Jenni Ukkonen

Bataatti quesadillat (vegaani)

Teksti: Jenni Ukkonen

Olen tehnyt yhden tärkeän huomion tämän täysin kasvipohjaisen kuukauden aikana: kaikki kasvipohjaiset vastineet eivät suinkaan maistu taivaalliselta tai siltä, että sitä kannattaa ostaa laisinkaan. Jos joku on löytänyt aidosti hyvänmakuisen kasvipohjaisen juuston, niin kertokaa ihmeessä – meidän testiin ostama vegaaninen juusto oli nimittäin niin muovisen, ja samalla myös täysin mauttoman makuista, että jouduin tosissani hetken punnitsemaan heitänkö sen saman tien pois vai yritänkö kuitenkin keksiä jotain käyttöä tuolle n. 8 euroa maksaneelle juustopalalle. Hetken googlattuani löysin varteenotettavan reseptin, missä voisin yrittää sitä hyödyntää – vegaaniset quesadillat!

Tässä reseptissa testiin ostamamme juusto onneksi toimi, joten täysin käyttämättömäksi se ei jäänyt (en tosin ostaisi myöskään enää uudelleen) – se piti quesadillat hyvin kasassa sulaessaan, ja sen muovinen maku peittyi loistavasti täytteen muiden, todella herkullisten makujen alle.

Nämä helpot quesadillat onnistuivat niin hyvin, että teemme niitä jatkossa varmasti uudelleenkin – ja hyvä uutinen on, että quesadillat voit onneksi tehdä myös ilman mitään juustoa tai juuston korviketta, joten kenenkään ei tarvi ostaa summanmutikassa mahdollisesti kamalan makuista kasvipohjaista juustoa. Tai mikäli ei välttele maitotuotteita, voi näissä ilman muuta käyttää myös ihan tavallista juustoa! Quesadillat maistuivat hyvin sekä juuri pannulta tullessaan että seuraavana päivänä pikaisesti pannulla lämmitettynä; itse tykkäsin melkeinpä enemmän siitä seuraavan päivän mausta, mutta toisaalta olen myös se tyyppi, joka tykkää jääkaappikylmästä pitsasta enemmän kuin juuri valmistetusta…


Bataatti quesadillat

  • 1-2 tls kookosöljyä
  • 1 bataatti raastettuna
  • kourallinen lehtikaalia tai pinaattia
  • tölkki mustapapuja
  • 0,5 tölkkiä maissia
  • tuoretta persiljaa
  • maustamiseen suolaa, mustapippuria, chilia, paprikaa jne
  • tortillalättyjä
    (+ raastettua vegaanista juustoa tai juustoa)

Raasta bataatti ja laita kuumalle öljytylle pannulle n. 30 sekunniksi. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää hieman vettä ja aseta pannun päälle kansi, vähennä lämpöä ja jätä n. viideksi minuutiksi (tarkista välillä, ettei bataatti pala pohjaan).

Lisää lehtikaali tai pinaatti pannulle, sekoita ja jätä pariksi minuutiksi; kunnes bataatti tuntuu pehmeältä ja “valmiilta”. Kaada sekaan mustapavut, maissi ja persilja, sekoita. Maista, että maut ovat kohdillaan!

Aseta toiselle pannulle (öljyttyyn) tortillalätty ja laita täytettä n. puolikkaalle siitä. Lisää halutessasi juustoraaste ja nosta tyhjä puolikas täytteen päälle. Paina lättyä lastalla, jotta puoliskot tarttuvat toisiinsa ja käännä lätyn puoli n. parin minuutin kuluttua, tai kunnes toinen puoli on hieman tummunut ja rapea.

Aseta tortilla pannulta leikkuulaudalle, leikkaa kolmeen osaan ja tarjoile esim. guacamolen tai Srirachakastikkeen kanssa.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X