Reseptit

Marrakechin appelsiinisalaatti

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 mehukasta appelsiinia
  • 4 aurinkokuivattua viikunaa
  • 3 rkl pistaaseja (suolattomia)
  • 3 rkl manteleita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • juoksevaa hunajaa tai tomusokeria
  • kanelia

Valmistusohje

Marrakechin appelsiinisalaatti valmistetaan appelsiineista, viikunoista ja pähkinöistä ja maustetaan sitruunalla, hunajalla ja kanelilla.

Kuori appelsiinit veitsellä tarkasti hedelmälihaa myöten. Leikkaa hedelmät viipaleiksi ja asettele annoskulhoihin. Puserra päälle vähän sitruunamehua ja makeuta hunajalla tai tomusokerilla.

Tupsauta mausteeksi vähän kanelia ja lisää pinnalle paloitellut viikunat ja rouhitut pähkinät.

X