c
Jenni Ukkonen

breakfast tip: zeggs

25.5.2013 Teksti: Jenni Ukkonen

Huomenta ja kaunista viikonloppua! Tässäpä yksi uusi aamupalaidea, jonka kanssa on tullut kokeiltua viime aikoina…

Good morning and beautiful weekend to you all! Here’s a new breakfast tip that I’ve been experimenting with lately…


Zeggs eli zucchini and eggs, eli kesäkurpistaa ja munia – tai siis munan valkuaisia. Päälle voi heittää vähän mitä vaan, oma valintani on marjat ja kookoshiutaleet.

Zeggs, which stands for zucchini and eggs – or egg whites to be precise. On top you can throw pretty much anything, my choice is berries and desiccated coconut.

Löysin tämän reseptin vähän aikaa netistä, alkuperäistä lähdettä (tai tarkkoja määriä) en valitettavasti enää muista! Tähän annokseen käytin kaksi munanvalkuaista ja puolikkaan kesäkurpitsan. Ensin blenderissä sekaisin, sitten kulhossa kahdeksi minuutiksi mikroon. Valmista!

I found this recipe on Internet a while ago but can’t remember where or how much you need of the ingredients! For this I used two egg whites and a half of courgette. First blend them to a smooth mix, then put into a bowl and microwave for two minutes. Voila!

Kesäkurpitsa ei juuri millekään maistu, joten vihreän hötön päälimmäinen maku on munan valkuaisista. Siksi päälle onkin kiva heittää jotain ylimääräistä – mutta kuten sanottua, se voisi olla lähestulkoon mitä vaan! Testailun iloa! 🙂Cougette doesn’t taste much, so the taste of this green fluff is mainly of the egg whites. That’s why I like throwing something extra on top – but as said, could be basically whatever! Have fun testing it out! 🙂

Lue myös

Suosittelemme