Jenni Ukkonen

homemade banana peanut butter frozen yogurt

27.10.2013 Teksti: Jenni Ukkonen

The yummiest, healthiest banana peanut butter fro-yo that you’ll ever try!

HOMEMADE FROZEN YOGURT. Käsi pystyyn kuka muistaa kesällä postaamani super helpon ja terveellisen kotitekoisen frozen yogurtin ohjeen (löytyy täältä)? Nyt täytyy sanoa että ylitin itseni sen kanssa yhdistämällä kaksi super herkullista tekijää: banaanin ja maapähkinävoin. Idea tähän lähti tietenkin NYC:issä lähes jokailtaiseksi herkuksemme muodostuneesta kreikkalaisjugurttipohjaisesta Ben & Jerry’sin Banana Peanut Butter-mausta. Tässä siis käytännössä sama kotikonstein ja huomattavasti synnittömämpänä versiona!

Valmistukseen tarvit yhden purkin Total 0% jugurttia (=kreikkalaista jugua, joka muistuttaa maultaan ja ravintoarvoiltaan rahkaa), lorauksen maitoa, yhden banaanin ja kaksi teelusikallista smoothia maapähkinävoita (suosittelen hankkimaan sellaista, mikä sisältää ainoastaan maapähkinää eikä mitään muuta; itse käytän Meridian-merkin pähkinävoita). Sekoita kaikki muut aineet blenderissä paitsi maapähkinävoi. Laita pakastimen kestävään kippoon ja tiputtele sekaan sinne tänne pieniä maapähkinävoiklönttejä. Pakasta yhteensä muutaman tunnin ajaksi, silloin tällöin seosta sekoitellen jotta se kylmettyy tasaisesti. Ihan järkyttävän hyvää ja kuten sanottua – ei mitään ylimääräistä 😉

HOMEMADE FROZEN YOGURT. Hands up if you remember my super easy and healthy recipe for homemade frozen yogurt from the summer (you can find it here)! Now I have to say I have exceeded myself by combining two super yummy ingredients: banana and peanut butter. Of course, I got the idea from the delicious Ben & Jerry’s Banana Peanut Butter Greek Frozen Yogurt that we ate almost every night in NYC. So basically this is the same stuff but substantially more sin free!


For the preparation you will need 1 container of Total 0% yogurt (= a greek yogurt that’s similar to quark by taste and nutritional values), a splash of milk, a banana and two teaspoons of smooth peanut butter (I recommend one that contains only peanut butter and nothing else; I use Meridian brand for all nut butters). Mix all but the peanut butter in a blender. Place into a container than can be put into freezer and drop in little lumps of the peanut butter. Freeze for a few hours, mixing the mixture now and then for it to harden evenly. So incredibly delicious and as said – nothing extra 😉

Lue myös

Suosittelemme