Food

Helppo sienikeitto tofulla

Teksti: Jenni Ukkonen

Sain ystävältäni ehkäpä maailman helpoimman reseptin ehkäpä maailman herkullisimpaan sienikeittoon, ja se piti laittaa saman tien testiin. Tämän viikon alussa päätin nimittäin ottaa viikon kevyemmin ruokailujen kannalta, paristakin eri syystä. Ensinnäkin täällä alkaa olla jo nyt todella lämmin (päivisin 35-38 astetta) eli mitään kovin raskasta ei tee mieli, ja toisekseen, tekee ihan hyvää syödä välillä kevyemmin, koska sitten taas välillä huomaan syöväni selkeästi normaalia raskaammin, varsinkin ottaen huomioon että liikun tavallista vähemmän juuri nyt. Lisäksi rakastan keittoja, rakastan sieniä ja tofua, joten tämä sienikeitto osui ja upposi. Suomen hinnoista en tiedä tarkalleen, mutta täällä tämä keitto on aineksien puolesta vieläpä ihan super edullinen tehdä – uskon kyllä että näin myös Suomessa! Lisäksi keittioa on helppo tehdä iso satsi kerralla; itse tein n. 3,5 litraa eli näin yksin ollessani syön tästä monet ateriat.

Tulinen sienikeitto tofulla

  • Paketti (100g) enokisieniä (white enoki mushroom)
  • Ruskeita/valkeita herkkusieniä (6-8 kpl tai oman maun mukaan)
  • Keskikokoinen valkea/keltainen sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • Keräkaalin lehtiä (taisin itse käyttää n. 5 lehteä)
  • Tofu
  • Chilitahnaa ja chilihiutaleita
  • 1-2 kasvi/sieniliemikuutiota (käytin itse Kallo Organic Mushroom liemikuutioita)

Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja puolita valkosipulinkynnet. Heitä multicookeriin tai kattilaan (huom, cookerissa/kattilassa ei ole vielä mitään eikä se ole kuumentumassa). Leikkaa myös sienet ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa enokisienien “kanta” pois ja leikkaa sitten varresta n. kolmeen osaan. Heitä kaikki sienet sipulien joukkoon. Leikkaa keräkaalin lehdet pienemmiksi, lisää sipulien ja sienien sekaan. Täytä cooker/kattila vedellä, lisää veden määrästä riippuen 1-2 liemikuutiota ja aloita kuumentaminen. Itse käytin multicookeria, minkä keitto-ohjelma on n. tunnin mittainen, mutta hellalla tämä voi valmistua nopeammin. Kun keitto oli porissut n. puolet ajasta, lisäsin tofun (pienemmäksi kuutioituna), chilihiutaleet ja -tahnan; mikäli et kaipaat tulisuutta, voit jättää nämä pois, liemi on maukasta sellaisenaankin. Chilitahnalla tarkotan Gochujang-tahnaa, eli korealaista maustetahnaa, mutta mikä tahansa samantyyppinen paksu tahna toiminee yhtä hyvin. Sekoittele ja kun kaikki näyttää hyvältä, nauti!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X