Food

Suosikki arkiruoka nyt: kikherneet mausteisessa kookoskastikkeessa

12.6.2017 Teksti: Jenni Ukkonen

Kikherne bowl mausteisella kookoscurry kastikkeella

Meillä suositaan arkisin (ja oikeastaan aina muulloinkin) mutkattomia ruokia. Olemmekin poikaystäväni kanssa mitä yksitoikkoisimpia kotikokkeja, sillä päivästä toiseen saatamme helposti syödä samaa ruokaa uudelleen ja uudelleen – ihme kyllä, myös kyllästymättä. Yleensä töiden jälkeen keitämme nopeasti mustapapuspaghettia tai riisinuudeleita ja sen kanssa joko paistettua halloumia tai kanaa ja vihanneksia. Harvoin olemme edes käyttäneet mausteita: olemme kai vähän tylsiä siinäkin mielessä…

Jossain välissä koimme kuitenkin herätyksen: miksi emme keksisi tähän piristeeksi jotain kivaa kastiketta tai maustetta? Helppo ratkaisu löytyi kookosmaidon ja currytahnan seoksesta (currytahna sisältää ainoastaan mausteita ja yrttejä, ja sitä voi valmistaa myös kotona!). Ihastuimmekin tähän seokseen saman tien, ja nykyään teemme tätä harvase kerta, vuorotellen punaista Panang currytahnaa ja vihreää chilli currytahnaa. Itse rakastan kikherneita ihan älyttömästi, ja niidenkin kanssa tämä yksinkertainen kastike toimii mitä parhaiten. Tässäpä siis super helppo kookoksinen kikhernekulho, minkä valmistamiseen ei todellakaan meni hetkeä kauempaa!

MY FAVORITE DISH ATM: CHICKPEAS IN A SPICY COCONUT SAUCE. My boyfriend and I prefer simple dishes during weekdays (and actually, during weekends as well). I suppose we are the most unimaginative chefs at home; day after another we can easily eat the same thing again and again and not even get bored with it. Usually we cook either black bean spaghetti or rice noodles after work and have it with pan fried halloumi or chicken and vegetables – we don’t always use spices in our cooking either; call us boring but that’s just how we are.

There was this one time though when I thought, well why don’t we use some spices to spice things up? We came up with the easiest solution; a mix of coconut milk and curry paste (the paste made completely out of spices and herbs and it can even be made from the scratch at home!). We love how this easy addition transforms any simple dish and so we alternate between red Panang curry paste or green chilli paste in our everyday cooking. I love chickpeas and the sauce works really well with those as well. So here is my super effortless chickpea bowl with a spicy coconut sauce – it takes absolutely no time to whip this up after work!

Kikherne bowl mausteisella kookoscurry kastikkeella

Kikherne bowl mausteisella kookoscurry kastikkeella

Keitä riisi ja laita sivuun jäätymään. Lämmitä kikherneet pienessä kattilassa ja niiden pehmennyttyä kaada päälle n. puolikas kookosmaitopurkki (samassa kattilassa voi paistaa ennen kikherneitä sipulia pohjalle). Keitä varoen ja lisää lusikallinen currytahnaa. Sekoita hyvin. Lisää seokseen pinaattia tai lehtikaalia. Laita riisi kulhon pohjalle, lisää kikherneseos päälle. Voila! Ei voisi juuri helpommaksi mennä – mikäli rakastat yksinkertaisia (mutta mausteisia ja maukkaita) ruokia, on tämä mielestäni aivan loistava vaihtoehto.

Boil the rice and put aside. Heat up the chickpeas in a small pot and once soft, pour approx. half of the coconut milk carton (before adding the chickpeas you can pan fry some onion slices for flavour). Allow to boil gently and add a spoonful of curry paste. Mix well. Finally, add spinach or kale. Place the rice on the bottom of the bowl and add the chickpea mixture over it. Voila! You cannot possibly get an easier dish so if you love simple (but spicy and very tasty) flavours, you need to try this.

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat: jenniukk

Lue myös

Suosittelemme