Jenni Ukkonen

9 + 1 x New York

Teksti: Jenni Ukkonen

Menipä taas hetki että pääsin tai jaksoin alkaa kunnolla purkamaan taannoista New Yorkin lomaamme – kuten aiemmin tällä viikolla mainitsin, saimme heti kotiin palattuamme vähän yllättäviä uutisia, mitkä pyörivät mielessä niin paljon, etten juuri saanut muuta mietittyäkään… tänä viikonloppuna meillä oli sen sijaan ystäväpariskunta kylässä ja keskityin viettämään aikaa heidän kanssaan. Mutta tosiaan, loma New Yorkissa meni kaikin puolin loistavasti; pointti oli ottaa loma lomana, rennosti ja liikoja aikatauluttamatta, syödä hyviä ruokia, kierrellä ja kävellä ja shoppailla jos niikseen tulee ja nämä kaikki täyttyivät. Kävimme muutamissa aiemmissa suosikeissani sekä jokusessa hieman uudemmassa paikassa, missä en ollut itsekään aiemmin käynyt. Alla suosikkini tältä lomalta – näitä voin suositella todella lämpimästi New Yorkiin matkaaville:

1. Pitsa

Ei New Yorkia ilman pitsaa – kuka on samaa mieltä? Reissun ehdottomasti herkullisimmat pitsat syötiin Rubirosassa (mikä on lisäksi ihanan tunnelmallinen paikka), suosittelen testaamaan vodka pitsaa. Rubirosa on täydellinen alas istumiseen/illanviettoon, mutta mikäli haluat vaan napata hyvin newyorkilaiseen tapaan pitsaslicen tai kaksi ja jatkaa matkaa, niin testaa Joe’s, jota paikalliset tuntuvat suosittelevan todella ahkerasti. Toimi nopeana lounaana äärimmäisen hyvin (ja monta eri sijaintia)!

2. Muut ruokavinkit

Pitsan lisäksi rakastamme kumpikin korealaista ruokaa, ja sitäkin tuli syötyä pariin otteeseen viikon aikana. Her Name Is Han ja Barn Joo 35 olivat kumpikin ihan nappivalintoja! Hanissa kävimme lounaalla (täydellinen lounaspaikka) ja Barn Joossa torstai-iltana – paikka oli tupaten täynnä ja jopa varattua pöytää sai odottaa puolisen tuntia, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista! Helpoille/nopeille (+ järkevän hintaisille) lounaille suosittelen myös aiemmilta reissuilta tuttua Dig Innia ja Seamore’sia, etenkin happy hourin aikaan. Kevyemmälle illalliselle ja herkullisille drinkeille vahva suositus Bar Gotolle.

3. Williamsburg

Me viihdyttiin todella hyvin Williamsburgin puolella, muuten vain kävellen ja viinilasillisilla istuen, mutta lisäksi alueelta löytyy kivoja putiikkeja ja vintageliikkeitä. Vinkkaan tässä yhteydessä myös Spritzenhaus33:sta, mikä on saksalaistyylinen baari, josta saa myös purtavaa. Todella viihtyisä (ja tilava, mikä ilahduttaa, jos on kaikkina muina iltoina joutunut jonottamaan pöytää joka paikassa).
Kävimme toki myös Dumbossa kiertelemässä Brooklyn Bridgen ylitettyämme. Suosittelen kurkkaamaan rannassa olevien puistojen edessä olevan varastorakennuksen, missä on nykyään todella laajassa ruokavaihtoehtoja – ja ylimmissä kerroksista upeat maisemat Manhattanin suuntaan!

4. Pyöräily

Citibiken vuokrapyöriä suositeltiin paljon ennen lähtöämme, joten päätimme säästää jalkoja Central Parkia tutkiessamme ja napata pyörät alle. Itse pyöräily oli todellakin loistavaa ja virkistävää (sitäkään emme kävelyn tapaan pääse kovin usein muuten harrastamaan) mutta kannattaa ottaa huomioon, että ainakin puiston lähellä pyörät ovat aika harvassa sanotaanko että jostain neljästä eteenpäin, kun paikalliset alkavat lähteä töistä (oletan tämän olevan suurin syy). Lisäksi vuokraamiseen tarvitaan luonnollisesti nettiä, eikä julkinen sellainen toimi välttämättä juuri niiden pyöräpaikkojen lähellä super hyvin. Oma data siis käyttöön!

