Jenni Ukkonen

9 x Kengät, jotka löytyvät kenkäkaapistani

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Olen lupaillut kenkäaiheista postausta Instan yksityisviestien puolella jo useampaan otteeseen, mutta jostain syystä en vaan yksinkertaisesti ole saanut aikaiseksi aloittaa – oon ehkä ajatellut, että aihe on sen verran laaja, että mitä tähän postaukseen sitten sisällyttäisi? No, arvelen että taustalla oli saada kenties ideoita siitä, millaisia kenkiä multa eri tilanteisiin löytyy, tai mitä itse käytän/suosin eniten, joten siitä näkökulmasta lähdin siis asiaa pohtimaan. Eli mitä kenkiä, mitä merkkejä, mitkä on olleet hyviä ostoksia, mitkä ehkä jääneet vähemmälle käytölle? Ihan joka ikistä kenkäpariani en siis tässä postauksessa esittele, vaan puhun nyt sellaisista peruspilareista ja selkeästi eniten käyttämistäni:

PERUSTA

1. Sneakerit

Mielellään puhtaan valkoisina ja nahkaisina, sneakerit toimii ja näyttää ihanan raikkaalta useimmissa asuissa, niin farkkujen kuin mekkojen kanssa. Omia suosikkejani ovat Adidaksen * Stan Smithit (tosin jouduin just heittämään omani pois, ne olivat niin kuluneet ja käytetyt etten kehdannut laittaa enää edes kiertoon…) ja * Superstarit, sekä Vejan * V10. Jälkimmäisten kanssa meni hetki ajaa ne sisään (=kantapäät aukesi todella kipeästi) mutta jälkeenpäin ovat olleet todella mukavat jalassa ja oon ollut niihin todella tyytyväinen.

2. Lenkkarit

Lenkkarit on mulla päivittäin käytössä, sillä käytän niitä salilla, lenkeillä ja joskus ihan muutenkin, esim. jos tiedossa on enemmän kävelyä tai kaipaan vaan jotain super mukavia kenkiä. Omat suosikkini ovat jo pitkään olleet Adidaksen * Ultraboostit, mitä oon käyttänyt niin ahkeraa, että kohta on varmaan aika hankkia uudet. Eivät ole halvimmasta päästä, mutta toimivat (mun käytössä) paremmin kuin mitkään muut aiemmin kokeilemani tai omistamani lenkkarit. Muut lenkkarini ovat myös joko Adidaksen tai * APL:n. Suosin lenkkareissa tällaista neulostyyliä, ne tuntuvat omassa jalassani mukavimmilta.

 

3. Korkkarit

Korkkarit (sellaisella korolla, että niillä voi myös kävellä) mustina tai nudeina on mielestäni yksi monikäyttöisimmistä kenkäpareista, sillä ne toimii sekä toimistossa että ilta- ja juhlamenoissa. Tätä nykyä käytän ehkä eniten jo n. 7 vuotta sitten ostamiani, mutta tässä välissä usean vuoden ajan hyvin harvakseltaan käytettyjä Louboutinin Corneille 100-korkkareita (ei taida olla enää valmistuksessakaan), mitkä ei rehellisesti sanottuna ole koskaan olleet äärimmäisen mukavat jalassa, mutta kauniit ja klassiset. Edullisemmat samantyyliset mulla on ihan Zarasta ja ne otan mukaan silloin jos en ole varma, minkä verran voin istua, heh. Jos olisin nyt ostamassa peruskorkkareita, ostaisin * Stuart Weitzmanin (mulla oli aikoinaan korkkaripari tältä merkiltä ja käytin niitä vaatekaupassa töissä ollessani; pitkiä päiviä ja ylös alas portaiden juoksua – ja niillä oikeasti jaksoi! Mukavampiin korkkareihin en ole törmännyt aiemmin tai myöhemmin) tai * Manolo Blahnikin valikoimista jotain yksinkertaista. Slingbackeista on mainittava Chanelin klassikot, ne on oikeasti myös todella mukavat jalassa ja niillä jaksaa kävellä ja seistä pidempiäkin aikoja. Ainoa miinus niissä on, että se kannan taakse tuleva remmi luisuu aika monesti alas, mutta mulla käy niin kaikkien slingbackien kanssa – vika on siis varmasti enemmän minussa kuin kengissä!

