Lifestyle

5 x Tätä odotan joululomassa

17.12.2018 Teksti: Jenni Ukkonen

Joululomamme alkuun on enää muutama hassu päivä, ja mikäli ne menevät samanlaisella vauhdilla kuin tavallisesti, ei aikaakaan, kun istumme lentokoneessa matkalla (toivottavasti) lumisia ja jouluisia maisemia. Milloinkohan viimeksi olisin ollut joulusta näin innoissani? Tässäpä jokunen asia, mitä odotan oikein erityisesti tässä pian alkavassa joululomassamme…

1. Perheen yhdessäoloa

Meillä ei ole vuoteen onnistuttu viettämään sellaista joulua, että me kaikki kolme lasta oltaisiin kotona yhtä aikaa. Tänä vuonna ollaan, ja vieläpä puolisoiden kera! Tupa, tai siis vanhempiemme koti, tulee varmasti olemaan täysi, mutta uskon, että se tulee olemaan järjestelyjen arvoista.

2. Talvisen Rovaniemen esittelyä miehelleni

Mieheni on kyllä käynyt Suomessa talviaikaan (menimmehän helmikuisessa Helsingissä naimisiinkin) mutta Rovaniemellä hän on käynyt vain kesällä. Odotankin innolla, että hän pääsee kokemaan Lapin taian mitä otollisimpaan hetkeen näin joulun aikaan. Hänen toiveenaan on tietysti bongata loman aikana revontulet, joten toivottavasti myös sellainen luonnonilmiö sattuisi tapahtumaan vierailumme aikana…

3. Ruokaa

Vaikka laatikoita ja muita perinteisiä jouluruokia en useimmin suoranaisesti himoitse, niin jouluun ne edelleen kuuluvat ja silloin ne myös maistuvat. Lisäksi haluan katsoa, jos Annaksen pipareiden uutuusmakuja (lakritsa ja polka, molemmat ihan super hyviä) löytyy vielä kaupoista, jotta voin ostaa niitä varastoon… Ja tietysti Rovaniemen ravintola- ja kahvilatarjontaa pitää päästä taas tsekkaamaan; juuri hiljattain mulle vinkattiin uudesta kahvilasta Woodss, mikä kuulostaa kyllä sellaiselta, että se pitää testata!

4. Lunta ja pakkasta

Jep, enpä olisi aikoinaan Rovaniemeltä pois muuttaessani uskonut, että jonain päivänä kaipaisin lunta ja pakkasta. Mutta niin sitä vaan alkaa ajan kanssa kaipaamaan sellaisiakin asioita, mitä aikoinaan kenties ehkä jopa vähän vihasi… Eli toivottavasti Rovaniemellä on lumiset maisemat ja mukava pieni pakkanen ilmassa!

5. Rauhoittumista

Tarviiko tätä sen enempää selitelläkään – voi kun tämä joulu olisi oikein rentouttava ja rauhallinen!

 

Mitä asioita te odotatte eniten joulussa / joululomassa?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

Suosittelemme