Jenni Ukkonen

Erilainen vapaapäivä Sharjah’ssa

Teksti: Jenni Ukkonen

Ihan alkuun vielä kertaalleen suuri kiitos kaikista kommenteista, mitä tuohon edelliseen postaukseeni (Rehelliset kuulumiset – motivaatiosta ja mahdollisesta muutosta) on tullut – mulla oli parempi fiilis jo heti tekstin kirjoitettuani ja sen julkaistuani, mutta kommentteja lukiessa on tullut NIIN onnekas olo siitä, että juuri TE olette siellä. Osa teistä on oikeasti ollut mukana ihan Rovaniemen alkuajoista tai Lontoosta saakka, mikä on ihan uskomatonta! Kommentit ovat selkeyttäneet selvästi sitä, millaisia juttuja tai suuntaa multa odotetaan tai toivotaan, mikä helpottaa todella paljon kun yrittää suunnitella tulevia postauksia ja aiheita. Eli KIITOS teille; tämä oli kuin aikainen joululahja teiltä mulle, enkä olisi parempaa voinut toivoakaan.

Koska elämä ulkomailla ja arkiset jutut tuntuvat edelleen olevan se ykköstoive (mikä on toki luonnollistakin, sillä ulkomailla asuminen on blogin yksi oleellisimmista aihealueista), ajattelin kertoa meidän eilisestä vapaapäivästä, mikä poikkesi vähän tavallisesta. Suuntasimme Dubain naapuriemiraatti Sharjahiin, minkä läpi tulee ajattua Dubaihin mennessä harvase viikko, mutta missä tulee suoraan sanottuna harmillisen harvoin pysähdyttyä – pystyn laskemaan varmaan yhden käden sormilla, monestiko olen ollut Sharjahissa muuten, kuin läpikulkumatkalla. Sharjahia ei kuitenkaan kannata aliarvioida; se on erityisen hyvä (päivä/puolipäivä)kohde mikäli haluaa nauttia taiteesta ja kulttuurista. Sharjahista löytyy mm. kiehtova, kansainvälisesti tunnettu Rain Room, missä mekin olemme käyneet ja minne aloin taas haluamaan uudelleen.

Bodysuit H&M / Housut ZARA / Aurinkolasit CHIMI / Laukku & Kengät CHANEL

Tällä kertaa kävimme katsomassa Sharjah Art Foundationin juuri avaamaan japanilaista näyttelyä, mikä pohjautui ääniin ja esityksiin. Sen jälkeen kävimme Sharjahin taidemuseossa (Art Foundation ja taidemuseo ovat aivan vieri vieren), mikä oli yllättävän kattava ja kiinnostava, ja jälkeen päin menimme myöhäiselle lounaalle Arabian Tea Houseen, mikä on myös ihan kävelymatkan päässä. Arabian Tea House löytyy myös Dubaista ja on suosittu lounas- ja päivälliskohde, mutta mun on sanottava että itse viihdyn tuossa Sharjahin sijainnissa vielä enemmän. Jotenkin rauhallisempi ja vähemmän ”turistimpi”. Mikäli olette siis Dubaissa ja haluatte viettää vaikka puolikkaan päivän eri emiraattiin tutustuen, Sharjah löytyy läheltä ja tarjoaa mm. tällaista. Sharjahista kannattaa kuitenkin tietää, että se on Dubaita konservatiivisempi ja sekä miesten että naisten on ainakin suositeltavaa pukeutua niin, että olkapäät ja polvet peittyvät. En tiedä kuinka paljon tätä pidetään silmällä, mutta kuten aina, suosittelen kunnioittamaan paikallisia tapoja joka tapauksesa.


 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X