Jenni Ukkonen

Ensivaikutelmat Riadista

Teksti: Jenni Ukkonen

Terveisiä Saudi-Arabiasta! Mikäli joltakulta meni ohi niin lensin tänne Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin eilen pidennetyksi viikonlopuksi mieheni luo, ja toki nuuskimaan samalla miltä elämä ja meno täällä vaikuttaa. Tarkoitus on myös käydä katselemassa mahdollisia tulevia koteja (tai kakkoskotia) näinä tulevina päivin; pari potentiaalista vaihtoehtoa näimmekin heti eilen. Oon myös pyrkinyt kovasti päivittelemään Insta stroyihin kuulumisia ja fiiliksiä, eli tänä viikonloppuna kannattaa seurata myös siellä mikäli kiinnostaa nähdä ja kuulla enemmän suht reaaliajassa!

Nyt ajattelin tosiaan jakaa vähän ensivaikutelmiani täältä – millaisia juttuja olen havainnoinut ja päätellyt ekan 24 tunnin perusteella?

Riad on suurempi kuin mitä mielessäni ja Google Mapsia katsomalla sen mielsin – ja välimatkat ovat samassa suhteessa kuvittelemaani pidempiä. Me käytiin eilen dinnerillä sellaisessa ns näköalaravintolassa ja kaupungin valot jatkuivat yläilmoista katsottuna pidemmälle kuin mitä silmä kantoi.

Voisin nopeasti (ja tosiaan vasta hyvin lyhyen ajan perusteella) kuvailla kaupunkia vähän Dubain ja Ras Al Khaimahin välimaastoksi – kyseessä on toki suurkaupunki, minkä väkiluku on nopeasti googlattuna tyyliin saman verran kuin ihmisiä koko Suomessa, mutta rakennukset on RAK:in tapaan selkeästi enemmän matalia tai matalahkoja. Toisaalta ostareita on Dubain tapaan älytön määrä ja valintaa on huomattavasti enemmän kuin RAK:issa. Periaatteessa tuntuu tyhmältä edes verrata RAK:iin, koska sehän ei todellakaan ole edes mikään suur/pääkaupunki. Välillä tulee myös mieleen tyyliin etelä-Kalifornia?

Ostarit on olleet todella kivoja yllätyksiä; kaikki lempparimerkit on hyvin edustettuina ja lisäksi löytyy liikkeitä, mitä ei välttämättä edes Dubaissa ole. Lisäksi täältä löytyy hyvin jo mulle ennestään tuttuja ja mieluisia kahviloita ja ravintoloita; mullehan nämä on aina niitä, mitkä luovat kotoisaa ja viihtyisää oloa missä tahansa olenkaan.

Ihmiset ovat todella ystävällisiä – ja tässä niin taas huomaa että ihan sama mitä media uutisoi eri maista ja niiden yleisestä menosta ym, me ollaan kaikki (tai ainakin suurin osa) päivän päätteeksi ihan samanlaisia; halutaan olla perheen ja ystävien kanssa, nauttia elämästä, nähdä, tehdä, kokea, jutella ja nauraa. Toisilla vaan voi olla hiukset hunnun alla ja toisella liehua vapaina tuulessa.

Stressasin pukeutumista ihan turhaa. Tänään mulla oli esimeriksi tämä Zaran “kuuluisa” bodysuit, farkut ja siinä päällä kevyt, kimonohenkinen avoin abaya ja tämä oli mielestäni ihan täydellinen kokonaisuus. Itseasiassa tästä tuli mun suosikkiasu pitkään aikaan, ja vaikka olin ajatellut jättää mun abayat tänne, koska niitä ei tule Arabiemiraateissa juuri käytettyä, niin nyt aion todellakin ottaa tämänpäiväisen mukaan kotiin ja käyttää just samaan tapaan siellä. Hiuksia ei todellakaan tarvi peittää (itse en peitä) eikä abayakaan missään nimessä ole pakollinen – itse vaan pidän kyseistä vaatekappaletta todella kauniina ja käytän mielelläni tilaisuuden tullen. Toisaalta mulla on mukana myös asuja, joiden kanssa en ajatellut pukea abayaa.

Sää täällä on Dubaita paljon miellyttävämpi just nyt; asteet on about samaa luokkaa (paitsi öisin täällä viilenee enemmän) mutta siinä missä Dubaissa alkaa jo nyt olla vähän raskaampi / kuumankostea ilma, on täällä enemmän kuivaa. Esimerkiksi aamulla sää tuntui samalta kuin Suomessa täydellisenä kesäpäivänä ja se on aina mulle se mittari täydelliseen säähän. Ilmeisesti Riadissa ei koskaan sellaista kosteaa kuumuutta olekaan, mikä kuulostaa aika hyvältä mun korvaan! Hiuksetkin kiittää kun ei ole koko ajan pörrössä ja kiharalla, heh.

Kertoilen paremmin täältä ja tästä ajasta myöhemmin, mutta sitä odottelessa tosiaan lisää Insta storyissa!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X