Jenni Ukkonen

flourless bread rolls

Teksti: Jenni Ukkonen

Vähän kokkailuvinkkia taas kehiin, nimittäin oon nykyään ihan hulluna näihin vehnättömiin sämpylöihin. Idea näihin lähti ihanan Monan kautta, hänen esiteltyään loistava resepti näiden tekoon (löydät sen täältä!). Omalla kohdallani muokkasin taas reseptiä aavistuksen verran tehdäkseni siitä itselleni helpomman, mutta toimii siis mainiosti näinkin!

Time to share some baking tips, for I am just going nuts over these wheat free bread rolls. I got the idea from lovely Mona, who shared her recipe in her blog (you can find it in this post!). Had to change the recipe up a little bit in order to make it easier for me to do, but works just as well!

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl maitorahkaa/kreikkalaista jugurttia (Total 0% oli oma valintani)
  • n. 1 dl mantelijauhetta
  • n. 0,5 dl pellavansiemen rouhetta (tykkään tosi paljon näistä Linwoods-merkkisistä seoksista, löytyy erilaisia vaihtoehtoja!)
  • pari porkkanaa raastettuna
  • n. kourallinen kurpitsansiemeniä

Sekoita kananmunat ja rahka, sekoita seos kuivien aineiden kanssa, lisää porkkanaraaste ja siemenet (nämä olisi voinut myös ripotella päälle). Laita kasoina pellille, paista uunilla 225 asteessa n. 10 minuuttia. Menee muuten ainakin mulla ihan täydestä sämpylöinä! Ihania lämpiminä voinokareen kanssa 😉

  • 2 eggs
  • 2 spoons of quark/greek yogurt (Total 0% was my choice)
  • approx. 1 dl ground almond powder
  • approx. 0,5 dl milled flaxseed (I really like these ones by Linwoods, they have many mixtures to choose from!)
  • a couple of carrots grated
  • approx. a handful of pumpkin seeds


Mix the eggs and quark/yogurt, add the ground almond powder and milled flaxseed, add grated carrots and seeds (you can also add the seeds on top of the rolls). Make little round splats, place into 225 degree oven for approximately 10 mins. So delicious you won’t miss the real thing! Just lovely served warm with a bit of bread spread 😉

Lue myös

X