Jenni Ukkonen

Kesähankinnat, jotka kestävät vuodesta toiseen

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

PITSIMEKKO / MUSTAT AURINKOLASIT / KASSI / KULTAISET SANDAALIT / PELLAVAPAITA / HAME / BAMBULAUKKU / UIMAPUKU / ESPADRILLOKSET / PRINTTIMEKKO / JAKKU / BIKINIT / KASSI / RANNEKORU / SANDAALIT / PYÖREÄT AURINKOLASIT

Olen viimeaikoina miettinyt, miten päälaelleen on omalta osaltani kääntynyt se, ettei mieleni tee ostaa super kesäisiä juttuja, sillä kesä on loppupeleissä aina niin lyhyt eikä usein edes kovin lämmin. Nyt kun asumme toista vuotta Arabiemiraateissa, missä kylmimmilläänkin ollaan n. 20 asteen tuntumissa, tulee kesäisille vaatteille, asusteille ja kengille luonnollisesti paljon enemmän käyttöä, ja sen sijaan esimeriksi takkien ostaminen – mikä oli Euroopassa asuessani ehdoton paheeni! – on jäänyt kokonaan. Viime vuonna ostin aika herkästi edullisia kesähuituloita H&M:ltä tai Forever 21:sta, mutta nyt olen taas vaihteeksi siinä pisteessä, etten t o d e l l a k a a n halua vaatekaappiini mitään, mitä käytän (tai kestää käyttöä!) vain kerran tai pari, ja sen sijaan olen yrittänyt miettiä, millaiset kesäiset vaatteet ja asusteet ovat itselleni niitä, minkä puoleen käännyn kerta toisensa jälkeen ja mitkä myös kestävät ajan hammasta vuodesta toiseen – eli toisin sanoen, mihin näkisin itseni jatkossa satsaavan ja käyttävän kenties enemmänkin rahaa. Alla listaani siihen liittyen: kertokaa ihmeessä, mikäli olette samoilla linjoilla!

Kesämekot

Kesäisin minusta kuoriutuu mekkoihminen, ja täällä Arabiemiraateissa olenkin sitä sitten vuoden ympäri. Olen vahvasti sitä mieltä, että jos joskus sattuu löytämään sellaisen mekon, mikä yllä on jo sovituskopissa hehkuva, kaunis ja tyylikäs olo, niin se mekko pitää ostaa – jopa silloin, kun ei saman tien keksi sille monta eri käyttötarkoitusta, tai vaikka hintalappu olisikin vähän enemmän, kuin mitä toivoa saattaa. Tällaiset mekot ovat nimittäin harvinaisia, eikä niitä tule aina vastaan. Ja uskokaa pois, niitä tarvii aina juuri silloin, kun niitä ei satu mistään löytämään! En tietenkään sano, että hyvän kesämekon on oltava kallis, mutta olen sen kannalla, että laadukkaaseen ja ennen kaikkea itselle upeaan mekkoon on täysin OK ja sallittavaa satsata silloin tällöin. Jos edes kerran kesässä? Näkisin, että valkoiset mekot, valkoiset pitsimekot ja pilkku- tai kukkakuvioidut mekot ovat varmasti joka ikinen kesä muodissa, joten niiden kanssa tuskin mennään täysin metsään… Lisäksi olen heikkona midimittaisiin mekkoihin, mielestäni se on todella imarteleva pituus vaikka toisin voisi ajatella!

Pellavapaidat

Valkoinen pellavapaita on klassikko siinä missä valkoinen kauluspaita – pellavamateriaali tekee paidasta vaan rennomman ja kesäisemmän. Mikäli teidän kaapista ei vielä löydy tyylikästä pellavapaitaa, niin tänä kesänä ehdottomasti ostoslistalle se! Siinä vaate, mitä voi taatusti käyttää vielä lukuisana tulevanakin kesänä ja näyttää aina yhtä tyylikkäältä.

