Jenni Ukkonen

Kaksi vuotta Arabiemiraateissa – fiilikset nyt

Teksti: Jenni UkkonenPostaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Viikon sisään tulee täyteen kaksi vuotta siitä, kun silloisen poikaystäväni, nykyisen aviomieheni, kanssa pakkasimme Münchenissa laukkumme ja matkustimme kohti uutta tuntematonta, Dubaita. Matkassani sieltä saakka tai pidempäänkin olleet ehkä muistavat, että tulimme tänne mieheni työkeissin myötä, tarkoituksena olla Dubaissa vuoden verran ja sitten jatkaa matkaa eteenpäin. Nyt kun katson tuonne parin vuoden taakse, niin paljon on taas tapahtunut ja muuttunut tässä ajassa, ja monet suunnitelmat ovat voineet mennä uusiksi ihan kuin sormia napsauttamalla. Jos olenkin jotain viime vuosina oppinut, niin sen, että mitä tahansa voi tapahtua milloin tahansa, joten vaikka elämän eteenpäin suunnittelu tietysti hyvästä onkin, niin joustovara on ehdottomasti vähintäänkin yhtä tärkeää: koskaan ei tiedä milloin jokin uusi mahdollisuus tulee eteen ja milloin siihen on tartuttava.

Tällä hetkellä asumme tosiaan Ras Al Khaimahssa, Arabiemiraattien pohjoisimmassa emiraatissa. Meiltä kysytään jatkuvasti, olemmeko miettineet kuinka kauan aiomme täällä asua, mutta totuus on, että myös täällä menemme (ainakin henkisesti) kuukauden kerrallaan. Juuri näillä näkymin voisimme sanoa, että ehkä vielä toisen vuoden tai kaksi, mutta kuka tietää, vaikka heti ensi kuussa miehelleni tarjottaisiin roolia Dubaissa tai jossain ihan muulla. Tällä hetkellä viihdymme kuitenkin täällä hyvin; meillä on ihana koti (mikä oikeasti tuntuu k o d i l t a) missä on runsaasti tilaa myös vieraille, kaupunki on rauhallinen ja tuo kivasti tasapainoa mieheni toisinaan aika stressaavalle työlle ja Dubaihin pääsemme tunnissa, mikäli kaipaamme suurkaupungin hulinaa tai haluamme vaikkapa illallistaa ystäviemme kanssa. Itse olen tyytyväinen, sillä tänne muuttaessamme sain hektisen ja työntäyteisen Dubai-vuoden jälkeen mahdollisuuden tehdä töitä kotoa käsin ja keskittyä enemmän itseeni. En osaa sanoa, olenko ottanut siitä täyden hyödyn joka ikinen päivä (tai osaan, ja ytimekäs vastaus on: en), mutta henkisesti voin paremmin, kuin pitkiin aikoihin.

Arabiemiraateissa pidän itse erityisen paljon siitä, miten ystävällistä ja turvallista täällä (hyvin pitkälti) on. Monesti expat-yhteisöissä puhutaankin, että täällä asuessa on ikään kuin ”kuplassa” kaikelta ikävältä; rikollisuutta on äärettömän vähän ja ulkona saa liikkua todella rauhassa. Samanaikaisesti Arabiemiraatit on kuitenkin edelleen maa, mikä jakaa mielipiteitä – jopa tänne lomalle matkustavat voivat saada ystäväpiiriltään paheksuvia katseita ja muistan myös, miten eräässä kommentissa minut/meidät leimattiin edesvastuuttomiksi, kun kerroin, että olemme muuttamassa Dubaihin. Itse yritän aina pitää mielessäni, että vaikka kyseessä on Lähi-Idän moniin muihin maihin verrattuna todella moderni ja pitkälle kehittynyt maa, niin kyseessä ei kuitenkaan ole eurooppalainen, länsimainen maa. Tavat ja käytännöt poikkeavat välillä meille tutuista tavoista, mutta mielestäni se on pikemminkin mahdollisuus, ei uhka. Yritän miettiä, millaisin teoin voin itse vaikuttaa siihen, että myös ympärilläni olevilla ihmisillä olisi miellyttävää ja hyvä olla ja miten voisin omilla teoillani jättää tämän paikan edes yhdelle ihmiselle paremmaksi paikaksi olla. Niin mielestäni voisi jokainen tehdä joka tapauksessa, missä tahansa onkaan. Monille tämä maa tarjoaa kuitenkin ihan mahtavia mahdollisuuksia, mitä ei välttämättä kannata ohittaa ihan vaan siksi, ettei yksinkertaisesti halua tulla näkemään, millaista elämä täällä voisi olla. Meidät Arabiemiraatit yllätti positiivisesti, ja siinä missä viime vuonna sanoin, että asuisin täällä mieluiten ihan enintään kaksi vuotta, voisin nyt nähdä meidät täällä tuplasti kauemmin. Jännää nähdä, kauanko sitten todellisuudessa tulemme täällä olemaan…

Olisi kiva kuulla, jos jollakulla on myöskin omakohtaista jaettavaa täällä Arabiemiraateissa asumisessa; ovatko kokemukset samankaltaisia omieni kanssa vaiko ihan päinvastaisia? Ja jos on mitään, mikä on mietityttänyt tänne muuttamisessa tai täällä asumisessa, niin laittakaa kommenttia! Postaan tästä aiheesta mielelläni enemmänkin, mutta välillä on vaikea arvioida, mikä teitä oikeasti kiinnostaa; joskus ne voivat olla sellaisia asioita, mitä ei itse edes ajattele, koska ne ovat niin päivän selviä omassa arjessa!

Nelly mekko – samantyylinen täällä ja täällä
Zara laukku
Ray-Bay aurinkolasit
Forever 21 sandaalit – samantyyliset täällä, täällä ja täällä

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X