Jenni Ukkonen

do you speak canon?

Teksti: Jenni Ukkonen

Oonkin jo kertonut että tänä jouluna toivon vain yhtä ihan pikkiriikkistä, vaatimatonta lahjaa (ehh), ja kyseessä on tosiaan jo kauan aikaa himoitsemani uusi kamera. Olympuksen pokkarini on tosi jees varsinkin siihen nähden että maksoin siitä aikoinaan vain 99 euroa, mutta sen rinnalle ottaisin jo tooosi mielelläni jonkun vielä hiukan paremman kameran – sellaisen,  millä ei tarvisi aina ottaa 20 kuvaa jotta saisi yhden ei-heilahtaneen.

Kaverini sai mut joskus alkusyksystä ihan koukkuun Canonin 450d -malliseen järkkäriin, mikä menikin heti toivelistan kärkeen. Vaan kävipä taas kerran niin että se olisi pitänyt ostaa heti eikä jäädä odottelemaan tulevaisuuteen, sillä nyt vaikuttaa pahasti ettei kyseistä laitetta ole enää saatavilla! Ärsytys oli suuri kun tän tänään kuulin, niin suuri jopa että tirautin pitkästä aikaa pari kyyneltäkin… Anttilasta oltiin tarjottu tilalle 500d -mallia, mutta siitä mulla ei taas ole mitään kokemusta, joten pahempi mennä tällaista päätöstä ihan hetkessä tekemään.

Siispä käännyn jälleen kerran teidän puoleen:

vscano

Osaako joku alkaa vertailemaan noita kahta kameraa ja kertoa, onko niiden välinen ero kovinkaan suuri? Tiedän että 500d on siis uudempi malli (luonnollisesti, jos toinen on siirtynyt pois markkinoilta), mutta uusi ei tietenkään aina tarkoita parempaa, enkä missään nimessä halua selkeästi (tai edes vähemmän selkeästi) huonompaa kameraa ostaa.

450d:ta oon kuitenkin täällä Lontoossa vielä parissa paikkaa nähnyt, mutta jostain syystä elektroniikkaostokset hoitaisin mieluummin Suomessa. Mutta jos vakuutatte mulle että 500d on täyttä kuraa, riennän nopeasti tuon alkuperäisen toiveeni ostamaan 😀 Eli ei muuta kuin vaikuttamaan! Kiitän jo nyt 🙂

Ps. Ja rakkaat ei, yhä edelleenkään en postaile ilmaisen kameran toivossa – tiedän että joku sitä mieltä taas kerran tulee olemaan mutta tällaiset päättelyt voidaan sitten pitää ihan oman pääkopan sisällä :p Kamera tulee olemaan joululahjani vanhemmiltani, ja heitä varmasti harmittaisi jos he eivät sitä mulle voisikaan antaa, kun en muutakaan tosiaan halua 🙂

Lue myös

X