Jenni Ukkonen

8 x Tämän olen oppinut ihonhoidosta

Teksti: Jenni Ukkonen

Sunnuntai on aina se päivä, jolloin keskityn ihooni tavallistakin enemmän; jos mun ei tarvi, en meikkaa ollenkaan – sen sijaan pidän ihon puhtaana ja kosteutettuna ja teen kasvonaamioita ihoni tarpeiden mukaan. Tänä aamuna mietiskelin, mitä mielestäni tärkeimpiä oppeja olen ihonhoitoon liittyen oppinut ja sisäistänyt, nyt siis sellaista luvassa:

Iho on puhdistettava aina – myös silloin, kun ei ole meikannut tai tehnyt mitään erityistä

Itse puhdistan ihoni aamuisin vain misellivedellä pyyhkien, mutta iltaisin teen tuplaputsauksen; ensin öljymäisellä puhdistusaineella ja sen jälkeen esim. voide- tai vaahtomaisella putsarilla. Öljy poimii matkaansa myös vedenkestävät tuotteet, ripsarit sun muut suht helposti ja seuraava putsari nappaa mukaansa kaiken, mikä ei öljyllä täysin vielä lähtenyt tai jäi jäljelle.

Tunnista ihotyyppisi ja käytän sille sopivia tuotteita

Luulin nuorempana, että ihoni oli rasvainen ja oikukas, joten käytin siihen välillä hyvinkin vahvoja tuotteita. Sitten selvisi, että ihoni olikin kuiva – ja todella herkkä. Vaihdettuani lempeämpiin tuotteisiin, ihoni alkoi voimaan paljon paremmin, eikä se ole enää sittemmin aiheuttanut mulle juurikaan mitään ongelmia, satunnaisia näppyjä tai liiallista kuivuutta lukuunottamatta. Mikäli et osaa itse arvioida ihotyyppiäsi, käänny ammattilaisen puoleen.

Tuotteiden käytön on oltava säännöllista

Uuden tuotteen käyttöön ottaessa on useimmiten turha odottaa ihmeitä heti ensimmäisellä kerralla; tuotteille pitää antaa aikaa ja käytön on hyvä olla säännöllistä. Mikäli tuote lupaa esim. uudistaa ihoa ja häivyttää arpia, saat varmasti käyttää tuotetta hyvän tovin ennen kuin alat nähdä muutoksia. Maltti on valttia!

Älä koskaan skippaa aurinkosuojakerrointa

Tästä, kuin myös siitä, millaisia aurinkosuojia kannattaa suosia, kirjoitin kesällä – uskomattoman tärkeää tietoa jokaiselle, asuipa sitten Arabiemiraateissa taikka Lapissa. Auringon haitalliset säteet löytävät sinut myös pilvisinä päivinä, joten ihon oikeaoppisen suojauksen pitäisi olla jokaisen listalla mitä ihonhoitoon tulee.

Kuori iho kerran viikossa

Ihon säännöllinen kuoriminen auttaa poistamaan kuolleet solut ihon pinnasta, jolloin käyttämäsi tuotteet pääsevät vaikuttamaan paremmin.

Sisäinen ihonhoito on yhtä tärkeää kuin ulkoinen

Vaikka käyttäisit maailman kosteuttavimpia tuotteita ihonhoidossa, uupuu rutiinistasi jotain oleellista, mikäli et ravitse ihoasi myös sisältä päin raikkaalla vedellä. Itse olen lisännyt ihonhoitooni myös kollageenijauheen, joka auttaa pitämään ihon kimmoisana ja nuorekkaana.

Kallein ei ole aina paras

Tuotteen hinta voi toki viestittää laadusta, mutta joskus se kertoo kuitenkin vain siitä, miten brändi haluaa asettaa itsensä suhteessa kilpailijoihinsa. Myös edullisemmille tuotteille voi siis huoletta antaa mahdollisuuden; kallis tai edullinen, mielestäni tärkeintä on tutkia tuotteen sisältämät ainesosia. Esimeriksi luonnonkosmetiikkaa saa nykyään edullisesti ja helposti käsiinsä. Myös 100% kookosöljy (kuin myös muut puhtaat öljyt) tekevät ihmeitä iholle, hiuksille, kynsille… ja niitä voi useimmiten ostaa suoraa ruokakaupan hyllyltä.

Paraskaan tuote ei toimi jos sitä ei käytä

Kuinkahan monta kauniisti pakattua, laadukasta tuotetta onkaan mennyt vanhaksi kylppärini hyllyjä koristaen, mutta käyttöön tuskin lainkaan päässen. Nykyään olen sitä mieltä, että jokainen tuote on ostettu käytettäväksi, eikä missään nimessä koristeeksi. Hyllyllä tyhjänpanttina seisovat tuotteet eivät palvele ketään – ja todellakin vanhenevat siitä päivästä lähtien, kun ne on ostettu tai avattu. Kurkkaa siis purkkien ja purnukoiden takaa löytyviin säilyvyysmerkintöihin (numero purkkikuvion sisällä), tee nopea lasku kauanko tuote on ollut avattuna ja mikäli tuo aika on mennyt umpeen: heitä tuote pois äläkä toista tätä hölmöä virhettä enää uudelleen!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X