Jenni Ukkonen

dinner party

29.8.2012 Teksti: Jenni Ukkonen

Heippa kaikki! Eilinen oli vähän outo päivä kun en ehtinyt kauheasti bloggailla (oon niin tottunut jo tulemaan tänne useamman kerran päivässä että vain yksi kerta tuntuu ihan hassulta, heh!) mutta siihen on syynsä, nimittäin pidettiin pienet dinner partyt täällä meillä ja melkein koko päivä meni siihen valmistautumiseen: aamupäivällä käytiin kaupassa ja vähän siivottiin, sitten tehtiin jälkkäri valmiiksi ja myöhemmin tietysti saapui vieraat joten oltiin heidän seurassaan ja toki kokattiin loputkin jutut! Me valmistettiin kaikki omin kätösin alusta loppuun ja tehtiin vieläpä sellaisia juttuja mitä ei oltu aiemmin edes kokeiltu (mikä voi olla aika vaarallista jos asiat ei sujukaan kuten toivottua… :D) mutta illallinen oli aika success ja onnistuttiin kyllä tosi hyvin kokkailuissamme! En jaa nyt kauheasti kuvia mutta tässä kuitenkin “asu” (oli niin simppeliä päällä että voiko tätä asuksi kutsuakaan…) ja meidän ruokalajait 😉

Paita H&M, shortsit Zara


Ja niihin meidän tarjoiluihin…

Alkupalaksi oli pieni merellinen annos, mistä löytyi pohjalta majoneesi-tabasco miksaus ja päältä jättikatkarapuja, raputikkuja, lohta ja sillin mätiä

Pääruoaksi sieni-gorgonzola risotto. Oli tosiaan eka kerta kun tehtiin risottoa mutta ihme kyllä koostumus oli juuri kuten pitikin ja super hyvää tuli! Rakastan risottoja ihan älyttömästi ja kiva tietää että nyt sitä osaa jatkossa tehdä itsekin! Sieninä käytettiin shiitakeita ja chestnut-sieniä.

Jälkkäriksi tehtiin jo aiemmin päivällä key lime pie, mikä oli maultaan aivan mahtava mutta mistä tuli aika ohut… tehtiin kyllä tismalleen ohjeiden mukaan mutta kai meidän kakkuvuoka oli liian leveä koska tuo pääliosa jäi turhan ohkaiseksi. Seuraavalla kertaa siis pienempi vuoka tai tuplamäärä päällistä! Mutta super nam ja äärimmäisen helppo tehdä!

Oltiin siis itse tosi tyytyväisiä miten ruoat onnistui ja myöskin vieraat kiitteli että oikein maistuvaa oli! Sitten vaan seuraavia dinner partyja jo suunnittelemaan 😉

Yesterday we hosted a little dinner party and it took us basically all day to prepare: first we did the shopping and some cleaning, then baked the dessert and later on our guests arrived and we did the rest of the cooking. For the main we had a little seafood platter, mushroom and gorgonzola risotto as the main and a delicious key lime pie for the dessert. Every course was a huge success if I may say so myself 😉