Jenni Ukkonen

Dubain suosikki asuinalueeni ja miksi päädyimme juuri tähän

Teksti: Jenni Ukkonen

Dubaihin paluumuuton yhteydessä oon saanut paljon kysymyksiä Dubaissa asumisesta; erityisesti eri asuinalueista ja asunnoista, hinnoista ynnä muusta.

Mulle oli aivan päivän selvää, että siinä vaiheessa kun muutamme takaisin Dubaihin (minkä siis tiesin tapahtuvan, en vaan sitä, missä vaiheessa), muutamme Downtown/Business Bay/DIFC-akselille. Downtown on siis alue, mistä löytyvät tunnetuimmin Burj Khalifa ja The Dubai Mall, Business Bay on suoraa Downtownin eteläpuolella oleva, enemmänkin toimistorakennuksia sisältävä alue, ja DIFC (Dubai International Financial Centre) niinikään samaan tyyliin mutta päinvastaisesti Downtownista pohjoisessa. Itselleni nämä kolme ovat ehdottomasti mieluisinta aluetta viettää aikaa, sillä kaikista löytyy kivoja ravintoloita, baareja, hotelleja, Downtownista toki kauppoja Dubai Mallin muodossa, ja mikä parasta, näillä alueilla on säiden salliessa todella helppo kävellä paikasta toiseen – harvinaisuus, mitä mulla oli jo kova ikävä! Yksi tärkeä seikka meille oli myös se, että monet ystävämme olivat juuri muuttaneet tai muuttamassa Downtowniin samoihin aikoihin.

Dubaissa asuessa on, ainakin oman kokemukseni mukaan, helppo päätyä pysyttelemään vapaa-ajalla omalla asuinalueella, koska välimatkat ovat välillä pitkiä ja pitkän työpäivän tai viikon jälkeen ei välttämättä jaksa enää lähteä kovin kauas istumaan ruuhkassa – varsinkin jos työpaikka sijaitsee jo ajomatkan päässä. Siksi itselleni on tärkeää, että asuinalue tarjoaa tarpeeksi tekemistä ja on ennen kaikkea sellainen, missä mielellään viettää aikaa iltaisin ja viikonloppuisin. Dubaihin neljä vuotta sitten muuttaessamme asuimme JLT/Marina-akselilla, eli käytännössä Downtownista aivan päinvastaisessa suussa, ja sen myötä koen, että se alue on nyt been there, done that meille. Hetkellisesti harkitsin myös sinne paluuta, mutta vain hetkellisesti, enkä edes niin tosissani, että olin oikeasti etsinyt asuntoja sieltä. En tietenkään sano, etteikö silläkin alueella ole omat etunsa (koska on!), ja uskon, että varsinkin Dubaihin juuri muuttaneille se on varmaankin parhaimpia alueita asua, koska siellä on paljon expateja ja hyvien ravintoloiden ynnä muun lisäksi sieltä löytyy toki ranta, mitä taas täällä Downtownin suunnalla ei aivan samanlaisen etäisyyden päässä ole.

Me käytiin siis katsomassa asuntoja Downtownissa, DIFC:ssa ja Business Bayssa, ja päädyimme jälkimmäiseen – minkä melkein jo arvasin ennen yhdenkään asunnon näkemistä, sillä kuten tässä postauksessa mainitsin, olin bongannut tämän meidän nykyisen asuinrakennuksen jo aikoja sitten ja siitä saakka mielessäni tiennyt, että jonain päivänä tulisin tässä vielä asumaan. Asuntoja nähdessämme fiilis vahvistui, sillä tämä oli tyylillisesti ja laadullisesti ehdottomasti eniten meidän makuumme. Downtownissa on esimerkiksi lukuisia ihan kivoja rakennuksia, mutta monet ovat jo hieman vanhempia, ja niitä tarkemmin tutkiessa huomaa, että niissä on eletty, saattaa olla jotain kosteusongelmia jne… Vaikka meille toki luvattiin että tällaiset hoidetaan pois ennen muuttoa niin emme kuitenkaan olisi olleet valmiita riskeeraamaan, koska siitä seuraa vaan turhaan päänsärkyä. Tässä rakennuksessa, mihin päädyimme, emme joutuneet tekemään kompromisseja, vaan kaikki oli kohdillaan, asunnosta ja sen kunnosta yhteisiin tiloihin, kuten uima-altaaseen ja kuntosaliin – lisäksi sijainti on loistava ja maisemat ikkunastakin vähintäänkin OK. Downtownista meidät erottaa virallisesti yksi tie, ja Downtownissa asuvien ystäviemme luo kävelee 7 minuutissa, Dubai Mallille noin vartissa. Tuntuu edelleen ihan uskomattomalta, että voin lenkkeillä Dubai Mallin ympärillä ja illanvieton jälkeen voin vaan kävellä kotiin taksin odottelun sijaan… Lisäksi pidän Business Baysta Downtowniin verrattuna, koska täällä on just himpun verran vähemmän turisteja ja ruuhkaa; varsinkin viikonloput ovat suht hiljaisia, koska ympärillä on tosiaan paljon toimistoja.

Tällä hetkellä asuntojen hinnat Dubaissa ovat oman käsitykseni mukaan aavistuksen matalammat kuin ennen koronaa, mutta tasoittuvat tai nousevat varmasti heti, kun tilanne täällä koetaan taas normaaliksi. Ihan kaikkialla tai kaikissa rakennuksissa hinnat eivät toki ole tippuneet koronasta huolimatta, mutta hyvällä tuurilla vuokrasta on tiputettu ainakin muutama tuhat dirhamia verrattuna vielä alkuvuoteen. Yksi asuntojen hintoihin liittyvä seikka on muuten hyvä pitää mielessä, nimittäin sisältyykö hintaan chiller eli ilmastointi, vai ei. Ilman sitähän täällä ei voi elää ja on ymmärtääkseni myös pakollinen olla, mutta mikäli se ei sisälly hintaan, tulee siitä useamman tuhannen dirhamin vuosittainen lisämaksu. Esimerkiksi yleistettynä Downtownissa lähes kaikki rakennukset tuntuvat sisällyttävän sen, Business Bayssa se tulee sen sijaan vuokran päälle maksettavaksi. Toki loppupeleissä tämäkin on rakennuskohtaista, ja siksi hyvä muistaa eri rakennuksiin tutustuessa, sillä se voi helposti muokata budjettia…

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X