Jenni Ukkonen

5 x Haaste itselleni loppuvuodeksi

Teksti: Jenni Ukkonen

Tätä vuotta ei ole enää kuin muutama hassu kuukausi jäljellä – miten hullulta se tuntuu! Mietin aiemmin tällä viikolla, että viimeistään nyt on hyvä hetki katsoa, miten just tällä hetkellä menee, ja miettiä, olisiko mitään, mitä voisi kokeilla tehdä toisin. Siispä täksi loppuvuodeksi ajattelin haastaa itseäni seuraavin tavoin:

Ole enemmän perheeseen ja ystäviin yhteydessä

Nyt Dubaissa asuessani olen todella paljon täällä asuvien ystävieni kanssa tekemisissä (mikä on ainoastaan hyvä juttu ja antanut äärimmäisen paljon mielekästä sisältöä arkeen), mutta olen alkanut huomata, että vastapainona pidän aiempaa vähemmän yhteyttä perheeseeni ja muualla asuviin ystäviini. Aiemmin saatoin esimerkiksi puhua siskolleni päivittäin ja vanhemmille kerran viikossa, nyt soittojen väliin voi hujahtaa useampi viikko. Lisäksi mulla on ystäviä eri maissa, joiden kanssa en ole saattanut puhua kunnolla kuukausiin… olen aina ollut vähän huono vastailemaan nopeasti viesteihin ja sopimaan puheluja, mutta nyt aletaan olla ihan uusissa sfääreissä, ja tätä haluan ehdottomasti lähteä korjaamaan!!

Venyttele enemmän ja perusteellisemmin

Olen puhunut selkäongelmistani aiemmin, mutta tosiaan keväästä saakka mun alaselkä on ollut on/off jumissa, joskus vähemmän ja joskus todella todella pahasti – silloin hyvä jos liikkumaan pystyn. Fysioterapia ei auttanut mua ehkä ihan niin paljon kuin olisin toivonut, eikä noille kivuille myöskään löydetty mitään virallista syytä; sitä varten mun tarvii mennä magneettikuvauksiin, mitä taas oon ihan omaa aikaansaamattomuuttani lykännyt jo hetken. Kipujen ja fysioterapian myötä löysin kuitenkin venyttelyn ilon, ja nykyään jokainen treeni päättyy todella perusteelliseen venyttelysessioon. Olen luonnostaan notkea, paitsi taaksepäin; en esimerkiksi pysty kaatamaan itseäni taaksepäin siltaan seisaaltaan, sillä selkäni tuntuu niin jäykältä. Tavoitteeni onkin lisätä joustavuutta ja notkeutta ennestään.

Haasta itseä ammatillisesti enemmän: poistu mukavuusalueelta ja kokeile jotain uutta

Myös bloggaamiseen liittyen olen jo laittanut pohdintaa aiemmin, mutta tosiaan vähän hitaamman kesän jäljiltä tuntuu, että alan olla ihan valmis hyppäämään vähän tuntemattomaan, pois mukavuusalueeltani, ja kokeilemaan jotain uutta – olipa se menestys tai ei, sitä ei yksinkertaisesti voi kokeilematta tietää! On itseasiassa useampia eri asioita, joiden kanssa haluan kokeilla luovuuttani, kuvauksesta ja editoinnista videoon ja ääneen. Nyt kun en edelleenkään ole löytänyt itselleni Dubaista päivätöitä (en ole lakannut etsimästä, senkin suhteen on nyt vaan ollut selkeästi hitaampi kausi), on mulla vielä hyvin aikaa kokeilla eri juttuja. Ehkä sieltä samalla löytyy joku uusi into, minkä olemassaolosta en edes tiennyt!


Luovu turhasta ja pyri jättämään vain ne, mitä oikeasti tarvit (tai millä on korvaamaton tunnearvo)

Meidän uudessa kodissa on tosi kiitettävä määri säilytystilaa, mutta mutta… sanotaanko, että nyt vaatekaappeja availlessani en oikein näe metsää puilta, koska aika täyteen ne on kaikesta kaappitilasta huolimatta ahdettu. Tavallisesti olen käynyt kaappejani läpi pari kertaa vuodessa ja vienyt tai lähettänyt vieraiden mukana vaatteita ja muuta Suomeen kirppiksille, mutta tänä vuonna en ole käynyt Suomessa, eikä kukaan ole käynyt täällä, joten samanlaista puhdistusta ei ole myöskään tullut tehtyä. Nyt haluan kuitenkin käydä siitä huolimatta kaapit perusteellisesti läpi, sillä mitä pidemmälle mennään, sitä vähemmällä huomaan tulevani toimeen; mulla on ne selkeät tietyt lempparit, mitä käytän jatkuvasti, ja loput vaikka ihania vaatteita tai mitä tahansa ovatkaan, jäävät harmillisen usein kaappiin roikkumaan. Toiveeni olisi selkeä ja toimiva kokonaisuus ilman mitään turhaa tai tarpeetonta.

Ole armollisempi – itselle ja muille

En ole perfektionisti ja ihmisenä olen täydellisyydestä niin kaukana kuin olla vaan voi, mutta silti huomaan vaativani sekä itseltäni, että muilta, jotenkin todella paljon. Kuluttavan paljon! Ihan kuin välillä ei olisi tilaa olla inhimillinen tai tehdä mokia; ne jäävät syömään mua välillä todella pitkiksi ajoiksi. Haluan ehdottomasti antaa itselleni enemmän armoa ja aikaa olla ja kehittyä, sen sijaan että kaiken pitäisi tapahtua heti tässä ja nyt, täydellisesti. Ja ennen kaikkea haluan päästä pois kaikesta vähästäkin armottomuudesta mitä mulla on muita kohtaan; jokainen meistä varmasti yrittää parhaansa. Ja vaikkei yrittäisikään, niin mitä sitten? Kunhan itselleen kelpaa, sen pitäisi olla tarpeeksi.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X