Aurinkolasit

Ei varmasti ole yllätys, että rakastan aurinkolaseja, eikä niitä voi mielestäni olla liikaa. Ymmärrän, että monien mielestäni aurinkolaseista monta sataa euroa maksaminen voi tuntua hurjalta, kun H&M:ltä niitä saa alle kympillä, mutta merkkilasit silmille laittaessa kyllä tunnistaa, mistä maksaa, ja ne silmillä on heti paljon huolitellumpi ja tyylikkäämpi olo, vaikka loput päällä olevat vaatteet olisivatkin edullisesta ketjuliikkeestä. Ja hei, ei kaikki laadukkaat ja hyvännäköiset lasit maksa mansikoita – Ray-Banin klassiset (ja miksei myös trendikkäämmät) lasit saa usein n. satasella, ja mm. Olivia Palermon suosiman Le Specs-merkin lasit ovat vielä edullisemmat. Nuo kollaasin mustat lasit on muuten bongattu juurikin Olivian silmiltä 😉

Kesäkassit

Mitä ideaa maksaa olkikassista? Näin itse aikoinaan ajattelin, mutta nyt kun käytän ns. rantakasseja varmasti viikottain, olen sisäistänyt, että on OK jos kassi maksoi useamman kympin, sillä se on laadukkaasti valmistettu, näyttää heti vähän paremmalta, kuin marketista ostettu, ja tulee tosiaan olemaan käytössäni vielä vuosikausia. En vaan jaksa uskoa, etteivät olkikassit olisi trendikkäitä vielä viiden tai kymmenenkin vuoden päästä! Niillä saa asusta kuin asusta samantien kesälomavalmiin. En myöskään usko, että Cult Gaia on katoamassa minnekään, joten jos et vielä viime kesänä hypännyt tähän trendiin mukaan, ei todellakaan ole liian myöhäistä tehdä niin nyt!

Sandaalit

Mielestäni kesägarderoobista tulisi löytyä nämä: nahkaiset (ruskeat tai mustat) varvassandaalit ja metallinhohtoiset (kulta tai hopea) sandaalit. Nämä on sellaiset peruspilarit, että ne kannattaa ehdottomasti ostaa nahkaisina (mukavammat ja kestävämmät, kuin tekonahkaiset) ja sen myötä niistä kannattaa maksaa muutama kymppi enemmän. Voin rehellisesti myöntää ostaneeni kollaasissa ruskeina näkyvät sandaalit ensimmäisen kerran jo yli 6 vuotta sitten, ja nykyään minulla on ne kolmessa eri värissä – ei tosin ruskeina, joten ne saatan vielä täksi kesäksi hankkia! Ehdottomasti MAAILMAN mukavimmat sandaalit, jotka jalassa olen mm. kävellyt pitkin poikin suurkaupungeissa,  ilman yhden yhtäkään rakkoa tai särkyä. Plus, kaikessa yksinkertaisuudessaan ne näyttävät super hyvältä jalassa kuin jalassa.

Espadrillokset

Tässä toinen kenkätyyli, mikä on taatusti yhtä tyylikäs nyt, kuin mitä se tulee olemaan kaikkina tulevina kesinä. Kiilakorkoiset kangasespadrillokset kuuluvat kesään siinä missä aurinko ja jäätelö, ja ne ovat taastusti mukavimmat korolliset kengät, mitä tulet jalkoihisi laittamaan. Toimivat toki myös matalapohjaisina.

Uima-asut

Kuinka monella on vaatekaapissa ainakin viisi eri bikinisettiä tai uimapukua? Entä kuinka monta niistä käytitte viime kesänä? Käytittekö kaikkia omistamianne uima-asuja ainakin kerran, vai päädyittekö käyttämään yhtä tai kahta vaihtoehtoa koko kesän ajan? Itse nimittäin omistan useammat bikinit, mitkä eivät ole k o s k a a n päätyneet ylleni ja sen sijaan kierrätän jatkuvasti muutamaa eri vaihtoehtoa – vaikka saatan käydä altaalla useamman kerran viikossa! Siksi olen tullut siihen tulokseen, että jos löydän itselleni imartelevat ja mieleiset bikinit tai uimapuvun, maksan siitä mielelläni enemmän, sillä tiedän, että se on se, minkä vedän ylleni kun lähden uimaan tai ottamaan aurinkoa. Miksei myös uimapukuni voisi olla laadukas ja hyvin istuva, aivan kuten toivon muidenkin vaatteideni olevan? Mikäli olette samaa mieltä kanssani, suosittelen laittamaan kaikki käyttämättömät uikkarit ennen kesää kiertoon ja satsaamaan siihen yhteen uima-asuun, missä tiedätte tulevana kesänä viihtyvän. Vinkkinä pakko mainita hiljattain löytämäni merkki Hunza G, jonka kaikki uimapuvun ja bikinit ovat ONE SIZE eli sopivat ainakin lähes jokaiselle – ja näyttävät todella hyviltä! Miten mahtavaa, ettei tilausvaiheessa tarvi arpoa eri kokojen välillä!

Liehuvat alaosat

Kesä ja liehuvat alaosat kuuluvat yhteen – kuka oikeasti haluaa pukeutua mihinkään liian tiukkaan tai ahtaaseen kuumana kesäpäivänä? Rakastan tästä syystä culotteseja, hameita ja leveitä shortseja. Miettikää tuo kollaasit pilkullinen hame yhdistettynä pellavapaitaan ja sandaaleihin: helppo ja huoleton, mutta samalla ajaton ja ah-niin-tyylikäs kesäasu on valmis!

Vilpoisat jakut / kesätakit

…Koska kesälläkin tulee monesti tarvetta takille, tai jollekin, minkä voi vähintäänkin heittää olkapäille auringon laskeuduttua. Rakastan kollaasissa olevaa rennonmallista jakkua, ja miten ihana väripilkku se samalla onkaan? Jos olet ostamassa nimenomaan kesärientoja ajatellen jakkua, niin valitse se jossain kirkkaassa värissä, mikä saa sinut iloiseksi (ja näyttää huippuhyvältä joko valkoisen tai mustan asun kanssa!).

Korut

Okei, tämä on vähän ”bonus”, mutta miten hyvältä näyttääkään esimeriksi leveä rannekoru tai näyttävät korvikset hieman väriä saaneen ihon kaverina? Mielestäni kesään kuuluu vähän näyttävämmät korut, mitä ei ehkä sitten taas talvisin tulisi kaivettua kaapista esiin. Suosin nykyään hopeaa lähes kaikessa, koruista laukkujen metalliosiin, mutta kesäisin kulta näyttää niin hyvältä ihoa vasten. Tälle kesälle oma valintani olisikin juuri tuon kollaassissa näkyvän rannekorun tapainen, näyttävä cuff. Toinen trendi, joka tuskin on hetkeen laantumassa, on isot ja näyttävät korvakorut.

 

SUMMER ITEMS FOR NOW & THE YEARS TO COME. I used to try to avoid buying into extremely summery items, because the summer is always so short and oftentimes not even that warm, however now that we are living in the UAE for the second consecutive year, I definitely get a more use out of summer items. Instead, I’ve completely stopped buying things like coats, which were always my weak spot in Europe. Last year I was buying a lot of cheap summer dresses from shops like H&M and Forever 21, but now I’m in that place where I want nothing to do with clothes that I wear once or twice only, and instead I’ve been really putting effort into planning which items are those that I use over and over again and which will look just as trendy this year as they will next year – in other words, what are those items I’d see myself investing a bit more money into in order to really enjoy them for years to come. I’ve listed these items above – do you share the same thoughts with me?

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Kuvat Pinterest kansiostani  S U M M E R

Lue myös

X