20. Korkokengät

Viimeaikoina olen haaveillut – kenties melko luonnollisista syistä – kesä- ja rantavaatetuksesta, ja niin varmasti näin keskellä kesää tekee moni muukin. Nyt ajattelin kuitenkin jättää kesäiset huitulat hetkeksi mielestäni ja keskittyä vaihteeksi ihan perusvaatteisiin. Idea lähti itseasiassa siskostani, joka juuri valitteli, että siinä missä häneltä löytyy jos jonkunlaista juhlamekkoa, uupuvat hänen kaapistaan perusvaatteet lähes kokonaan – sellaiset, mitkä toimivat päivästä päivään, täyttipä arjen kotoa käsin työskentely, toimistoilmapiiri tai vaikka erinäiset asiakastapaamiset siellä täällä. Siispä päädyin miettimään sellaisia totaalisen tärkeitä (no, ainakin omasta mielestäni – toki kukin kokee eri asiat tärkeäksi oman elämäntilanteensa mukaan!) vaatteita, millä itse pystyisin pötkimään arjessa aika pitkälle. Löytyykö teiltä samantyylisiä perusvaatteita? Myös (tai nimenomaan) sellaisina versioina, että ne myös mahtuvat päälle ja istuvat hyvin, ovat ehjiä, niissä ei ole sellaisia tahroja, mitkä eivät lähde pesussakaan pois ja ennenkaikkea, mikä yllänsä voi tuntea olonsa pukeutuneeksi ja siistiksi, vaikka kyseessä olisi mitä yksinkertaisin yhdistelmä?

Bleiseri

Hyvin istuva bleiseri toimii aina – se toimii toimistolla siistin t-paidan tai topin ja housujen kanssa ja vapaalla farkkujen tai vaikka farkkushortsien kera. Bleiserin ei suinkaan tarvi olla musta, mikäli pitää enemmän muista väreistä, mutta se on mielestäni täydellinen väri aloittaa. Myös valkoinen, tummansininen tai vaikka luonnollisen värinen bleiseri näyttävät hyvältä ja skarpilta asussa kuin asussa.

Ohut trenssi

Ohutta, kauniisti ”liukuvaa” materiaalia oleva trenssitakki toimii toki takkina viileämpinä (kesä)päivinä, mutta mikä parasta – se näyttää avoimena todella hyvältä myös sisätiloissa, topin päälle puettuna ja hihat vaikka vähän käärittynä. Myös tämä ja tämä nudensävyinen trenssi ovat todella varteenotettavia vaihtoehtoja.

Valkoinen paita

Valkoinen siisti kauluspaita toimii aina ja kaiken kanssa, vai mitä? Mustien housujen kaverina siinä on jäykempäänkin toimistoon sopiva yhdistelmä, midihameen kanssa hieman siistimpi, kenties jopa juhlavampi kokonaisuus ja minihameen kanssa sen sijaan tyttömäisempi asu, farkkujen kanssa huolettoman rento… Itse tykkään kauluspaidoistani asteen ylisuurina ja rennon mallisina tyköistuvien sijaan. Hieman modermimmat versiot klassisesta kauluspaidasta olisivat mm. tämä muhkeahihainen paita ja tämä ylisuuren mallinen paita. Tässä osiossa mainitsisin myös pellavapaidan kesään/rennompiin tilanteisiin ja silkkipaidan (tai sen näköisen materiaalin) hienompia tilaisuuksia varten.

Perus t-paitoja ja siistimpiä toppeja

Laadukas perus t-paita näyttää hyvältä niin bleiserin ja siistien housujen kanssa kuin farkkushortsien kera. Siistimmät topit toimivat puolestaan loistavasti toimistossa joko sellaisenaan, siistin neuletakin kanssa tai bleiserin alla. Pidän todella paljon tuollaisista lyhyistä, hieman röyhelöisistä hihoista, kuten kollaasin toppi no 13 – tsekkaa myös tämä, tämä, tämä ja tämä!

Neule

Viilempään päivään tai ilmastoituun sisätilaan on ihana heittää ylle pehmoinen ja yllellinen neule. Siisti neule toimii oikeastaan minkä tahansa alaosan kanssa. Kalliimpaan neuleeseen satsaisin, jos se olisi neutraalin sävyinen (luonnonvalkea, beige, harmaa tai musta) ja istuisi kuin nakutettu.

Helppo mekko ja/tai yksinkertainen haalariasu

Yksinkertainen luottomekko pelastaa monta asukriisiä – se käy kaupungilla rennosti farkkutakin ja valkoisten tennareiden kanssa ja toimistolla korkojen kera. Myös tämä ja tämä kietaisimekko ovat todella kivan mallisia! Mikäli ei näe itseään mekkoihmisenä, niin haalariasut toimivat aivan yhtä hyvin.

Farkut

Rakastan edelleen hieman rispaantuneita tai jopa aivan rikottuja rentoja farkkuja, mutta jos haluan välttyä pukeutumiskriisiltä ja näyttää huolitellulta, tummansävyiset, ehjät farkut ovat vastaus.

Siistit housut

Siistit housut on vähän sama, kuin bleiseri – toimivat sekä siistimmin puettuna että rennommin; lopputulos on hyvin todennäköisesti silti huoliteltu. Siistit housut ovat loistava vaihtoehto silloin, kun farkut eivät toimi – esimeriksi virallisemmissa toimistoissa. Hieman epävirallisemmassa toimistossa käyvät siistimpänä vaihtoehtona myös leveät, hieman cropatut housut – myös muissa väreissä, kuin vain tummissa.

Hame

Midimittainen hame on myös sellainen vaatekappale, mitä voi pukea eri tilanteisiin sopivaksi yläosilla ja kengillä leikitellen. Juuri nyt olen ihastunut tuollaisiin silkkimäisiin kankaisiin (kollasissa no 12) – se voi näyttää juhlavalta sellaisenaan, mutta kun hameen kanssa pukeekin t-paidan tai neuleen ja sujauttaa jalkoihin sandaalit tai tennarit, on kokonaisuus todella tyylikäs. Toki saman hameen kanssa voisi pukea myös mustan topin ja korot ja olla valmis iltamenoihin saman tien.

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X