Jenni Ukkonen

Kirppis

27.7.2015 Teksti: Jenni Ukkonen

Mitä mainiointa alkanutta viikkoa teille! Sateisen, pitkälti kotona vietetyn viikonlopun jäjiltä on taas kiva lähteä ulos ja ihmisten ilmoille. 

Siitä olen kyllä tyytyväinen, että sain vihdoin tämän kuluneen viikonlopun aikana avattua vaatekaappini ovia niinkin paljon, että otin sieltä itseasiassa lähestulkoon kaiken pois, sovittelin vaatteita ja valikoin myyntiin lähteviä erillisiin pinoihin. Toisaalta huomasin, ettei mulla niinkään ole välttämättä pois joutavia vaatteita, mutta asusteita ehkä senkin edestä. Toisaalta ehkä hyvä niin, sillä asusteita on mielestäni paljon helpompi kuvata ja myydä netin välityksellä, kun taas vaatteet vien melkeinpä mielummin ihan oikealle kirppikselle, missä mahdolliset ostajat voivat niitä testata ja nähdä niiden kunnon ilman lisäkuvia. Olen jo pari viikkoa pitänyt sormia ristissä, että pääsisin vihdoin ensi kuussa ihan kotikotiini Rovaniemelle, ja mikäli niin käy, tuon mukanani vähintäänkin matkalaukullisen kirppistavaraa!

Niitä ”helpompia” kuvattavia listailin kuitenkin jo eilen blogikirppikselleni blogini Facebook-sivulle. Myyntiin meni mm. nuo ylläolevan kuvan uudet ja käyttämättömät korkkarit, sillä ostin ne ensin kokoa liian suurina, mutta löysin ne lopulta myös pienemmässä koossa itselleni (nämä on aivan loppuunmyydyt eikä suotta, joten mikäli olette niitä mielineet, menkäähän katsomaan!), parit kivat sandaalit sekä useammat aurinkolasit, mm. valikoiman Ray-Baneja. Lisää tulee, kunhan ehdin taas kuvailla. Nähdään siellä!

 

A wonderful new week to you all! After a rainy weekend mainly spent at home it sure is nice to go out and about today.

Although I must admit that I’m pretty happy I spent time at home, because I managed to open my wardrobe enough to take almost everything out, try stuff on and make piles of clothes that I no longer wear. And I actually noticed that it’s not so much clothes that I have extra but accessories. But it’s all good, I feel like selling accessories online is easier than selling clothes, which I rather take to an actual flea market, where people can try them on and see how they really are. I’ve been keeping my fingers crossed that I could travel all the way to my home-home in Rovaniemi next month and if that happens, I’m so taking a luggage full of unwated clothes with me!

I uploaded some accessories to my blog sale on my Facebook page yesterday though. You can find these amazing heels, new and never been worn that I bought a size too big before I managed to find them in a smaller size for myself, some fun sandals and a selection of sunglasses. I’ll add more once I get a chance to take more pictures! See you there!

Blogikirppikselleni tästä!

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Five random facts about me✨ ✔️I used to hate coffee and only got into it when I was around 22, which I think is pretty late to start drinking coffee? Now I start e v e r y day with coffee and can easily have three cups a day... Also, my favourite hobby is discovering interesting cafes ✔️I was born in Rovaniemi (in the Finnish Lapland) and lived there until I was 20. Since then I've lived in London (5 yrs), Munich (1 yr), Dubai (1+ yr) and now I'm in Ras Al Khaimah for a second year. This year is my 9th year abroad - and the time has flown by! ✔️I grew up with dogs in my family and never had much contact with cats. Since moving to the UAE, I quickly fell in love with cats and at the moment couldn't imagine a more perfect pet for myself. We have a 1,5 year old Arabian Mau named Ghibli, after Studio Ghibli films ✔️I'm a true Taurus and I believe in astrology, especially in terms of personalities and characteristics. I truly think it helps in understanding others ✔️I love horror movies BUT I only enjoy watching them at home and probably wouldn't go watch one in the cinema. I'd watch horror movies over romantic comedies any day!

Anything new you didn't already know about me? 😋 #randomfacts

jenniukk

Kommentit (7)

Vastattu 🙂

Hei Jenni!

Mietin kun olet tehnyt yhteistyötä aurinkolaseja myyvän nettikaupan kanssa ja olet heiltä yhteistyön merkeissä saanut laseja, niin oletko nyt myymässä heiltä saamiasi laseja eteenpäin? Tietenkin olet ne työtä eli blogi-näkyvyyttä vastaan saanut mutta tuntuu silti lukijana oudolta (jos siis kyseessä samoja laseja) että myyt niitä eteenpäin ja vielä ihan järkevillä hinnoilla, vaikka et itse ole niistä siis ”rahalla” maksanut. Ehkä myös saanut jonkinlaisen korvauksen aurinkolasien lisäksi.

