Food

Kikhernepyörykät

9.8.2017 Teksti: Jenni Ukkonen

Kikhernepyörykät tahinikastikkeella helppo resepti

AINEKSET/ INGREDIENTS

Kikherneitä (tölkki) / Chickpeas (a can)

Kookosjauhoa / Coconut flour

Lehtikaalia, porkkanaa, kvinoaa tms pohjalle / Kale, carrot, quinoa etc for the base

Tahinia / Tahini 

Siemeniä viimeistelyyn / Seeds for topping

Olen aiemminkin maininnut, että rakastan kikherneitä – ne maistuvat super hyvälle ja niitä voi syödä monin eri tavoin – puhumattakaan, miten hyväksi ne meille ovat! Nyt kun olemme periaatteessa jättäneet lihan pois (mitä nyt kalaa vielä silloin tällöin syömme…) olemme testailleet kikherneitä entistä enemmän ruoanlaitossa, sillä ne ovat hyvä proteiinin, raudan ja kuidun lähde. Poikaystäväni keksi tämän loistavan tavan valmistaa kikherneistä ikään kuin lihapyöryköiden vastineita, mutta tietenkin ilman lihaa. Nämä pyörykät ovatkin mitä herkullisimpia ja itseasiassa todella helppo valmistaa! Kaada vain valutetut kikherneet pieneen kattilaan pehmenemään ja kun ne ovat tarpeeksi pehmeitä, muussa ne haarukalla. Muodosta pieniä pallukoita ja pyöräytä jokaista kevyesti kookosjauhoissa. Lämmitä kookosöljy pannulla ja ”ruskista” sitten pyörykät. Voit syödä pyörykät esimeriksi salaatin kera, pastan kanssa tai vaikka kvinoan parina. Me lorautamme vielä hieman tahinin ja sitruunamehun yhdistelmää päälle ekstra mauksi. Mikäli tekin nautitte kikherneiden mausta, suosittelen lämpimästi testaamaan!

CHICKPEA BALLS. I’ve already mentioned that I really love chickpeas – they taste so good and can be used in so many ways – not to mention, they are really good for you! Now that we have basically left meat completely out (well, we’re still eating fish occasionally…) we’ve been experimenting a lot more with chickpeas because it’s a great source of protein, iron, and fiber. My boyfriend came up with this amazing way of having chickpeas in a ball form – kinda like meatballs but obviously without the meat. They are just the most delicious things and actually quite effortless to prepare! Just pour the drained chickpeas into a small kettle and allow to soften. Once soft, mash the chickpeas with a fork. Form bite size balls and roll each in coconut flour for a thin layer all over. Then place onto a pan with coconut oil and roll around until the top layer goes darker. You can have them with a salad, with pasta, or perhaps you prefer quinoa. I like to drizzle a simple tahini dressing mixed with lemon juice over these for some extra flavor. If you love chickpeas too, I highly recommend to give this a try!

Kikhernepyörykät tahinikastikkeella helppo resepti

Kikhernepyörykät tahinikastikkeella helppo resepti

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat: jenniukk

Kommentit (8)

Mahtavaa 😀 Kerro, mitä mieltä olit!

Paljonko laitat sekaan jauhoja?
– Seijahannele

Siis ei laiteta sekaan, vaan ihan vaan pyöräytetään jauhoissa ennen pannulle siirtämistä – niin, että jauhoista tulee ikäin kuin ”pinta” näille 🙂

Näitä pitää kyllä ehdottomasti testata, kikhermeet ihan kaikissa muodoissaan kuuluu ehdottomasti munkin lemppareihin!

Jee, kerro ihmeessä, jos oli mieleen! 🙂

Näyttääpä hyvältä! Alkoi tehdä mieli kikherneitä 😀 Pakko testata tätä jo lähipäivinä, eli kiitos vinkistä!

Mahtavaa 😀 Kerro, mitä mieltä olit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *