Jenni Ukkonen

Aviomieheni tofu scramble – paras tofukas!

Teksti: Jenni Ukkonen

Huomenta! Olen halunnut jakaa aviomieheni tofu scramblen, eli tofukkaan (en tiedä onko tämä oikea sana, mutta muna = munakas, tofu = tofukas, makes sense right?) ohjeen jo hetken ajan, mutta joulun ja uuden vuoden aikana se ei koskaan tuntunut kovin relevantilta siinä hetkessä. Tofukkaan ohje sinäänsä on hyvin yksinkertainen ja olen sen aiemminkin postannut eri variaationa, MUTTA tämä mieheni tekemä on maultaan aivan eri maata ja ehdottomasti paras, mitä olen maistanut. Ehdottomasti suosikki aamiaiseni tätä nykyä, ja kun tofun saa maistumaan näin hyvältä, voin vannoa ettei perinteisiä kananmunia pian enää kaipaakaan. Näin ainakin omalla kohtaani.

Nyt tammikuussa vietetään ainakin täällä Arabiemiraateissa hyvin näkyvästi Veganuarya, kenties muuallakin maailmassa? Eli ideana on kannustaa kokeilemaan kasvipohjaista / vegaania ruokavaliota kuun ajan ja monet ravintolat ovat lähteneet mukaan tarjoamalla vegaanisia menuja tai lisäämällä näitä vaihtoehtoja jo olemassa oleviin menuihin. Mehän teimme tämän kokeilun viime toukokuussa ja sille tielle jäimme; mitä nyt vielä ravintoissa olemme saattanut valita jotain, missä on lihaa, juustoa tms. Tänä vuonna oma tarkoitukseni on päästä hiljakseltaan myös siitä, vaikka mitään paineita en asiasta aiokaan itselleni asettaa. Mielestäni jo se, ettei osta kotiin eläinperäisiä ruokatuotteita, on selkeä askel parempaan suuntaan.


Aviomieheni tofu scramble eli tofukas

 

  • n. puolikas punasipuli ohueksi viipaloituna
  • n. kourallinen sieniä (esim. sekoitus valkoisia ja ruskeita) viipaloituna
  • tomaattia pieninä paloina / kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • pehmeää tofua (0,5 – 1 paketti, riippuen nälän tai ruokailijoiden määrästä)
  • 1-2 teelusikallista kurkumaa
  • loraus soijakastiketta
  • mausteeksi valkosipulijauhetta, zataaria (tämä on must!) ja chillihiutaleita

Aloita ruskistamalla/pehmentämällä sipuli pannulla (voitele kevyesti kookosöljyllä) ja lisää sitten sienet ja tomaatti. Kun kaikki ovat sopivasti pehmennyt, lisää tofu murskattuna/palasina. Lisää kurkuma ja sekoita hyvin. Lisää loraus soijakastiketta (suolan sijaan) ja mausta sitten valkosipulijauheella, zataar-mausteseoksella ja chillihiutaleilla. Sekoita vielä kerran hyvin.

Oletteko te kokeillut joko kotona tai jossain muualla tofukasta? Miten te sen teette? 

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X