5. The Vessel / Hudson Yards

Bongasin mehiläispesää muistuttavan The Vesselin joskus keväällä Instan kautta ja tiesin heti, että sitä olisi käytävä ihailemassa paikan päällä. Vieressä on upouusi ostoskeskus ja muutenkin kyseistä aluetta tunnutaan parhaillaan rakennettavan lisää. The Vessel on ikään kuin näköalatasanne, jota kivutaan portaita pitkin ja missä saa hauskoja kuvia; itselleni se oli yksinkertaisuudestaan huolimatta yksi matkan parhaita paikkoja. Liput ovat ilmaiset, mutta ne kannattaa varata etukäteen netistä, sillä paikka on tosiaan todella suositun oloinen. Tästä on muuten hyvä lähteä (tai päättää) The High Linen kävelyreitti, sillä siihen voi liittyä, tai poistua, ihan vieressä.

6. Top of the Rock

Tästä klassikosta en ala nyt juurtajaksain kertomaan, sillä on käynyt siellä joka ikinen kerta New Yorkissa ollessani. Mielestäni edelleen paras paikka nähdä New York yläilmoista. Liput kannattaa ostaa tännekin esim. edellisenä iltana netistä (jotta ehtii vielä tarkistaa säätiedotteen). Me mentiin ylös n. kympin aikoihin ja paikalla oli aika hiljaista / hyvin tilaa ottaa kuvia ilman lukuisia muita turisteja taustalla.

7. The Oculus

Jo edelliseltä reissulta tuttu, mielestäni yksi kiinnostavimmista/kauneimmista rakennuksista, missä oli siis käytävä uudelleen. Sisältä löytyy ostoskeskus (ja metroasema) sekä kahviloita. Alueella on hyvin myös muita kauppoja ja Wall Street on käytännössä kivenheiton päässä, mikäli sielläkin kävely kiinnostaa.

8. South Street Seaport

Käsittääkseni suht uusi alue, tai ainakin hiljattain uudistettu kera ravintoloiden, kauppojen jne. Kiva paikka kävellä ja ihmetellä hyvällä säällä ja helppo yhdistää esim. Brooklyn Bridgen ylitykseen, sillä alue on aivan siinä vieressä.

9. Outletit

Mieheni mukaan “surprisingly satisfying”, mutta myös helposti todella sekavia paikkoja, missä voi tai voi olla tekemättä hyviä löytöjä. Me käytiin parissa Century 21:ssa (Wall St:n lähellä ja Upper West Sidella), Saks off 5th:llä, Bloomingdalesin outletissa ja parissa Nordstrom Rackissa. Ostimme näistä lähinnä urheiluvaatteita, mitkä ovat ihan uskomattoman hyvän hintaisia, mutta varsinkin sateisina päivinä näissä oli kiva muuten vaan kierrellä ja ihmetellä – ja pysytellä kuivana, heh. Näitä kauppoja tulee Arabiemiraateissa asuessa helposti ikävä, sillä edes outletit eivät täällä ole järin edullisia… suosittelen siis edelleen ehdottomasti valkkaamaan edes pari hyvää outletia ja kurkkamaan ne läpi!

+ Kävely

Voi kuulostaa hassulta jos kävelee tavallisessa arjessa, mutta meille kävely ylipäätään on iso juttu ja sitä tulikin harrastettua taas varmasti monien tulevienkin viikkojen edestä! Metroa käytimme jonkun verran, ehkä kerran päivässä yksi meno-paluu, taksia suorastaan yllättävän vähän. Aina kun mietittiin että okei napataan taksi, päädyttiin jostain syystä silti kävelemään… New Yorkissa on kaupungin kokoon nähden yllättävän helppo ja nopea liikkua jalan paikasta toiseen, samalla paikkoja boongaillen ja ihmetellen, välillä kahvikuppi toisessa kädessä. Ihan parasta!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X