Sinällään tämän kysymyksen voisi esittää todella monelle muulle bloggaajalle, eri tuotteiden kohdalla, esim. vaatteet (joita on siis saatu yhteistyön merkeissä ja joita sitten kirppareilla myydään eteenpäin). Mutta aloitetaan nyt vaikka sinusta, asia on tosiaan vaivannut jo monta vuotta. Onko sinulla ajatuksia asiaan liittyen?

Minua ihmetyttää myös monien bloggaajien, mutta etenkin sinun hintapyynnöt käytetyistä vaatteista. Esimerkiksi hennesin trenssi 25€ ja sandaalit 15€. Ei ketään kiinnosta onko toimitus Lontoosta vai Helsingistä. 15eurolla saa samanlaiset Hennesistä täysin uusina. Samoin kuin trenssejä alesta samaan hintaan tai kympin kalliimmalla. Samoten huvittaa esimerkiksi nuo Jimmy Choon aurinkolasit, vasta ostit ne ja nyt myyt. Taitaa olla rahapula ja ostosriippuvuus. Mutta blogikirppareita katsellen niin näyttää olevan aika monella muullakin bloggaajalla. Ei mietitä yhtään satojen eurojen ostoksia… No omapahan on jokaisen asia mutta huvittaa nuo hinnat. Eniten kyllä huvittaa ne ihmiset jotka ostavat tuolla hinnalla vain koska bloggaajan omistama.

Moikka Mietiskelijä,

Ihan alkuun haluan kiittää sinua, että mietiskelit asiallisesti ja kohteliaasti – se ei aina ole itsestäänselvyys!

Mitä omaan kantaani tähän aiheeseen liittyen tulee, niin ihan ensimmäiseksi haluan todeta, että en niputtele omistamiani asioita ”itseni ostamiksi” ja ”muilta saaduiksi”. Koen ihan aidosti, että olipa jokin tavara itse ostettu taikka joltain firmalta saatu, se on kuitenkin aina jollain tapaa ansaittu – ilmaisia lounaita taikka aurinkolaseja (tai muuta tavaraa X) kun ei ole. Joko tavara on ansaittu tekemällä työtä, säästämällä ja sitten ostamalla, tai se on ansaittu tekemällä töitä firmalle Y. Siinä vaiheessa mielestäni minulla, tai kenellä tahansa, on myös oikeus myydä omistamansa tavara eteenpäin niin halutessaan. Eikö ole tarpeeksi, että myyn tavaran X kuitenkin kivalla alennuksella ja ostaja puolestaan saa sen edullisemmin, kuin kaupasta ostamalla?

Tykkään kyllä yllättää lukijoitani esimerkiksi arvonnoilla, mutta en halua arpoa edes kerran käytettyjä tavaroita, vaan ostan mielelläni niihin tarkoituksiin ihan uudet arvottavansa.

No, tällaisia mietteitä tulee itselleni ekana mieleen. Tietty mielipiteitä on monia ja hyväksyn myös sinun näkemyksen ihan mielelläni 🙂

Moikka L,

Kaupan alalla kun olen, mietin usein asioita ”kysynnän ja tarjonnan lain” mukaan. Lisäksi harrastan itse aina tarpeen vaatiessa 2nd handina ostamista ja joudun silloin pohtimaan, mitä olen valmis maksamaan käytetystä tavarasta, varsinkin jos vastaavan voi tosiaan ostaa myös kauppaan kävelemällä. Tällöin mietin esimerkiksi, onko 2nd handista saatava alennus uuteen verrattuna erityisen hyvä, tai onko kyseinen tuote vaikkapa loppuunmyyty tai vanhaa sesonkia, eikä vastaavaa ole täten enää uutena saatavilla. Ja tiedätkö – uskon, että näin miettii moni muukin.

Ehkäpä heillä, jotka ovat valmiita maksamaan 2nd hand-tuotteista, on sattunut kummittelemaan tismalleen se myynnissä oleva tuote mielessä, ja he näkevät tilaisuutensa tulleen tässä ja nyt. Oletko esimerkiksi kurkannut koskaan edes huviksesi, mitä H&M:n vanhoista designer-yhteistyömallistoista pyydetään eBayssa? Hinnat ovat usein moninkertaiset alkuperäisiin hintoihin verrattuna, mutta koska kyseessä on vanhan sesongin tuote, jota ei enää ole muuten saatavilla, ovat ihmiset valmiita maksamaan.

No, omia kirppistavaroitani en ala niihin vertaamaan, mutta ehkä tästä saa sen pointin, mitä ajan takaa. Yritän kyllä olla reilu hinnoittelun suhteen, ja annan myöskin lukijoilleni mahdollisuuden tarjota hintapyyntöä vähemmän – usein tarjouksen hyväksyen.

Kiitos vastauksesta!

Vastattu 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *