Jenni Ukkonen

5 x näistä tuli osa ihonhoitoani k-kosmetiikkaan tutustuttuani

Teksti: Jenni UkkonenPostaus sisältää kaupallisia linkkejä. Osa tuotteista saatu testiin: Bearel.fi (merkattu * merkillä)

Vähintään viimeisen vuoden ajan k-beauty eli korealainen ihonhoito on tullut varmasti ainakin suht tutuksi konseptiksi jokaiselle, joka on ihonhoidosta laisinkaan kiinnostunut ja/tai seuraa siihen liittyviä trendejä. Vaikka itse olen ollut aiheesta kiinnostunut jo useamman vuoden ajan, niin kieltämättä myös oma ymmärrykseni ja osaamiseni sen suhteen on vielä tämän viimeisen vuoden aikana moninkertaistunut. Sanoisin, että olen ainakin entistä paremmin sisäistänyt, miten lukuisia eri tuotteita tulee ns. oikeaoppisesti käyttää (vaikkeivat ne varmasti haittaa muutoinkaan käytettynä aikaan saa) – Seoulissa lomaillessamme kyselin ahkerasti eri liikkeissä vinkkejä ja ammattilaisten suosituksia ja mm. niiden oppien mukaan hoidan nykyään ihoani, mikä voi muuten paremmin kuin aikohin. Samalla olen ottanut osaksi ihonhoitoani tuotteita, mitkä olivat minulle ennestään jopa täysin vieraita. Tällaiset viisi tuotetta, tai sanotaanko että askelta, ovatkin löytäneet tiensä vakituisesti päivittäiseen/viikottaiseen ihonhoitooni normaalin puhdistuksen ja kosteutuksen rinnalle:

1. Missha The First Treatment Essence [Intensive Moist]

“Ihmevedeksi” kutsuttu tuote, joka taputellaan iholle puhdustuksen jälkeen, ennen mitään muuta – se imeytyy ihoon hetkessä korjaten, kosteuttaen, raviten, rauhoittaen, tasoittaen, heleyttäen (lista jatkuu…) ihoa. Mieto ja todella kevyt koostumus ei sisällä hajusteita, väriaineita, parabeeneja, silikoneja, alkoholia eikä mineraaliöljyjä (useimmiten k-kosmetiikka tuntuu olevan jopa herkimmille ihoille ideaali vaihtoehto).

2. Mizon Snail Repair Intensive Essence*

Nuorempana käytin seerumeja usein päivävoiteen sijaan, ajatellen, etta jompi kumpi yksinään riittää, kun taas nykyään käytän molempia päällekkäin. Seerumin levitän iholle essencen jälkeen ja ennen voidetta. Tämä etanahoitoneste ei varsinaisesti ole seerumi, mutta ajaa käytössäni samaa asiaa. Se edistää ihon kosteustasapainoa ja luonnollista uusiutumisprosessia; etanauute korjaa ihovaurioita ja haalistaa pigmenttimuutoksia kasvoilla, ohtosammakonputki rauhoittaa ihoa ja vahvistaa kollageenin muodostumista, ja hyaluronihappo antaa iholle täyteläisyyttä. (ps. etanauutetta sisältävien ihonhoitotuotteiden valmistuksessa ei vahingoiteta etanoita.)

3. The Skin House Aloe Water Mist*

Kevytjakoinen suihke on joka aamuisen ja iltaisen ihonhoitoni viimeinen ”silaus”, mutta käytössä myös pitkin päivää. Tämä runsaasti luonnon tehokkaita ainesosia sisältävä monikäyttöinen kasvosuihke antaa helpotusta iholle välittömästi. Suihketta voidaan käyttää esimerkiksi kun iho tuntuu kuivalta tai herkältä, iho on väsynyt tai stressaantunut, ollessasi kuivassa sisäilmassa tai kun kasvot tuntuvat turvonneilta. Kasvosuihke kosteuttaa ja virkistää väsynyttä ihoa milloin tahansa päivän mittaan.

4. Tonymoly Egg Pore Blackhead Steam Balm

Pari kertaa viikossa hieron tämän hieman lämpiävän geelimäisen voiteen nenälleni; se avaa ihohuokosia, kuorii kuolleen ihosolukon ja poistaa likaa ihohuokosista. Olen testannut monia samantyylisia tuotteita, mutta palaan aina tähän hauskaan (mutta tehokkaaseen!) kananmunan muotoiseen purkkiin!

5. Essence Sheet Mask*

Myös niin ikään kerran tai kaksi viikossa hemmottelen ihoani liinanaamiolla; valitsen ihoni sen hetkisiä tarpeita vastaavan vaihtoehdon, laitan liinan kasvoille (useimmiten kasvojen iltapesun jälkeen) ja hyppään sohvalle rentoutumaan. Naamion seerumi jätetään iholle vaikutusajan (20-30 min) jälkeen, päälle taputtelen lisäksi kosteuttavan voiteen. Näistä Mizonin liinanaamioista löytyy joka tarpeeseen ihanan ylelliset ja herkulliselta tuoksuvat vaihtoehdot; ekstra kosteutuksesta rauhoitukseen ja ihon epäpuhtauksien hoitoon, ja näkyviä tuloksia voi saada niinkin nopeaa, kuin yhden käyttökerran jälkeen!

Teetteko ne näitä samoja askelia oman ihonhoitonne yhteydessä vai oliko tässä kenties jotain uutta? Mikäli pohditte, minne kannattaa suunnata tutustumaan k-kosmetiikkaan niin, että tuotteista ja niiden käytöstä on helppo myös ymmärtää, niin suosittelen ehdottomasti suomalaista Bearel-nettikauppaa, mistä olen aiemminkin maininnut; heillä on kattava merkkivalikoima k-kosmetiikan ykkösnimiä, hyviä vaihtuvia kampanjoita sekä ilmaiset postitukset yli 40 euron ostoksista!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X