Jenni Ukkonen

how to: new york cheesecake

18.9.2012 Teksti: Jenni Ukkonen

Tein tässä jonkun aikaa sitten tooooooodella pitkästä aikaa ohjeita seuraten juustokakun. Se onnistui mielestäni tosi hyvin, jos nyt ei niin täydellisesti ulkonäöllisesti niin maultaan ainakin, ja instragammissa (@jenniukk) pyydettiin ohjettakin, joten eipä muuta kuin ohje jakoon! Tosin nyt olen sen verran laiskalla tulella että jaan vain linkin mistä itse ohjeen löysin – se on englanniksi, mutta helppolukuinen, joten toivottavasti halukkaat pysytyvät sitäkin seuraamaan 🙂 Eli resepti New York Cheesecakeen löytyi täältä!

Itse seurasin ohjetta sanatarkasti, eli en lähtenyt sooloilemaan missään kohdin. Tein kakun aamulla ja tarjoilin sitä joskus päivemmällä, mutta silloin se ei mielestäni ollut vielä ihan “valmis”. Seuraavana aamuna maku ja koostumus olikin sitten täysin kohdillaan! 🙂

I baked New York Cheesecake a while back and it was super delicious! Here’s the recipe that I used if you feel like baking too 😉

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Friday vibes 😎 #ootd #playsuit #mydubai #latergram

jenniukk

Kommentit (7)

Vastasin tähän nyt siinä toisessa postauksessa! 🙂

Heei, ihana näköistä kakkua, voisitko suomentaa meille tuon ohjeen ku täällä ainakin yksi englantia täysin osaamaton? P.s parhain blogi sulla<3

Oi ihanan näköistä! Ite tykkään kans leipoa tosi paljon ja tää on ihan yks lemppareista! Myös apple pie on ihan huippua!

Ei nyt liity aiheeseen, mutta osaisitko neuvoa, kannattaako yksi shoppailupvä Lontoossa käyttää keskustassa vai Bicester outletissa??

Moi, suomensin sulle ton ohjeen 🙂 Anteeksi paikoin huono suomi ja termien tietämättömyys, mutta toivottavasti toi selkeyttää 🙂
Pohja85g voita sulatettuna + hieman ylimääräistä vuoan voiteluun140g Digestive-keksejä murennettuna1 ruokalusikka sokeria
Täyte3 x 300g Philadelphia-tuorejuustoa 250g golden caster -sokeria (en tiedä onko tätä Suomessa – ruokokidesokeri? Intiaanisokeri?)3 ruokalusikallista jauhoja1½ teelusikallista vaniljauutetta1 sitruunan raastettu kuori (n. 2 teelusikallista) 1½ teelusikallista sitruunamehua 3 suurta kananmunaa sekä 1 keltuainen284ml tölkki kermaviiliä
Päällinen142ml tölkki kermaviiliä1 ruokalusikallinen golden caster -sokeria2 teelusikallista sitruunamehua
1. Aseta uuniritilä uunin keskitasolle. Lämmitä uuni joko 160 asteeseen kiertoilmalla tai 180 asteeseen perusasetuksella. Vuoraa 23cm kakkuvuoka (sellainen, missä on irrotettava pohja/reuna) leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita mukaan murennetut keksit ja sokeri niin, että seos kostuu tasaisesti. Painele seos vuokaan ja paista 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
2. Täytettä varten aseta uuni 200 asteeseen (kiertoilma) tai 240 asteeseen (tavallinen). Käytä monitoimikonetta lastaosan kanssa (anteeksi, en tiedä oikeeta termiä, en omista monitoimikonetta enkä tiedä millaisia osia siihen kuuluu…) keski-matalalla vauhdilla parin minuutin ajan tuorejuuston tasoittamiseksi kermaiseksi. Aseta kone matalalle vauhdille ja vähitellen lisää sokeri, sitten jauhot ja ripaus suolaa, kaapien kulhon sivut ja lasta kahdesti.
3. Vaihda monitoimikoneen lastaosa vispilään. Jatka lisäämällä vanilja, raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita mukaan munat ja keltuaiset yksi kerrallaan, kaapien kulho ja vispilä vähintään kahdesti. Sekoita koko 284ml kermaviiliä kunnes se on tasaista, sitten mittaa siitä erikseen 200ml. Jatka matalalla voimakkuudella, kun lisäät mitatun osuuden kermaviilistä (säästä loput myöhempää varten). Sekoita, mutta älä rajusti. Seoksen tulisi olla pehmeää, kevyttä ja jokseenkin ilmavaa.
4. Voitele vuoan sisäreunat sulatetulla voilla ja aseta leivinpaperin päälle. Kaada täyte vuokaan – tasoita veitsellä mahdollisimman sileäksi. Paista 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 90 asteeseen (kiertoilma) tai 110 asteeseen (normaali) ja paista vielä 25 minuuttia. Jos heilutat vuokaa varoen, täytteen tulisi olla hieman hytisevää. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku, mikäli haluat juustokakusta kermaista, tai jätä luukku kiinni kuivemman lopputuloksen saamiseksi. Anna jäähtyä uunissa kaksi tuntia. Juustokakku saattaa hieman halkeilla päältä jäähtyessään.
5. Yhdistä täytteestä ylijäänyt kermaviili 142ml tölkillisen, sekä sokerin ja sitruunamehun kanssa. Levitä juustokakun päälle reunoja myöten. Peitä kevyesti foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
6. Käy vuoan sisäreunat veitsellä läpi varmistaaksesi, ettei kakku ole jäänyt reunoihin kiinni. Irrota vuoan reuna, liu’uta juustokakku lautaselle ja irrota leivinpaperi alapuolelta.
HUOM! Paakkujen välttämiseksi ja tasaisen lopputuloksen saamiseksi on tärkeää, että tuorejuusto on huoneenlämmössä ennen aloittamista. Ihanteellisesti juusto kannattaisi ottaa huoneenlämpöön paketissaan kaksi tuntia ennen leipomista. Jos sinulla ei ole aikaa, leikkaa juusto osioihin ja anna pehmetä tunnin ajan. Myös voimakasmoottorinen monitoimikone on avuksi. Jos sinulla ei ole sellaista, käsivatkainkin käy.
Aineksien sekoittamistapa on tärkeää: liian kevyt sekoittaminen voi aiheuttaa möykkyisen lopputuloksen, kun taas liian raju vatkaaminen voi tuoda liikaa ilmaa seokseen. Tämä saattaa johtaa epätasaiseen paistumiseen, kupliin ja halkeiluun.
Toivottavasti auttoi vähän! 🙂

Wow wow kiitos vaan sulle, itse olisikin kyllä joutunut kieltäytymään kunniasta suomentaa, oli sen verran pitkä ohje ja varmasti netistä löytyy ohjeista suomeksikin! Mutta siis kiitos ! 🙂

Vastasin tähän nyt siinä toisessa postauksessa! 🙂

Uih enpä olekaan aikoihin tehnyt kunnon omenapiirasta, ehkä joskus pitäisi 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *