Jenni Ukkonen

Deitti-ideoita yhdelle

Teksti: Jenni Ukkonen

Pidän tärkeänä sitä, että vaikkei mieheni asukaan just tällä hetkellä kanssani samassa osoitteessa (tai siis, edes samassa maassa!), en siitä huolimatta jää vaan kotiin makaamaan, vaan teen myös itsekseni samanlaisia asioita, kuin mitä tekisin hänen kanssaan; kahviloissa käynneistä ja leffailloista lasillisiin ulkona. Olen ollut aina luonteeltani sellainen, että voisin täysin tyytyväisesti jäädä vaan kotiin (vaikka tiedänkin miten kivaa on myös välillä lähteä ulos), joten välillä joudun vähän jopa tsemppaamaan itseäni lähtemään kodin ulkopuolelle – mutta kun tosiaan saan lähdetyksi, niin harvoinpa sitä katuu. Onneksi kuitenkin tykkään tehdä asioita myös itsekseni, eikä mulla ole tosiaan mitään kynnystä lähteä yksiksenikään, muuta kuin toisinaan se viitseliäisyys. Aina ei nimittäin voi tai edes halua laskea sen varaan että joku kaveri on vapaana ja haluaa lähteä, ja oikeasti välillä tekee NIIN hyvää käydä treffeillä ihan vaan itsensä kanssa. Mietiskelinkin tässä taannoin helppoja, matalan kynnyksen deitti-ideoita yhdelle; kenties joku muukin siellä kokee että voisi olla kiva tehdä jotain joskus yksin?

Kahvihetki tai viinilasillinen kivassa paikassa; joko ennestään tutussa lempparissa (varmasti matalampi kynnys) tai ihan uudessa, missä on halunnut käydä. Dubaihin on viime aikoina avattu taas vaikka kuinka monta kivaa kahvilan ja ravintolan risteytystä, minne haluan päästä saman tien, enkä sitten joskus. Niistä viimeisimpänä kävin portugalilaishenkisessä Lana Lusassa, mikä oli älyttömän hurmaava ja meni heti suosikkieni kärkeen!

Museo/galleriavisiitti. Tämä on sisäänsä helppo, sillä yleensäkin tällaisissa paikoissa ollaan aika hiljaa ja keskitytään taiteeseen, joten niihin voi siis täydellisen hyvin mennä ilman seuraa! Plus, joskus seuralainen ei ehkä edes ole samalla tapaa aiheesta kiinnostunut, jolloin kokemus voi joka tapauksessa olla miellyttävämpi yksin.

Lounas shoppailukierroksen lomassa. Moni käy varmasti kiertelemässä kaupoissa itsekseen, mutta ainakin itse huomaan että sen jälkeen vähän väsyneenä tai nälkäisenä tulee helposti suunnattua vaan kotiin. Mutta entä jos seuraavalla kertaa istuisikin alas kivalle lounaalle rauhassa, ilman läppäriä tai edes puhelinta kädessä? Sen jälkeen jaksaisi ehkä vielä jatkaa kierrosta, eikä tilanne tuntuisi pelkältä kaupasta toiseen säntäilyltä.

Iltapäiväkävely (mihin aikaan päivästä tahansa!). Tästäkin voi muuten tehdä heti vähän spesiaalimman ja vähemmän urheilusuoritustyylisen, jos nappaa vaikka kahvin mukaan ja keskittyy askelten laskemisen tai reitin tarkan suunnittelun sijaan nauttimaan hetkestä.

Leffailta. Museoiden ja gallerioiden tapaan myös leffassa käynti tuntuu itseasiassa aika luontevalta yksin, koska eihän sielläkään tulisi muutenkaan puhuttua toisen kanssa. Dubain säiden viilennyttyä täällä on alettu näyttää jopa hieman ulkonäytöksiä, millaiseen itsekin ajattelin ostaa lipun piakkoin…

+ Bonus: jotain, mistä itse tykkää eniten. Joskus on vaan kiva tehdä jotain mistä pitää ihan itsekseen (esim. kaveriporukassa tekemisen sijaan); jotain mistä tulee hyvä fiilis ja mitä ei ole minkäänlainen kynnys tehdä. Olipa se joogatunti ennestään tutussa studiossa, aikatauluton ruoanlaitto kotona kera viinilasin ja hyvän musiikin, kirjastossa kiertely tai mitä vaan. Itseasiassa, olisipa kiva kuulla teettekö te tällaisia asioita koskaan tavallisessa arjessa yksin, ja mitkä on teidän lemppariaktiviteetit?


FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X