Jenni Ukkonen

kohti täydellistä vaatekaappia: alusvaatteet

Teksti: Jenni Ukkonen

Okei, jokaisella on alusvaatteita. Niitä käytetään päivittäin ja niitä on monia erilaisia. On settejä ja eripareja, kalliimpia ja halvempia. Kaikenlaisia. Yksi osa täydellista vaatekaappia siis täydellisesti edustettuna. Vai onko?

Vaikka vaatekaapista löytyykin monia erilaisia (mutta kaikki tietysti yhtä täydellisesti omistajalleen istuvia!) alusvaatteita, ei kokoelma ole mielestäni täydellinen ilman seuraavia:

tayd_al1

Tärkeimpinä mun mielestä ihonväriset alusvaatteet. Ulkonäöltään tosi tylsät “romantiikantappajat”, mutta joitain vaatteita ei yksinkertaisesti voi käyttää ilman (tai ainakaan ne ei pääse oikeuksiinsa muutoin). Valkeat, erityisesti läpikuultavat vaatteet kuten silkkipaidat on esimerkiksi sellaisia. Musta voi näkyä niiden läpi väärällä tavalla, ja valkoinen voi pompata liikaa esiin.

Myös olkaimettomat rintaliivit on tärkeät, kun yläosa on sellainen mistä ne rinkat muutoin vilkkuisi ei-toivotulla tavalla. Niitä läpinäkyviä muoviolkaimia en henkilökohtaisesti käsitä, sillä eihän lopputulos sellaisilla ole yhtään sama.

Lisäksi täydelliseen vaatekaappiin kuuluu ehdottomasti sellainen setti, mikä tekee harmaimmastakin päivästä aurinkoisen. Asiaan voi vaikuttaa vaikkapa setin väritys, materiaali tai malli, tai ihan yksinkertaisesti hinta. Eikö olo kohene kummasti kun tietää piilottelevansa päälivaatteiden alla kalliita alusvaatteita? Se on kuin tietäisi maailman parhaimman salaisuuden 🙂

Niin, ja neljänneksi lisäisin vielä kunnolliset urheiluliivit!

Kollaasissa: ihonvärinen setti H&M, olkaimeton ja pinkki setti Calvin Klein / NAP

P.S. Aiemmat sarjaan kuuluvat postaukset löytyy nykyään Operaatio vaatekaappi -tunnisteen alta, joten jos jollekulle ei auennut tän postauksen idea suosittelen katsomaan eka tuolta mistä on kyse 🙂

Lue myös

X