Jenni Ukkonen

Courses on Classics: Styling a Little Black Dress

Teksti: Jenni Ukkonen
iiIMG_9066

Kolmantena Zalandon Courses on Classics: Vaatekaapin klassikot-videosarjan stailaushaasteena oli koota asu pikkumustan ympärille. Pikkumustasta ei varmaan tarvi enää paljon sanoa; se on ajaton vaatekappale, jota ilman ei yhdenkään naisen vaatekaapin tulisi olla. Mksi? Koska oikein valittuna se kuuluu niihin luottovaatteisiin, joka ei koskaan petä, olipa kyseessä juhlat tai ihan normaali arkipäivä (vaikka arkeen ja juhlaan voi toki olla myös omat pikkumustansa).

Itse ihailen aina naisia, jotka käyttävät siistejä mekkoja myös arjen menoissa näyttämättä tippakaan siltä, että yrittäisivät liikaa. Siksi halusin tarttua tähän stailaushaasteeseen pukemalla leveähelmaisen pikkumustani yksinkertaisesti pehmoisen neuletakin ja ns. arkikorkojen kanssa. Neule ja laukku tekevät mekosta ja korkkareista vaikkapa toimistoilmapiiriin soveltuvan, mutta mikäli töiden jälkeen sattuisi piipahtamaan drinkeillä, voi neuleen heittää pois päältä ja ba-dam, asu on heti juhlavampi. Jatkossa aion käyttää tätä mekkoa myös niin, että vedän sen päälle neulepaidan ja annan helman pilkottaa alta niin, ettei kukaan tiedä onko kyseessä hame vaiko mekko. Paitsi tietysti te!

Zalandon kolme stailausta arkisesta juhlavaan löydätte tuttuun tapaan heidän YouTube-kanavaltaan. Mikä on teille eniten mieluinen stailaus?

 

The third styling challenge from Zalando Courses on Classics video series was to style a Little Black Dress. I don’t think this garment needs much explaining: it’s one of those timeless pieces that should be found on every woman’s closet. Why? Because chosen carefully it never fails, whether you wear it to work or to a party (although  you might have separate LBDs to day and night wear).

I always find myself admiring women who wear a dress on a normal day without looking like they try too hard. That’s why I wanted to take this challenge and wear my wide hem LBD with my cosy cardigan and low heels, making it an outfit that I could easily wear to the office, for example. However, if you were to head out for drinks after work, all you’d need to do is remove the cardi and ba-dam, the look is instantly more evening appropriate. In the future I will also wear this dress by adding a jumper over it and allowing the hem peek underneath in a way that would leave the others wondering if I’m wearing a skirt or a dress. Well, everyone but you!

As always, you can find the three LBD looks by Zalando on their YouTube Channel. Which look do you like the most?

iiIMG_9064 Kollaasit9iiIMG_9129   iiIMG_9173Desktop19iiIMG_9184 Kollaasit10iiIMG_9143

 

Postaus toteutettu yhteistyössä Zalandon kanssa

Lue myös

X