Jenni Ukkonen

Huomiota kuluneelta viikolta (eka viikko Dubaissa takana)

Teksti: Jenni Ukkonen


Iloista elokuuta ja alkanutta viikkoa teille kaikille! Meillä on nyt eka viikko uudessa kodissa takana ja kulunut viikko meni niin vauhdilla kaikenlaisten asioiden parissa, etten sitten ehtinyt tulla edes moikkaamaan tänne. Tällä viikolla on pakko saada rutiineista taas kiinni, nimittäin mulle ei yhtään sovi tällainen, etten ole merkannut asioita kalenteriin tai tee tiettyjä asioita ajallaan…

Mutta mitä kuluneeseen (viime) viikkoon on sitten kuulunut? Päällimmäisenä ainakin tällaista:

Mun on/off selkäkivut menivät muuton yhteydessä todella pahaksi, vaikken mitään kovin painavia juttuja nostanut tai kantanut. Aluksi en melkein pysynyt seisomaan suorassa, istumaan (tai nousemaan, jos jotenkin onnistuin istumaan), kävelemään jne… kaikki piti tehdä harkiten ja hyvin pienin askelein tai liikkein. Nyt kivut alkavat onneksi olla jo huomattavasti miedommat, vaikka edelleen joudunkin miettimään miten nousisin vaikka autosta ulos niin, että se tuntuu mahdollisimman vähän pahalta. Kävin vihdoin eilen tapaamassa neurokirurgia, koska nämä kivut ovat olleet ehdottomasti pahimmat ja pitkäkestoisimmat viimeisen kolmen vuoden sisään, mutta röntgenissä ei näkynyt mitään hälyttävää. Aloitan ensiviikolla fysioterapian parissa ja jos siitä ei löydy apua, tutkitaan asiaa sitten vielä tarkemmin magneettikuvauksessa.

Selkäkivuista johtuen en onnistunut laittamaan kotia kuntoon niin nopeaa, kuin olisin toivonut. Varsinkin vaatekaapit täyttyivät lähinnä “kunhan ovat kaapissa ja pois näkyviltä”-tyylillä, joten tällainen järjestelyurakka on edelleen edessä kunhan koen voivani paremmin… Tiedän, että monet innoissaan jo odottavat kuvia kodista ja sisustuksesta, mutta tämä mun on vaan tehtävä omalla ajallani, kun koen olevani edes jossain määrin tyytyväinen siihen, millä mallilla paikat ovat. Tätä toistaiseksi keskeneräistä kotia näkee toki myös storyissani silloin tällöin!

Järjestelyn sijaan lähes koko viikko meni pyykkiä ahkerasti pyykäten, nimittäin Ras Al Khaimahssa olimme lähes viikon ilman pesukonetta edellisen myytyämme… nyt kun innostuisimme vielä lähes kahden viikon noutoruokaputken (myimme myös edellisen jääkaappimme jo viikkoa ennen muuttoa) jälkeen kokkaamisesta, alkaisi tilanne olla aika hyvä. Olemme valehtelematta tilannut joka päivä vähintään kerran ruokaa ja nyt se alkaa tuntua – varsinkin, kun jouduin ottamaan salistakin viikon taukoa. Eilen kävimme viimeisellä ravintolaillallisella ystävien kesken, tänään palasimme vihdoin takaisin omaan keittiöön ja keveiden kasvipohjaisten resepieni pariin!

Tällä hetkellä kaipaan uuteen kotiin oikeastaan vaan uutta ruokapöytää ja tuoleja (entisessä ei sinäänsä ole vikaa, mutta mieli tekee jotain uutta ja vähän erilaista), penkkiä eteiseen (lähinnä nopeaksi laskutilaksi, esim laukulle) ja vessaan jotain tyylikästä säilytysratkaisua, koska erillisessä vessassa ei ole edes vetolaatikon vertaa säilytystilaa, vaikka tilan puolesta jotain hyvin mahtuisi. Kaikki ovat kuitenkin yllättävän vaikeita löytää; jos löytyy tyylin puolesta täydellinen, on koko liian suuri (siis esim. pöydän pituus) tai hinta tähtitieteellinen. Vaikka toisaalta olisi tietty ihanaa, että kaikki olisi heti valmista, oon itse sellainen, että oon valmis odottamaan vaikka useamman kuukauden, että se täydellinen löytyy. Mieheni sen sijaan on todella malttamaton ja haluaisi vaikka pakolla ostaa heti kaiken. Tää on ehkä ainoa asia mistä meillä on tullut nyt sanaharkkaa, koska itse en haluaisi tehdä hätiköityjä päätöksiä ja katua niitä sitten myöhemmin – sitä on nimittäin tapahtunut aiemmin eikä se koskaan jätä kovin tyytyväiseksi. Etsinnät jatkukoon!

Nettimme alkoi toimia vasta torstaina, joten siihen saakka olimme aika ahkerasti lähistön kahviloissa töitä tehden. Onneksi ihan kävelymatkan etäisyydeltä löytyy useampi viihtyisä kahvila. Mutta pakko sanoa, että toimiva netti kotona on kyllä niin tärkeä, että melkein pelottaa. Tuntuu että on aivan jossain pimennossa jos netti ei ole koko ajan käytössä! Plus, huomaan, ettei mulla tule ilman nettiä tehtyä oikein edes sellaisia töitä, mihin sitä ei koko ajan tarvi, mikä on tosi turhauttavaa.

Mun hampaiden oikominen Invisalignilla tuli päätökseensä keskiviikkona ja kiinnikkeet on nyt poistettu. Huomenna käyn hakemassa vielä muotit, mitä käytetään öisin, mutta muuten projekti on valmis. Ehdottomasti paras sijoitus, mihin olen rahojani käyttänyt! Jälkihuollonkin aion ehdottomasti ottaa tosissani ja lääkäriä totellen, sillä en enää ikinä halua hampaideni palaavaan entiseen.

Kuluneena viikonloppuna suuntasin ystäväni luo tyttöjen iltaan ja vietin aikaa sekä muutaman ennestään tutun, kuin myös muutaman itselleni aivan uuden mimmin seurassa. Asumme kaikki kävelyetäisyyden päässä toisistamme ja kaikki ovat aivan ihania ihmisiä, joten uskon, että elämä Dubaissa tulee menemään paljon sosiaalisemmin, kuin RAK:issa. Just nyt oon ehkä eniten innoissani siitä!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X