Jenni Ukkonen

Kolme kuukautta Ras Al Khaimahssa

Teksti: Jenni Ukkonen

Olemme asuneet täällä Ras Al Khaimahssa ihan viikkoa vaille kolme kuukautta. Muutos Dubaihin verrattuna on ollut kieltämättä suuri, aina kodistamme kodin ulkopuoliseen tarjontaan ja mahdollisuuksiin. Tänne muutimme nyt myös ensimmäistä kertaa (edelleen pienellä varauksella) sillä oletuksella, että voisimme vihdoin olla aloillamme vuotta kauemmin – aiemmat muutothan olemme jo etukäteen tienneet vain vuoden mittaisiksi keisseiksi – ja sekin on kieltämättä aikuttanut siihen, miten olemme tänne asettuneet. Olemme ostaneet huonekaluja ihan eri fiiliksellä, kuin aiemmin, ja ostimmepa jopa oman auton leasingin sijaan.

Vasta nyt kolmannen kuukauden lopulla alkaa olla sellainen olo, että täällä me nyt ollaan ja eletään. Ensimmäinen kuukausi oli nimittäin pitkälti pelkkää muuttamista ja RAK-Dubai välin ajamista; huonekalujen etsimistä, ostamista, kokoamista ja järjestelyä ynnä muuta. Sitten lähdimme Suomeen ja itse viivyin siellä pari viikkoa. Sen jälkeen olin seuraavat kaksi viikkoa melkeinpä kokonaan vuoteen omana. Nyt maaliskuussa meillä oli ystäviä kylässä ja vasta siinä alkoi ehkä ymmärtää jotain niitä asioita, mitkä tekevät täällä olemisesta oikeasti aika miellyttävää – siis siinä mielessä, että nyt niistä hyvistä puolista tajuaa alkaa jo ottaa vähän irtikin. Esimeriksi tätä tekstiä kirjoitan parhaillaan talomme katolta löytyvältä uima-altaalta, lämpimän tuulenvireen vilvoittaessa minua reilun 35 asteen kuumuudessa. Tekstin kirjoitettuani taidan pulahtaa veteen uimaan.

Meidän koti alkaa nyt olla sillä mallilla, että ihan muutamia, suht pieniä juttuja lukuunottamatta olen tyytyväinen. Itseasiassa tämä koti tuntuu kaikista aiemmista kodeista eniten omalta, koska pystyin hankkimaan tänne tismalleen niitä huonekaluja ja tavaroita, mitä halusin. Toki Dubaissakin ostimme itse kaiken, mutta sinne ostimme mahdollisimman vähän ja harkiten, sillä ajattelimme, että syksyn tullen muuttaisimme taas seuraavaan maahan. Myös kissamme on nauttinut täällä olostaan selvästi enemmän – on enemmän tilaa (nyt kun hän on kasvanut n. kilon kokoisesta karvapallosta n. kolmeen kiloon), korkeita paikkoja minne kiikkua, ikkoista näkee merelle ja kiinnostavia liikkuvia asioita jne. Mieheni puolestaan on tyytyväinen, sillä hänen työnsä on mielekästä, haastavaa ja vain puolen tunnin ajomatkan päässä – ja sekin taittuu tosiaan tätä nykyä ihan omalla, upouudella autolla.

Ras Al Khaimah on Dubaita pienempi ja rauhallisempi paikka, se on totta. Alkuun suhtauduin täällä kaikkeen vähän varauksella, enkä edes olettanut, että löytäisin täältä mielestäni kivoja kahviloita tai ravintoloita, sillä asukkaat poikkeavat Dubain valtavasta expat-määrästä niin paljon. Mutta jo tässä ajassa olemme löytäneet muutaman ihan huippukivan (no, ainakin RAK:in tasolla) kahvilan ja ravintolan, vieläpä suht läheltä kotiamme – minulle nämä ovat niitä tärkeitä asioita, jotka saavat oloni kotoisammaksi ja viihtyvämmäksi ja mitä jaksan fiilistellä kerta toisensa jälkeen. Ja tosiaan, Dubaihin pääsee n. tunnissa, mikäli tarjonnan vähäisyys alkaa ahdistamaan. Ensiviikolla suuntaan itseasiassa Adu Dhabiin yöksi, joten sillä reissulla pääsee taas vähän enemmän ”suurkaupunkitunnelmiin”. Mutta juuri nyt Ras Al Khaimahssa saattaa itseasiassa nimenomaan viehättää se rauhallisuus ja esimeriksi kauppojen puute. Shoppailun sijaan voimme suunnata viikonloppuisin jylhiin vuoristomaisemiin patikoimaan tai harrastamaan vaikka vesiurheilua omalla saarellamme. Tai siitten tosiaan vaan nauttia oman asuinrakennuksen yksityisestä rannasta tai kattoaltaasta. Ihan kivaa vaihtelua super hektisen ja kuluttavan Dubaissa vietetyn vuoden jälkeen! Jos nyt jostain pitäisi kuitenkin nurista, niin kotiinkuljetuksella olisi kiva saada vähän muutakin, kuin pitsaa tai sushia. Mutta se on pieni murhe, ja oikeastaan voimme muutenkin paremmin, mitä enemmän teemme itse kotona ruokaa!

Olemme siis viihtyneet ainakin näin alkuun hyvin. Kesä voi kylläkin tuoda mukanaan vähän uusia komplikaatitoita, sillä silloin täällä on helposti ihan liian kuuma ulkoaktiviteetteihin – jopa merivesi tuntuu silloin kuin vasta keitetyltä vedeltä… Dubaissa suunnataan silloin ostoskeskuksiin, mutta entä täällä? Jään t o d e l l a k i n mielenkiinnolla katsomaan, miltä siinä vaiheessa tuntuu!

 

Kuvat Anna Pastak

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X