Jenni Ukkonen

Arkipäivä kanssani

Teksti: Jenni Ukkonen

Puhelin saatu testiin blogin kautta.

Arkipäiväni täällä Ras Al Khaimahssa toistavat hyvin usein samanlaista kaavaa, joten ajattelin tehdä pitkästä aikaa ”arkipäivä kanssani”-postauksen, missä hieman avaan, miten suurimman osan päivistäni kulutan. Postauksen kuvat on otettu Huawei Mate 10 Pro-puhelimella, mitä olen nyt pari kuukautta testaillut. Olen kirjoittanut puhelimesta aiemmin täällä ja täällä ja videolla juttelin siitä täällä. Muistan ihan alussa sen käyttöön ottaessa ajatelleeni, ettei ero aiempaan, Huawei Honor 8-puhelimeeni tule varmaankaan olemaan ihan mahdottoman suuri (mitä nyt sen verran, kun upouudessa ja vajaa pari vuotta vanhassa puhelimessa voi olettaa olevan), mutta nyt kun käytän hetkenkin Honor 8:ani, huomaan eron saman tien! Mate 10 Pro tuntuu sopivasti suuremmalta näytön puolesta ja kamera on nopeampi reagoimaan kuvan ottoon ja sillä saa halutessan aikaan todella tarkkaa jälkeä – videokuvaamisesta puolestaan kerroinkin tuossa aiemmin linkkaamassani videossa: se on ollut mielestäni ehkä se huikein eroavaisuus. Kaikenkaikkiaan Mate 10 Pro on ollut ihan mieletön kaveri arjessa enkä todellakaan olisi valmis luopumaan siitä enää tässä vaiheessa! Lisätietoja puhelimesta voi lukea myös täällä.

7:00

Herätys! Olen ehdottomasti aamuihminen; nautin aikaisin heräämisestä, jopa silloin, kun silmiä vielä vähän väsyttää. On ihanaa ottaa aamuisin omaa aikaa, juoda rauhassa kuppi kahvia ja valmistautua päivään.

7:30

Sillä aikaa kun mieheni valmistautuu lähtemään toimistolle, teen meille kevyen aamupalan (esimerkiksi munakas ja/tai vihermehu) ja kahvit, paijaan kissaamme ja alan suunnitella omaa päivääni.

Rakastan Huawei Mate 10 Pron kamerassa ”laaja aukko”-toimintoa, millä kuvan taustan saa blurrattua todella kauniisti – kuten  ylimmässä kuvassa näkyy.

8:00

Mieheni töihin lähtiessä avaan läppärini ja alan käydä läpi edellisen illan ja yön aikana tulleita sähköposteja ja uutisia, luen blogeja ja selaan Instaa. Tässä vaiheessa teen itselleni usein jo toisen kupin kahvia ja taustalla saattaa pyöriä joko seuraamiani tubettajia tai jokin jo aiemmin katsomani sarja, mitä on helppo seurata sivusilmällä (rakastan The Good Wifea ja katson sitä parhaillaan toistamiseen tänä vuonna). Jos olen postaamassa blogiin, pyrin viimeistelemään ja julkaisemaan päivän postauksen tässä vaiheessa.

10:00

Aika vaihtaa treenivaatteisiin ja lähteä yläkerran kuntosalille. Teen parhaillaan NTC-appin kautta seitsemän viikon pituista Lean Fit-treeniohjelmaa (olen juuri aloittanut toiseksi viimeisen viikon), mikä antaa minulle joka päivälle uuden treenin. Yleensä appin treenit ovat korkeintaan 30 minuuttia, mutta ne ovat todella tehokkaita. Saatan kuitenkin jäädä jälkeen päin tekemään vielä jotain erillistä treeniä tai venytellä hetken.

11:00


Suihku ja perusteellisempaa ihonhoitoa. Tässä välissä saatan myös heittää kasvoille naamion ja katselen samalla taas hetken Netflixiä puhelimeni kautta.

Myös etukamera on todella tarkka Mate 10 Prossa ja siinä voi hyödyntää ”täydellinen selfie”-toimintoa, minkä asetuksia voi säätää oman maun mukaan.

12:00

Puolilta päivin alan valmistaa itselleni lounasta. Yleensä se on jotain helppoa ja kevyttä; yksinkertainen salaatti tai mitä ikinä söimmekään edellisenä iltana. Tänään esimeriksi bataattia ja kikherneitä tomaatin ja kurkun kera.

13:00

Takaisin töiden pariin. Jos olen postannut aamulla, alan nyt valmistella tai viimeistellä seuraavaa postausta, riippuen ihan, millä mallilla se on. Jos juon kolmannen kupin kahvia, sen aika on nyt!

15:00

Iltapäivätauon paikka – kolmen maissa aurinko tulee talon takaa meidän parvekkeen puolelle, joten iltapäivällä nappaan lehden ja menen parvekkeelle istumaan ja nauttimaan auringosta kera teekupposen. Ilokseni huomasin, että naapurimme ovat muuttaneet pois, joten nautin parvekkeella olosta entistä enemmän!

16:00

Tsekkaan viimeisen kerran sähköpostejani, ruksin tehtävälistaltani tehdyt asiat pois ja lisään tuleville päiville askareita.

18:00

Mieheni pyrkii lähtemään kuudelta töistä ja soittaa minulle kotimatkalla autosta. Samalla kun vaihdamme kuulumisia, aloitan päivällisen teon. Rakastan tehdä kasviksia tai juureksia uunissa; ne ovat suosikkiruokaani kotona. Laitan ruusukaalit uuniin, keitän pastaa ja teen uuden sekoituksen bataattia ja kikherneitä.

19:00

Syömme illallisen, minkä jälkeen laitamme jotain telkkariin pyörimään. Katsomme nykyään ehdottomasti eniten K-draamaa (suosikkeja: Stranger, Live ja Prison Playbook; nyt Netflixissä tulee parhaillaan Life, mikä on myöskin ollut todella mukaansatempaava), mutta itseasiassa parhaillaan katsomme niiden sijaan The Walking Dead-sarjaa, mihin mieheni veli sai meidän koukuttumaan. En yleensä pidä mistään Zombie-jutuista, koska en pidä niitä missään määrin realistisina, mutta jokin tässä sarjassa silti viehättää…

21:00

Joskus saatan tähän aikaan soittaa vielä vanhemmilleni; muussa tapauksessa illat menevät rauhallisissa merkeissä ja sänkyyn kömmin yleensä ihan viimeistään kymmenen pintaan. Luen hetken tai teen yhden sudokun puhelimellani (nyt kun olen vihdoin päässyt niistä jyvälle, voisin tehdä niitä koko ajan), sitten valot pois ja unten maille!

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X