Jenni Ukkonen

Homemade Matcha Frozen Yogurt

19.3.2015 Teksti: Jenni Ukkonen

IMG_1938

I’ve been talking about the benefits of matcha tea, matcha lattes and how much better matcha is for the daily caffeine hit over coffee, because with matcha powder you get all the benefits of green tea as well. But there are other ways of benefiting from matcha than these delicious drinks! You can add it into a sweet snacks or dessert as well.

For example, a homemade matcha fro-yo is super delicious and super easy to make. All you need is either quark or natural greek yogurt (my favorite is the thick and creamy Fage Total 0%), matcha tea powder (a teaspoon is enough) and a sweetener of your choice – both 100% pure maple syrup and agave nectar work perfectly in my opinion.

Just mix these all into a plastic container and place into freezer. Mix the mixture every half an hour or so for a few hours. Once ready, sprinkle desiccated coconut or nuts on top and serve / enjoy immediately. But remember, matcha has four times the caffeine as coffee so this treat is better in the afternoon rather than in the evening!

 

Olen puhunut jo useampaan otteeseen matcha jauheen terveysvaikutuksista, matcha latteista sekä siitä, miten paljon kahvia parempi vaihtoehto matchajauhe on kofeiinin tarpeeseen, sillä sen kautta saa myös kaikki vihreän teen hyödyt. Mutta tästä vihreästä jauheesta voi iloita myös muuten, kuin vain näiden herkullisten juomien kautta! Sitä voi käyttää myös osana herkullisia jälkkäreitä ja välipaloja.

Esimerkiksi kotitekoinen matcha jugurttijäädyke on todella maukasta ja todella helppo valmistaa.Tämän valmistamiseen tarvit vain rahkaa tai kreikkalaista jugurttia (oma lempparini on paksu ja täyteläinen Fage Total 0%), matchajauhetta (teelusikallinen riittää) sekä omavalintaista makeuttajaa – mielestäni sekä 100% vaahterasiirappi sekä agave nektari sopivat tähän mainiosti.

Sekoita ainekset muovikippoon ja aseta pakastimeen. Sekoittele seosta n. puolen tunnin välein parin tunnin ajan. Kun seos muistuttaa jäätelöä, ripottele päälle vaikkapa kookoshiutaleita tai pähkinöitä ja tarjoite / nauti heti. Mutta kannattaa tosiaan muistaa, että matchassa on nelinkertainen määrä kofeiinia kahviin nähden, eli tämä herkku sopii paljon paremmin iltapäivien herkkuhetkiin kuin iltapalaksi!

IMG_1932IMG_1944 

 

Commercial links

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Morning walks in the nature 🌿 #vacayvibes #india #righthere

jenniukk

Kommentit

Hmm, mielestäni tämä luki ihan tuotetiedoissa (https://www.nu3.fi/nu3-matcha-tee-jauhe-luomu-30-g.html). Itse en sitä ennen ollut edes ajatellut koko asiaa, mutta sen luettuani aloin kyllä huomaamaan, että itseasiassa matchatee piristää mua ihan älyttömästi 😀

Kommentit

Nam, näyttää ihan superhyvältä. Tämä pitää laittaa kyllä pian kokeiluun. Kiitos inspiraatiosta Jenni!:)

Näyttää herkulliselta! mutta pakko sanoa, että en tiedä mistä olet saanut tietoosi, että matchassa olisi neljä kertaa enemmän kofeiinia kuin kahvissa. olen googlettanut asiaa useaan otteeseen itse (vihreän teen suurena ystävänä) ja en ole vielä kertaakaan törmännyt väitteeseen. joka kerta minulle on vain selvinnyt että matchassa on vähemmän kofeiinia kuin kahvissa. 🙂

Kiva jos oli mieleen! 🙂

Hmm, mielestäni tämä luki ihan tuotetiedoissa (https://www.nu3.fi/nu3-matcha-tee-jauhe-luomu-30-g.html). Itse en sitä ennen ollut edes ajatellut koko asiaa, mutta sen luettuani aloin kyllä huomaamaan, että itseasiassa matchatee piristää mua ihan älyttömästi 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *