Jenni Ukkonen

Aamu & ilta kauneusrutiinit

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Olen saanut viime aikoina muutaman toiveen esitellä tämänhetkisiä ihonhoitorutiinejani ja kertoa samalla, onko eri asuinmaat muokanneet ihonhoitoani yhtään. Ihonhoidosta tulee koko ajan enemmän ja enemmän yksi suosikkiaiheistani puhua, joten kerron tästä mielelläni kaikille, joita aihe yhtään kiinnostaa tai jotka jaksavat kuunnella, heh.

En niinkään sanoisi, että eri maissa asuminen on vaikuttanut ihonhoitooni millään tapaa, mitä nyt oon ehkä löytänyt uusia merkkejä eri maissa asuessani, vähän sen mukaan mikä on missäkin suosittua, mutta sen sijaan pohdin just hiljattain erään ystäväni kanssa, että mitä vanhemmaksi tulee, korostuu nimenomaan ihonhoidon, eikä niinkään meikkien tärkeys. Näin kolmikymppisenä ihonhoitotuotteisiin panostaa myös aivan eri tavalla kuin parikymppisenä, kun taas meikkeihin mulla menee nykyään huomattavasti vähemmän rahaa – tai uusia meikkejä tulee ainakin ostettua ihohoitotuotteita harvemmin. Ehkä näin vanhetessa sen tosiaan sisäistää mitä kaikki aina sanovat, ettei halua niinkään peittää tai muokata itseään meikkien avulla, vaan lähinnä korostaa omaa itseään ja hyviä puoliaan; ja ihonhoitoon keskittyessäni melkein huomaan ihoni olevan yksi niistä hyvistä puolista.

Tämän pidemmittä puheitta, tässäpä kaikki mitä juuri nyt teen aamuin ja illoin. Itseasiassa nämä ovat mulla suht samanlaiset setit juuri nyt, mutta pieniä erojakin on.

Aamurutiini

Puhdistan kasvot runsaalla määrällä misellivettä; tällä hetkellä käytössäni on * Bioderma Sensibio mutta jos *Lumenen misellivesi olisi mulle helpommin saatavilla, olisi se valintani.

Noin kahdesti viikossa laitan tämän jälkeen kasvoille The Ordinaryn * AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kuorivan nesteen, minkä jätän vaikuttamaan n. 10 minuutiksi. Veikkaan, että tämä olisi parempi käyttää iltaisin, koska tuote herkistää ihoa, mutta omassa käytössäni olen todennut, että iltaisin mulla unohtuisi tämän käyttö tosi helposti, kun taas aamuisin muistan paremmin, eli siksi tällainen valinta. Käyttämistäni The Ordinaryn tuotteista kirjoitin aiemmin tässä postauksessa.

Edellämainitun (tai suoraa ihon puhdistuksen) jälkeen levitän iholle tässä järjestyksessä seuraavat: The Ordinary * Niacinamide 10% + Zinc 1% seerumi, The Ordinary * Buffet seerumi, The Ordinary * Caffeine Solution 5% + EGCG seerumi silmänalusille, * Innisfree Orchid Eye Cream silmänympärysvoide. Jotta ihoni tuntuu kosteutetulta, riittää tämä combo mulle (kuiva/herkkä iho) hyvin näin kesäaikaan Arabiemiraateissa, kun sää on koko ajan kuumankostea  – tosin, sisätiloissa pauhaa useimmiten aircon, mikä kuivattaa ihoani todella hyvin…

Näiden jälkeen siirryn meikkiin, ja mulla meikkipohjana on aina sävytetty kosteusvoide (eli kosteuttaa hieman ekstraa) missä on vähintään SPF30. Mikäli en jostain syystä päättäisi meikata, laitan tässä kohtaa jonkun muun aurinkosuojakertoimen sisältävän voiteen kasvoille.

Iltarutiini

Aloitan pesemällä kasvot * Banila & Co Clean It voidemaisella putsarilla, minkä jälkeen pyyhin kasvot vielä misellivedellä, jotta kaikki iholla ollut meikki ja lika lähtee varmasti pois.

1-2 kertaa viikossa viikossa (erinä päivänä kuin The Ordinaryn kuorivan nesteen käyttäessäni) kuorin kasvot perinteikkäällä kuorintavoiteella, kuten * Summer Fridays Overtime maskilla.

Tämän (tai pelkän puhdistuksen) jälkeen teen taas saman kosteutuscombon kuin yllä, eli The Ordinaryn seerumit ja silmänympärysvoide.

Sävyttävän kosteusvoiteen sijana levitän yöksi ravitsevan naamion, kuten * Summer Fridays Jet Lag maskin.

 

 

Näiden lisäksi käytän kerran päivässä, joko aamuin tai illoin päivästä ja päivän ohjelmasta riippuen, * gua sha jadekivilastaa, millä siis hieron kasvojeni ihon. Koen, että se vie kasvoiltani nesteitä ja turvotusta ja antaa luonnollista hehkua. Lastan kanssa käytän The Ordinaryn * Marula öljyä. Teen tämän mielummin aamuisin, mutta jos en tosiaan ole vaikka ehtinyt, niin illallakin toimii. Aamuisin tämä tulee silmänympärysvoiteen ja sävyttävän kosteusvoiteen/suojakertoimen väliin, iltaisin ravitsevan naamion sijaan tai sen alle.

 

Mulla tällainen aika yksinkertainen setti aamuin illoin on toiminut hyvin näin kesäkautena, mutta voi olla että säiden viiletessä joudun lisäämään rutiiniin jotain vähän ravitsevampia voiteita. Mainitsemieni tuotteiden lisäksi mulla on toki paljon muitakin tuotteita kaapissa, mitä käytän silloin tällöin jos haluan vaihtaa rutiinia tai joku purkki sattuu tarttumaan käteen, mutta yleisesti ottaen pärjään näillä mainiosti ja yritän myös muistuttaa sitä itselleni jos meinaan innostua ostamaan taas jonkun uuden putellin kaappiin. Jos jotain tähän vielä lisäisin, niin C-vitamiinia sisältävä tuote olisi varmasti mainio lisä. Jos jollakulla on vinkattavana jotain loistotuotetta ja miten suosittelisitte sitä käytettävän, niin kuulen mielelläni!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X