Jenni Ukkonen

Epäsuosittuja mielipiteitä

Teksti: Jenni Ukkonen


Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Muistatteko joskus aikoinaan blogeissa pyörineet ”Epäsuosittuja mielipiteitä”-postaukset? Viimeaikoina mieleeni on tupsahtanut useampikin ajatus, minkä olen miettinyt mahdollisesti olevan valtaosan mielipiteistä poikkeava. Vai mitä sanotte, oletteko samaa vai eri mieltä kanssani seuraavista väittämistä…?

1.

En ole koskaan ollut festari / konsertti / keikkatyyppiä tai kokenut missaavani jotain ollessani menemättä. Olen käynyt elämäni aikana vain kourallisessa ylipäätään mitään musiikkitapahtumia ja ne, missä olen käynyt, on valittu todella tarkkaan. The Strokes ollessani 16-vuotiaana Nizzassa – hauska fakta; mieheni kävi samalla keikalla, mutta Lontoossa – ja Drake mieheni kanssa olivat huikeat kokemukset, koska ne olivat itselleni tärkeitä, mutta mihin hyvänsä konserttiin en lähtisi vain siksi koska ”kaikki” menevät.

2.

Musiikista puheenollen, en ole koskaan fanittanut Beyonceta tai ollut hänen musiikistaan mitenkään erityisen innostunut. Upea nainen, sitä en kiellä, mutta siihen se omalta osaani jääkin ja sen syvemmäksi se tuskin tulee muuttumaan.

3.

Teen hyvin harvoin asioita ”Instagramin vuoksi”. Ehkä jos olen reissussa ja tiedän, mistä saa erityisen hienon kuvan, voin sinne juuri ja juuri sen vuoksi mennä, muuta hyvin todennäköisesti kyseinen paikka tarjoaisi kuitenkin samalla myös jotain muuta; jonkun elämyksen, minkä vuoksi mennä muutenkin. Normaalissa arjessa en tätä harrasta oikeastaan yhtään.

4.

En enää jaksa realitysarjoja. En ole seurannut realitysarjoja enää vuosiin (harvinaisena poikkeuksena Netflixin Terrace House, mitä rakastan seurata koska japanilaisen kulttuurin myötä sarja on jotenkin NIIN erilainen ja ihanan raikas tottumaamme realityyn verrattuna). Tähän vaikuttaa ehkä myös se, että Lontoossa asuessani extrasin Made In Chelsea-sarjassa ja näin, miten kohtauksia oikeasti kuvataan ja miten ne eivät todellakaan kuvasta todellista hetkeä…

5.

En ole koskaan stressannut sitä, miltä puhumani englanti muiden korvaan kuulostaa – eli millaisella ”aksentilla” sitä puhun ja kuinka englantilaiselta tai amerikkalaiselta se kuulostaa (omani tuskin kuulostaa kummaltakaan, edes vaikka olen naimisissa brittimiehen kanssa). Tämä tosin tuntuukin kiinnostavan useimmiten eniten meitä suomalaisia itseämme; ulkomailla ja ulkomaisten kesken ”ulkkis-aksentti” tuntuu pikemminkin kiinnostavan ja kuulostavan hyvältä.

6.

Olen yrittänyt päästä äänikirjojen ja podcastien maailmaan, mutta toistaiseksi aika takeltelevin askelein. Tykkään lukea kirjoja ja toisen lukemana kirjan kuuntelu tuntui lähinnä vaikealta, enkä osannut keskittyä siihen samalla tapaa. Podcasteista kuuntelen ihan vain muutamaa ja niitäkin hieman satunnaisesti (lähinnä suomalaisten bloggaajien), enkä usko että jaksaisin kuunnella sellaista podcastia, minkä ”kertojaa” en tietäisi millään tapaa entuudestaan tai jostain muutakin yhteydestä. Jos haluan taustahälyä, laitan mielummin jonkun itselleni ennestään tutun sarjan pyörimään. Kirjat kirjoina!

7.

Pidän nykyään melkeinpä enemmän miltä puhelimella otetut kuvat näyttävät kameralla otettuihin verrattuna. Niissä ei ole pelkästään enemmän sitä kenties ”aidompaa” hetkeä, mutta jotenkin myös tykkään, että kuvassa näkyy paljon enemmän kaikkea. Siis jos verrataan vaikka sellaiseen kuvaan, mitä on rajattu aika paljon ja tausta todella blurraantunut. Tietysti molemmille kuvatyypeille on oma aika ja paikka, mutta esimeriksi Instassa huomaan pitäväni enemmän puhelimella otetuista otoksista (onneksi tällä hetkellä käytössä olevassa puhelimessa onkin niin huippuluokan kamera, että sillä todellakin kehtaa kuvata!).

Zara shortsipuku – samantyylinen täällä, täällä ja täällä
Kayu laukku
Carine aurinkolasit – samantyyliset täällä ja täällä
Banana Republic sandaalit – samantyyliset täällä ja täällä

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X