Travel

Joululoma Rovaniemellä: suosikkini

8.1.2019 Teksti: Jenni Ukkonen

Nyt ajattelin palata hetkeksi talvisiin tunnelmiin ja joululomaamme Lapissa. Miten meni, mitä teimme ja mitä suosittelisin ihan erityisesti?

Kuten yleensä Rovaniemelle suunnatessani, oli tämänkin loman tärkein juttu päästä viettämään aikaa yhdessä perheeni kanssa. Oli ihanaa olla pitkästä aikaa jouluna koko perheen voimin yhdessä, mutta nyt kun mieheni oli kerrankin mukana (hän on siis käynyt Rovaniemellä aiemminkin, mutta nyt ensimmäistä kertaa joulun aikaan) halusin heittää rentoilun sekaan myös muutaman talvisemman aktiviteetin. Kävimme Napapiirillä fiilistelemässä joulutunnelmaa ja huskyajelulla lumisissa maisemissa, kokeilemassa lumilautailua Ounasvaaralla (emme kumpikaan ollut lautaillut aiemmin; itse aion jatkossakin pysytellä suksilla, kun taas mieheni sisäisti lautailun aika nopeaa) ja istumassa iltaa pariinkin otteeseen suosikkipaikoissani. Olin etukäteen suunnitellut, että olisimme voinut käydä testaamassa vielä luistelua Helsingissä, missä vietimme päivän kotimatkalla, mutta valitettavasti päivä sattui olemaan niin märkä ja harmaa, että se nyt jäi tekemättä.

Mieheni piti kovasti joulusta Lapissa ja toivoo, että voimme tehdä tästä jokavuotisen tradition. Ja siis kyllä mullekin kelpaa joulu pohjoisessa, joten toivotaan niin!

Suosittelen aina Napapiirillä vierailua; en nyt muista tarkalleen, milloin olin käynyt siellä viimeksi, mutta jokunen liike oli vaihtanut paikkaa sitten viime kerran, ja nykyään sieltä löytyy suosikkini eli Iittalan Outletin lisäksi myös Balmuirin kaunis liike. Napapiirillä on aina jotenkin ihanan iloinen tunnelma.

Huskyajelu on mielestäni todella ainutlaatuinen kokemus, eikä sitä todennäköisesti tulisi toisten tai liiemmin muualla tehtyäkään. Me tehtiin tämä Husky Parkin kautta ja suunnilleen vartin pituisessa ajossa oli mielestäni tarpeeksi ihailtavaa ja kuvattavaa, varsinkin kylmällä säällä (suosittelen toppahousuja!).

Ounasvaara on hyvä vaihtoehto jos haluaa testata laskettelua tai lumilautailua eikä kenties ole siinä ennestään kovin pro. Meidän lisäksi siellä oli tosi paljon turisteja, eli ei todellakaan oltu ainoita kaatuilijoita!

Olipa kiva liikkua keskustassa ja bongata siellä täällä kahviloita ja ravintoloita, mitä testaisin enemmän kuin mielelläni. Tällä reissulla oli tosin myös kotona sen verran hyvät tarjoilut, että kävimme lopulta vain muutaman kerran toisaalla… Cafe & Bar 21 on edelleen suosikkini; todella kiva ja viihtyisä paikka ja laadukkaat tarjoilut. Me maistettiin peräti kuutta eri cocktailia (kaikki oli ihan loistavia, ei valittamista!) ja tuon yllä näkyvän lappilaisen tapaslautasen jälkeen mieheni kävi tilaamassa vielä ekstra annoksen poromakkaroita haha.

Itselleni uusista paikoista testasimme WOODSS:in lounaan merkeissä. Ihan super kiva paikka, kiitos sinulle joka sitä mulle etukäteen suosittelit – muuten en ehkä olisi tajunnut käydäkään! Täältä löytyy vegaaniruokia (me tilattiin heidän nimikkobowlit), raakakakkuja ja erikoisjuomia, kuten kerkkä- ja kurkumalatte sekä nokkoschai.

Cafe & Bar 21:n lisäksi tykkään edelleen Arctic Light-hotellin aulabaarista cocktaileja ajatellen – perällä olevalla lasiterassilla on ihanan tunnelmallista ja rauhallista (plussaa Balmuirin ihanien sisustustuotteiden käytöstä, heh!).

Joka kerta mulla jää reissun jälkeen jokunen paikka myös seuraavaa kertaa odottamaan; todennäköisesti aikaa olisi ollut nytkin, mutta toisaalta myös kotona on niin kiva olla ja syödä vanhempien tekemiä ruokia ravintoloiden sijaan. Jollain kertaa haluan kuitenkin testata Ravintola Nilin ja Rakkaan. Instagramissa mulle kehuttiin myös Arctic Light-hotellin brunssia, eli senkin voisin lisätä tälle listalle.

Vielä joskus haluan onnistua suuntaamaan Rovaniemelle sellaiseen vuodenaikaan, että saisin varattua yön joko Arctic Treehouse hotellissa tai Santa’s Igloossa – kokemus on varmasti huikea, enkä kiellä, etteikö niissä saisi otettua myös makeita kuvia… näin joulun aikaan molemmat olivat ymmärrettävästi loppuunmyytyjä. Jälkimmäisessä kävimme kuitenkin lämmittelemässä kahveilla Napapiirillä kiertelyn yhteydessä.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Five random facts about me✨ ✔️I used to hate coffee and only got into it when I was around 22, which I think is pretty late to start drinking coffee? Now I start e v e r y day with coffee and can easily have three cups a day... Also, my favourite hobby is discovering interesting cafes ✔️I was born in Rovaniemi (in the Finnish Lapland) and lived there until I was 20. Since then I've lived in London (5 yrs), Munich (1 yr), Dubai (1+ yr) and now I'm in Ras Al Khaimah for a second year. This year is my 9th year abroad - and the time has flown by! ✔️I grew up with dogs in my family and never had much contact with cats. Since moving to the UAE, I quickly fell in love with cats and at the moment couldn't imagine a more perfect pet for myself. We have a 1,5 year old Arabian Mau named Ghibli, after Studio Ghibli films ✔️I'm a true Taurus and I believe in astrology, especially in terms of personalities and characteristics. I truly think it helps in understanding others ✔️I love horror movies BUT I only enjoy watching them at home and probably wouldn't go watch one in the cinema. I'd watch horror movies over romantic comedies any day!

Anything new you didn't already know about me? 😋 #randomfacts

jenniukk

Kommentit (2)

Ohh, no tuo ei kyllä kuulosta kovin erityiseltä! Me oltiin menossa sinne ensin illalliselle, mutta päädyttiin lopulta kokkaamaan sekin ilta kotona – ehkä ihan hyvä 😀 Toisaalta oon kyllä kuullut siitä myös hyvää, joten en sitten tiedä… Ehkä pitää vaan mennä sinne matalilla odotuksilla heh.

Hei. Pakko sanoa, että rakas ravintola oli aika kova pettymys itselle. Söin sielä lounaan joka maksoi 7,50€ ja tarjolla oli vain kämänen salaatti pelkkää vaaleeta salaattia ja kuivaa yhtä leipää vain ja kasvissosekeitto. Voin rehellisesti sanoa että kasvissosekeitto kaupasta ostettuna on paljon parempaa, mitä heillä oli tarjolla.

Ohh, no tuo ei kyllä kuulosta kovin erityiseltä! Me oltiin menossa sinne ensin illalliselle, mutta päädyttiin lopulta kokkaamaan sekin ilta kotona – ehkä ihan hyvä 😀 Toisaalta oon kyllä kuullut siitä myös hyvää, joten en sitten tiedä… Ehkä pitää vaan mennä sinne matalilla odotuksilla heh.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *