Jenni Ukkonen

how to: home made fudge

3.9.2012 Teksti: Jenni Ukkonen

Tupareiden jälkeen jokunen teistä oli kiinnostunut kuulemaan kuinka tehtiin fudgea, mutta unohdin silloin tyystin laittaa reseptin jakoon! Nyt voisin maanantai-illan ratoksi jakaa vielä sen simppelin ohjeen täällä. Löydettiin alkuperäinen ohje ihan randomisti jostain, mutta tässäpä se siis tulee:

Ainekset:

300ml maitoa

350 g sokeria

100 g suolatonta voita

1 teelusikka vaniljaesanssia

+ voita voiteluun

Aluksi laitetaan maito, sokeri ja voi kattilaan, lämmitetään hiljakseltaan kokoajan sekoittaen kunnes sokeri on haihtunut (?) ja voi sulanut. Annetaan seoksen kiehua 15-20 min, koko ajan sekoittaen (meillä kyllä riitti reilu 10 min!). Kun seos alkaa olla paksua, se otetaan pois levyltä ja sekaan sekoitetaan vaniljaesanssi. Annetaan jäähtyä 5 min. Sekoitetaan lusikalla kunnes seos vielä paksunee ja siitä tulee sameamman väristä. Laitetaan vuokaan leivinpaperi, voidellaan sitä vähän ja kaadetaan seos päälle. Annetaan jäähtyä huoneenlämmössä (me tosin heitettiin lopuksi vielä jääkaappiin jäähtymään!). Sen jälkeen voidaan leikata paloiksi 🙂 Kuten näkyy niin me haluttiin tehdä meidän fudgesta vähän spessumpaa ja heiteltiin sekaan pieniä twix-paloja. Ne sopi sinne kyllä tosi hyvin! Muutenkinhan tuohon voi heitellä oikeastaan ihan mitä haluaa siinä vaiheessa kun on kaatanut seoksen vuokaan 🙂 Ja fudge katosi makeudestaan huolimatta (siis on suuuper makeaa!!) illan mittaan parempiin suihin, selvä hitti siis 😉 Niin helppotekoista oli että eiköhän me vielä fudgeja väännetä jatkossakin silloin tällöin, sokerihiiriä kun kumpikin tässä taloudessa ollaan :pHere’s the simple recipe to the fudge we made to our housewarming and that was a big success although super sweet!

Ingredients

300 ml milk 350 g

sugar 100 g

unsalted butter

1 tsp vanilla extract

And some butter for greasing


Put the milk, sugar and butter in a saucepan, heat slowly, stirring all the time, until the sugar has dissolved and the butter melted. Bring to the boil and boil for 15-20 minutes, stirring all the time (a bit more than 10 mins was enough with us!). When the mixture goes thick, remove from the heat and stir in the vanilla extract. Leave to cool for 5 minutes. Beat the mixture with a spoon for a few minutes until it starts to thicken and the gloss disappears. Grease a cake tin and pour the mixture in, leave to set at room temperature. Once set, cut the fudge into small squares!

As you can see we added an extra touch with little pieces of twix bars! And as said the fudge was a great success and I think we’ll do it again sometimes and maybe play around with the recipe even more 🙂

Kommentit (25)

Aah eli samalla ohjeella tulee siis ihan toffeetakin? Hyvä tietää 😀

Se sokeri sulaa/liukenee! 🙂 😀

Varmasti niin hyvää 😛 Joskus vuosia sitten on tullut itsekin muutamia kertoja tehtyä jotain toffeejuttuja.

Heippa, ei nyt liity postaukseen, mutta olen tulossa Lontooseen lähiaikoina visiitille ja ajattelin, jos voisit laittaa ( ei tarvitse romaania kirjoittaa) jotain vinkkejä ostosten ja yöelämän suhteen ?? Aikaa ei ole paljon, joten olisi kiva saada “paikalliselta” vinkkejä 😉 Kaikkea ihanaa on tarjolla , mutta mitä sieltä oikeasti kannattaa ostaa? Merkkituotteet ja halvempikin kiinnostaa…Kaikki vinkit on tervetulleiita, vaikka top 5. Kiitti jo etukäteen!

