Jenni Ukkonen

Fiiliksiä Dubaihin muutosta

Teksti: Jenni Ukkonen
JLT Dubai

JLT Dubai

Muutama päivä Dubaissa on jo takana, mutta fiilikset on edelleen aika haparoivat enemmän ja vähemmän kaiken suhteen; mistä löytää sitä ja tätä, kuinka liikkua paikasta toiseen, mitä tehdä, miten pukeutua ja niin edelleen. On niin suuri onni, että poikaystäväni paras ystävä on ollut täällä jo vuosia ja olemme voineet olla hänen luonaan sillä aikaa, kun selvittelemme vielä omaa tilannettamme, mutta toisaalta se tekee kotiutumisesta hassulla tavalla myös vaikeampaa, sillä elämme parhaillaan matkalaukuista emmekä voi oikein asettua ”kodiksi”, vaikka olo ystävämme luona tietysti kotoisa ja tervetullut onkin. Mutta päivä kerrallaan, ei tässä mikään kiire olekaan saada kaikkea yhdessä yössä järjestetyksi!

Muutaman kysymyksen olen saanut sekä blogiin että Instan puolelle liittyen siihen, mitä Istanbuliin lähdölle oikein kävi. Kerroinkin jo elokuun alussa lyhyesti, että Istanbul vaihtui Dubaiksi todella odottamattomasti Turkin melko epävarman tilanteen vuoksi; ei kuitenkaan meidän pyynnöstämme, sillä me olimme edelleen lähdössä sinne suurella mielenkiinnolla. Kohteen vaihtuminen vain kuukautta ennen lähtöä oli tietysti shokki ja pieni (tai minulle ehkä vähän isompikin) pettymys, mutta kuten silloin kuukausi sitten sanoinkin, poikaystävälleni tämä on samalla ihan mieletön mahdollisuus hänen uraansa ajatellen ja meille molemmille tämä tuo kivasti vaihtelua ja uusia haasteita. Nyt kun olemme täällä olemme onnellisia tästä tilaisuudesta ja tyytyväisiä uuteen asuinkaupunkiimme, mutta en voi väittää, ettenkö olisi ollut parikin viikkoa aika allapäin siitä, ettemme pääseetkään tällä erää Istanbuliin, sillä puoli vuotta olin ollut siitä innoissani, tehnyt taustatutkimusta ja odottanut tiettyjä asioita. Mutta toivottavasti Istanbul odottaa, jos ei asumaan niin ainakin lomamatkaa varten – sen verran nimittäin ihastuimme kaupunkiin ilman että olemme siellä koskaan edes käyneet, että siellä on aivan pakko päästä jossain välissä piipahtamaan!

Dubaista on kuitenkin todettava, että se on ollut meidän kummankin toiveissa tulevaisuutta ajatellen jo paljon aiemmin, ja itseasiassa jos olisimme vuoden alussa voineet itse päättää Münchenistä seuraavan kohteen, olisimme todennäköisesti valinneet juuri tämän. Tietysti omalla kohtaani tämä muutto on hieman eri juttu kuin poikaystävälläni, sillä työviisumin sijaan olen täällä nyt alkuun kolmen kuukauden turistiviisumilla. Tässä ajassa olisi kuitenkin toiveissa löytää itselleni mieluinen työpaikka, jotta voisin jäädä talvenkin yli ja pidemmälle. Tietystikään se ei ole aina sanottua, että töitä välttämättä saa vaikka kuinka hakisi, sillä yhtä kiven alla ne ovat täällä kuin missä tahansa muuallakin, mutta tällä hetkellä mulla on positiivinen fiilis asiasta ja jos asiat ei sitten menekään toiveiden mukaan, niin mietin kakkossuunnitelmaa kun sen hetki tulee. Nyt iloitsen vain siitä, että olen hoitanut asiani jo aiemmin niin, että pystyin tänne(kin) lähtemään noin vain, lyhyellä varoitusajalla ja keneltäkään lupia kyselemättä ja voin nauttia ajastani täällä odotellessani, että tilanne omalta osaltani selviää paremmin. Murehtimalla eivät asiat ole selvinneet aiemminkaan!

Dubai on varmasti Istanbulin tapaan kaupunki, joka jakaa mielipiteitä: osaa se kiinnostaa ja osa on täällä käynyt ja pitänyt paikasta, toisella puoliskolla paikka sen sijaan nostaa ihokarvat pystyyn eivätkä he tänne tulisi, vaikka ilmaiseksi pääsisivät. Poikaystävälleni kaupunki oli ennestään tuttu ja tietysti auttaa, että hänellä on täällä jo valmista verkostoa olemassa; itse en ole aiemmin käynyt mutta olen kyllä halunnut. Ensifiilikseni ovat olleet varsin positiiviset, vaikka toki jo parissa päivässä on ehtinyt löytää myös monta asiaa ihmeteltäväksi. Mutta niistä kenties myöhemmin! Uskon nimittäin, että täältä tulee löytymään juttua jos toistakin teidän kanssanne jaettavaksi, ja onkin ollut mahtavaa, miten positiivisesti tämä uusi kohteemme on otettu teidänkin keskuudessa vastaan. Se helpottaa kummasti, kun mietiskelee, mistä seuraavaksi kirjoittaisi… 🙂

Loppuun vielä sellainen pieni huomio, että missään muualla päin maailmaa ei tulisi mieleenkään vetää farkkuja jalkaa edes yli 25 asteen säällä, saatika kun asteet kipuavat yli 35 asteen kuten täällä, mutta kenties tämä extreme kuumuus on jo sulattanut aivoni, sillä jostain syystä olen pukeutunut farkkuihin jo pariinkin otteeseen. Ei todellakaan kaikista miellyttävin vaate kuumuuten, sen voin rehellisesti myöntää! Laitetaan tässä vaiheessa vielä sen piikkiin, että kaikki vaatteeni ovat tosiaan sikin sokin matkalaukuissa… Seuraavaksi vilpoisia culotteseja ja midihameita metsästämään!

MY THOUGHTS ON THE MOVE TO DUBAI. I’ve got a few days in Dubai behind me and I’m still feeling really confused about many things; where to find this and that, how to move from A to B, what to do, how to dress and so on. It’s been a true blessing to have been able to stay with my boyfriend’s best friend while we have been figuring everything out for ourselves, although in a funny way it also makes it a bit more difficult to really ”settle in” as we are currently living out of our many suitcases and can’t really call anywhere our home, even tough we have of course felt very welcome and at home at our friend’s. Right now we’re just taking a day at a time, we’re not exactly in a rush to get everything sorted out overnight anyway!

A few of you have asked me what actually happened to moving to Istanbul and like I briefly mentioned in the beginning of August, Istanbul was changed to Dubai very last minute due to the current political climate in Turkey; it wasn’t something we requested though, on the contrary we were still interested in going there regardless of everything. Having location change just a month before the actual move was of course a bit of a shock and a small (or perhaps a bit bigger for me) disappointment but like I mentioned already a month ago, it’s also an amazing career opportunity for my boyfriend and for both of us it’s a chance to experience something new and have an adventure. Now that we’re here we’re so delighted of this opportunity and happy with the city but I cannot pretend as though I hadn’t been quite upset for a couple of weeks for not going to Istanbul afterall. I mean, for six months I had been planning, gotten excited and awaited for so many things. But I’m hoping Istanbul waits for us, if not for living then at least for a holiday – I think we both ended up loving Istanbul even without ever having been there so I just know we will give it a go at some point!

In all honesty though, Dubai had been in our minds for a long time for the future and if we had had the chance to decide out next location after Munich ourselves, it would have most likely been Dubai. But then again, this move is a bit different for me than it is for my boyfriend; he’s here on work visa and I’m currently on a three month long tourist visa. In these three months I am hoping to find a job for myself too, meaning I could stay here for longer. Of course it’s never given to get a job when you look for it as good jobs are just as hard to find here as they are everywhere, but I’m feeling positive about it and only if things don’t go the way I hope I will think of a plan B. Now I’m just really happy that I’m currently in the situation where I have the opportunity to move on a short notice, without asking for anyone’s permission and that I’m able to just enjoy my time here until I know more about my future. Worrying about it won’t make it any better!

Like Istanbul, Dubai is also one of those cities that really divide opinions: some are intrigued by it, some have been here and really enjoyed themselves, and then there are those who are absolutely against this place and wouldn’t travel here even if they were paid to do so. For my boyfriend this city was already familiar and he has some connections here already, while for me this is my first time in Dubai. My initial thoughts have been very positive although of course I’ve already found some things here that I’m baffled by. But perhaps more about that later! I have a feeling that this experience will leave me with so many things to share with you all and it’s been great to hear that so many of you are excited for this location too. It makes it that much more easier when I’m wondering on what to write about next… 🙂

On a final note, it wouldn’t even cross my mind to wear jeans anywhere in the world when the temperature is over 25 degrees, let alone over 35 degrees celsius like here, but I think this extreme heat has melted my brain a bit because I’ve actually worn jeans a few times already. It’s SO not the most comfortable thing to wear by the way! In all honestly though, this is why I don’t like having everything mixed up in suitcases… Next up, finding some easy breezy culottes and midi skirts to wear! 

Paita ZARA (samantyylinen täällä ja täällä)

Farkut PAIGE

Aurinkolasit CÉLINE

Laukku CHANEL

Kello DANIEL WELLINGTON (saatu)

Sandaalit SAM EDELMAN

JLT DubaiJumeirah Lake Towers DubaiJLT DubaiJLT Dubai

Seuraa minua: Bloglovin / Blogit.fi /Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat jenniukk

Sisältää mainoslinkkejä

Lue myös

X