 

4.Nilkkurit

Rakastan nilkkureita, vaikka Arabiemiraateissa asuessa mulla tuleekin moisia hyvin vähän käytettyä. Mulla on yksi korollinen nilkkuripari vuosien takaa, ja minkä nappaan aina mukaan Suomeen matkustaessani, sillä tiedän, että ne on mukavat jalassa tarpeen mukaan vaikka aamusta iltaan (joululomalla tämä tuli taas todettua, sillä nämä oli ainoat, joita saatoin käyttää kantojeni auettua miljoonaan otteeseen…). Kyseiset Laurence Dacaden nilkkurit ovat hintavat (eikä näitä just samoja taida myöskään enää edes saada mistään), mutta ovat taatusti maksaneet itsensä käytössä pois. Ja edelleen ne tulevat olemaan käytössä kun taas seuraavan kerran oon tilanteessa, missä nilkkurit on käytännölliset jalkineet. Edullisempia, mutta aivan yhtälailla upeita vaihtoehtoja löytyy esim. * & Other Stories. Maltillisella korolla varustettujen nilkkureiden lisäksi tai sijaan voi olla hyvä idea omistaa myös siistit matalat nilkkurit – varsinkin jos ei juuri korkoja arjessa käytä.

 

5. Matalat kengät

Nämä voisivat olla esimerkiksi siistit nahkaballerinat tai loaferit. Itse en enää käytä ihan älyttömästi ballerinoja, mutta mulla on edelleen tallessa vuosia sitten ostamani pari Chanelin klassisia baltsuja, ja silloin tällöin tulee edelleen hetki, missä ne tuntuvat pitkästä aikaa hyvältä idealta. Nuorempana käytin ballerinoja ihan päivittäin, ja nämä Chanelin ovat ehdottomasti olleet omaan jalkaani mukavimmat ikinä!

 

KEVÄT / KESÄ

6. Matalat sandaalit

Nykyään elän slide-sandaaleissa (pistokkaat?); ne ovat mukavat jalassa, vähän perus sandaaleja asiallisemmat ja toimivat farkkujen, mekkojen ja kaiken niiden väliltä olevan kanssa. Mun suosikit on ihan vaan Mangosta ja Flatteredilta, mutta juuri nyt haaveilen Saint Laurentin *Nu Pieds-mallista – Hermèsin vastaavat eivät toimi omassa leveässä jalassani yhtään, ja kyllä, olen aavistuksen katkera tästä.

 

7. Juhlavammat / korolliset sandaalit

Koska kesällä on kiva esitellä välillä kauniisti laitettuja varpaankynsiä, tai vaihtoehtoisesti umpinaiset korkkarit voi tuntua liian raskailta kesävaatteiden kanssa, tarvin omaan vaatekaappiini myös juhlavammat korolliset sandaalit, joita käyttää kesäiltojen menoissa. Korkojen ei tarvi olla korkeat tai kapeat, ne voi yhtä hyvin olla myös maltilliset ja mukavat! Tykkään esim. * By Far-merkin ysärihenkisistä sandaaleista, missä on paksu korko. Useimmiten valitsen kuitenkin omaan käyttöön * Schutz-merkkiset korkosandaalit, mitkä on korkeaan korkoonsa nähden yllättävän mukavat – näilläkin jaksan olla menossa lähes koko päivän (tai pikemminkin yön).

SYKSY / TALVI

8. Saappaat

Kaipaan saappaita ihan älyttömästi, nimittäin en muista milloin olisin viimeksi sellaisia edes päässyt käyttämään! Varsinkin viime talvena paljon nähdyt leveävartiset polvi/ylipolven saappaat olivat omaan silmääni upeita! Saappaat voivat olla korottomat tai korolliset; tärkeintä on taas että ne istuvat hyvin ja niillä jaksaa seistä ja kävellä.

 

9. Juhlavat korkkarit

Okei, tämä on varmasti tarpeettomin näistä kengistä, sillä jos kaapista löytyy jo klassiset korkkarit, korolliset sandaalit, korolliset nilkkurit ja kenties vielä korolliset saappaat, pärjää niillä myös syksyn ja talven ilta- ja juhlamenoissa varmasti ihan heittämällä. Silti, jos kaipaa vielä jotain ekstraa kenkäkaappiin, valitsisin jotkut todella upeat, ei-niin-peruskorkkarit, kuten * Manolon satiiniunelmat säväyttämään talven keskellä (ja toki ihan mihin tahansa muuhunkin vuodenaikaan!)… Manoloiden olen kuullut olevan todella mukavat jalassa ja niillä hintalapuilla saa mielestäni ollakin, mutta oon jäänyt miettimään, kuinka paljon niiden satiinisten ja kivikoristelluin kenkien kanssa saisi varoa joka askelta? Itsehän en nimittäin kohtele kenkiäni mitenkään silkkihansikkain, enkä ajatellut myöskään aloittaa…  Osaako joku kertoa?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X