eiköhän se liukene se sokeri sinne 😀

Hahaa kiitos, tuli pieni ajatuskatkos 😀

Oli kyllä! Ja siis tuo on sellaista ei-tahmeaa niinkuin mitä toffee on, vaan sellaista aika pehmeää ja helppoa haukata 🙂

Heh no eiköhän 😀

Lontoo-tagin alta löytyy jotain aiempia juttuja, uutta tulee kunhan vaan ehtisin yhtään paneutua 🙂 Kannattaa muistaa ainakin nyt että puntahinnat on euroissa (ainakin mun mielestä) törkeän paljon joten monet jutut mitä saa suomesta voi olla siellä jopa edullisempia (maksoin mm. omasta Michael Korsin laukustani tänä kesänä n. 80e enemmän kuin mitä sama laukku maksoi suomessa), eli kannattaa ehkä keskittyä vain niihin merkkeihin mitä ei Suomesta saa 🙂

Yay, meilläkin on tuparit tulossa ja tätä vois kokeilla! Kiitti reseptistä!

Eipä mitään! Hyviä tupareita 🙂

Jee kiitos tästä, täytyy kokeilla!:) ajattelin laittaa ehkä m&m karkkeja sekaan!

Ok, hyvä tietää. Jos vielä kerkeet joitain must-juttuja laittaa, ni ois kiva 🙂

Uiih nekin kuulostaa hyviltä tuolla seassa! 🙂

Paljonko tästä ohjeesta tulee? Jos se luki tuolla jossain niin minun pitää hankkia uudet rillit 😀
Fiipi

No siis niistä paloistahan voi leikata ihan minkä kokoisia vaan, meille tuli muistaakseni reilu 30 pienehköä suupalaa 🙂

Eeeeiiii saa julkaísta tällaisia juuri kun itsellä on kova makeannälkä mutta yrittää testailla itsekuriaan ja herkutella vasta viikonloppuna 😀

Ääää soriiii 😀 Tsemppiä kovasti, toivottavasti et ratkennut!

Onpa helppo ohje, niin houkuttelee kokeilemaan! Synttärit on tulossa, joten ehkä silloin voisi testailla 🙂

Hei, mimmosessa kattilassa/pannussa te sen teitte? Aattelin vaan, että päätin nyt kokeilla tota ja kerätä vaimopisteitä, kun fudge on miehen lempparia. No keittelin sitä melko pienessä kattilassa n. 35 minsaa kunnes rupes ottamaan päähän. Oli kovin löysää. Melkein kaadoin jo pois ja aattelin etten vaan osaa. 😀 No sit tuli koulun opit mieleen ja raksutti, että jos haluan keittää sitä kasaan niin laakeampi ja korkeempi väline olis ehkä voitoks. Siirsin isolle paistinpannulle ja siinähän se sitten mahtu paremmin porisemaan ja oli melko nopsaan sellasta, että uskalsin kaataa vuokaan. Että jos teilläkin oli joku korkeampi/laakeempi astia niin kandee ehkä kirjottaa se tohon, luulen, että aika moni kaatais keskeneräsenä pois, kun mitään ei tapahdu 😀

Noniin, sinne sitten vaan 😉

Hmm, no taisi meillä tosiaan vähän isompi kattila olla, mutta muistelen että meilläkin oli aika kauan tosi löysää se, siinä vaiheessakin vielä kun otettiin pois kattilasta…

Ookke! Nyt kun se on jäähtynyt niin ainakin onnistu ihan hyvin ^^ Mun epätoivon hetkellä lisätyt extrasokerit ehkä vähän muokkas koostumusta ja on tuo vähän ältsinmakeeta, mutta mies tykkäs ja se on pääasia 😀

Hehe no hyvä että maistui!! 🙂

Mulla ei oikein onnistunut 🙁 Tein vissiin vähän hopussa enkä muistanu jäähdytellä seosta keittämisen jälkeen ennen kuin kaadoin vuokaan, tuloksena oli semmosta “kirkasta” toffeeta mitä myydään esim markkinoilla. Ens kerralla sitten 🙂 Makeaa siitä kyllä tuli! Onneksi en tehnyt itselle niitä niin ei tarvinut kuin maistaa vain. Säästyy lantio heheh.
Fiipi

Aah eli samalla ohjeella tulee siis ihan toffeetakin? Hyvä tietää 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *