Jenni Ukkonen

Dubain suosikkejani ja vinkkejä

Teksti: Jenni Ukkonen

Dubaihin liittyen kysytään usein omista suosikkipaikoistani, sekä yleisiä vinkkejä. En olekaan hetkeen postannut mitään aiheeseen liittyen ainakaan kovin kattavasti, joten ajattelin, että nyt kun olen täällä useamman päivän itsekin, voisi olla ihan sopiva aika laittaa tämänhetkisiä / viimeaikaisia suosikkeja jakoon. Muutenkin käyn siis edelleen Dubaissa kerran tai pari viikossa, eli luonnollisesti mulla on täällä niitä suosikkimestoja, olipa kyseessä ihan kokonainen alue tai ihan vaan yksittäinen kahvila. Jos mun pitäisi siis vinkata jotain hyviä paikkoja, tällaisia tulee ihan ekana mieleen:

 

Alueet

Dubaissa auto (tai taksilla ajaminen) on välimatkojen vuoksi lähes välttämätön, mutta onneksi täältä löytyy sellaisia erinäisiä alueita, joiden sisällä voi kulkea helposti jalan, pysähtyä kauppoihin tai kahviloihin ja viettää helposti puoli päivää tai päivänkin. Omiin suosikkeihini kuuluvat:

City Walk

Downtown

The Pointe

La Mer

Alserkal Avenue

Al Fahidi Historical Neighbourhood + Al Seef

City Walk ja Downtown ovat vähän enemmän ”kaupunkihenkisiä” alueita ja toimivat mielestäni mihin aikaan päivästä vaan, The Pointe on kiva rauhalliseen iltapäiväkävelyyn ja lounaalle, La Mer on julkinen ranta minkä alueelta löytyy myös paljon ravintoloita ja kauppoja, Alserkal Avenuelta ja Al Fahidista löytyy kulttuuria, taidetta, kahviloita jne. Al Seef on kiva sekoitus uutta ja vanhaa – tai ainakin vanhan näköistä ja äärimmäisen kuvauksellista arkkitehtuuria.

Kahvilat & ravintolat (päiväsaikaan)

Kuvauksellisia ja viihtyisiä kahviloita, hyviä aamiais- tai lounasspotteja:

XVA Art Cafe (kasvisruokaa)

Wild & The Moon (täysin vegaani)

Comptoir 102 (terveellistä ruokaa)

Arabica (hyvää kahvia)

Veganity (vegaani)

Urth Caffe (luomukahvila)

Kizmet (kuvauksellista soul foodia)

L’Eto (herkutteluun ja Instailuun)

 

Perjantaibrunssit

Brunssi Dubaissa tarkoittaa useamman tunnin kestävää syömis- ja juomistapahtumaa, mikä on parhaiten nautittu hyvässä kaveriporukassa. Varaa tälle koko perjantai, sillä brunssin jälkeen tulee useimmiten jatkettua vielä jonnekin muualle…

STK Downtown (suosikkini)

Karma Kafe

Iris

Celavi

Bulgari Hotel Yacht Club

 

Naisille

Dubain Ladies’ Day ja Ladies’ Night-konseptit takaavat, etteivät naiset joudu maksamaan täyttä hintaa – tai kenties mitään – viikon jokaisena päivänä, mieliipä altaalle loikoilemaan taikka illalla drinksuille. Lukuisat paikat tarjoavat esimeriksi hintaan X tietyn määrän ilmaisia juomia ja alennusta ruoista, tai oikeasti ilmaisia juomia ilman mitään maksuja tai ”ostopakkoa”. Kannattaa ehdottomasti käydä näissä, näitä on todellakin viikon jokaisena päivänä eri paikoissa! Myös miehet ovat toki tervetulleita, vaikkeivat noita samoja etuja saakkaan. Tarkista, missä on minäkin päivinä tarjouksia ja suunnittele aikaasi Dubaissa myös vähän niiden mukaan!

Päiväsaikaan…

Palazzo Versace Hotel

Nikki Beach Club

Drift Beach, One & Only Royal Mirage

White Beach, The Atlantis

Five Palm Jumeirah

Cove Beach, Caesars Palace Bluewaters

Ilta-aikaan…

Armani/Privé

Nobu

Asia Asia

Barbary

Karma Kafé

Noépe

Maiden Shanghai

 

Ravintolat ilta-aikaan / yöelämä (em. lisäksi)

Celavi

Zuma

Hakkasan

Iris

Soho Garden

Sky 2.0

Ostokset

Dubaissa ei pahemmin tarvi etsiä kauppoja, lukuisat ostarit ovat niitä pullollaan. Jos mulla olisi aikaa vain yhteen, niin kaikesta ihmispaljoudesta huolimatta suuntaisin The Dubai Mallille, mistä löytyy kaikki ja vähän enemmän, todennäkoisesti hienompana ja suurempana kuin muualta. Se tuskin tämän enempää esittelyjä kaipaa. Vielä kuitenkin myös muutama erityismaininta seuraaville kivoille kaupoille:

Comptoir 102 (konseptiliike kahvilan rinnalla)

Kulture House (sama idea kuin yllä)

The Luxury Closet, Marina Mall (second hand designertuotteita)

Robinson’s (mun suosikki tavaratalo täällä, hyvä ja vähän erilainen merkkivalikoima joka osastolla)

 

Huikatkaa, jos jäätte vielä kaipaamaan jotain mutta! Loppuun haluan myös vinkata Veera Biancan hiljattain julkaisemasta loistavasta postauksesta 20 x vinkkiä ensikertalaiselle Dubaissa mistä löytyy kattavasti käytännön asioita Dubaihin matkustavalle, sillä näistäkin kysellään jatkuvasti. Kannattaa siis kirjanmerkata tämä!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X