Jenni Ukkonen

5 x Kasvipohjainen helppo arkiruokaidea

Teksti: Jenni Ukkonen

Me ollaan alettu hiljakseltaan päästä taas omien kokkailujen makuun kotona, sen sijaan että tilattaisiin päivittäin tai joka toinen päivä ruokaa; itseasiassa mulle on nyt tullut oikeasti seinä vastaan ulkona syömistä ja tilaamista kohtaan, enkä ole enää hetkeen nauttinut siitä. Eilen täytimmekin jääkaapin ja kaapit muutenkin kaikella, mitä voimme hyödyntää kotona ruokaa laittaessa, ja päätimme, että mitään ei tilata niin kauan kun meillä on tosiaan raaka-aineet kotona ruoan tekoon. Itseäni inspiroidakseni selasin aiempia reseptivinkkauksiani ja sen myötä mieleen palautuikin muutama ihan super hyvä ohje, mitkä on helppo tehdä ja helppo myös muokata omien mieltymyksien tai sen mukaan, mikä omista kaapeista sattuu löytämään. Tässäpä siis kooste niistä – tuo alla oleva dal menee varmaan heti tänään täällä tekoon.

Tomaattinen dal eli linssimuhennos kotitekoisilla rieskoilla
Tämä toimii tosi hyvin myös esim. spaghetin ja pastan kanssa “kastikkeena” – me tehdäänkin monesti tämän tyylisten ruokien kanssa niin että kun jäljellä on enää tarpeeksi yhteen kokonaiseen annokseen, keitämme pastan ja heitämme sen sekaan. Voila, kaksi annosta!

Mausteinen kukkakaali, kurkumakikherneet ja paahdetut bataatit
Nämä käy kaikki hyvin myös erillisinä lisukkeina eri ruoissa!

Kesäinen raikas salaatti ja helpot uuniperunat

Ah tää salaatti on niin hyvää! Tilliä salaattiin laitettuani en ole enää juurikaan tehnyt mitään salaattia ilman sitä, mutta tähän se sopii erityisen hyvin. Ja nää perunat on niin helppo tehdä ja super herkullisia.

Munakoisovuoka korealaiseen tyyliin

Tästä ei missään nimessä tarvi tehdä tulista vaan tulisen ”kuorrutuksen” voi ihan yhtä hyvin jättää pois. Tein hiljattain myös samalla pohjalla vegaanisen kaalilaatikon; vuoan pohjalle samalla lailla riisi valmistumaan, päälle pilkottu kaali ja munakoisojen sijaan laitoin nopeasti kiehauttamani ja maustamani soijasuikaleet. Sitten samaan tapaan peitettynä uuniin. Ei ehkä kaunein ruoka mutta maku oli 10/10.

Helppo sienikeitto tofulla

Helpommaksi ei enää keiton teko voi mennä, ja tämän myötä on helppo testata sekä erilaisten sienten että tofun käyttöä ruoanlaitossa… monesti tuntuu että ne on ainesosia, joita ei ”osaa” käyttää, vaikka todellisuudessa niiden käyttö on äärimmäisen helppoa. Suosittelen!

Lisäksi kokosin aikoinaan tähän postaukseen kymmenen helppoa kasvipohjaista ruokaideaa! Eiköhän näillä pääse alkuun…

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X