Jenni Ukkonen

Kolme uutta itseruskettavaa rivissä – mielipiteet!

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Löysin itseni hiljattain sellaisessa erikoisemmassa tilanteessa, että multa oli päässyt kaikki lukuisat itseruskettavani loppumaan samaan aikaan. Täällä auringossa ja rannan läheisyydessä se ei ole ehkä se paras hetki, sillä kirkas aurinko mielestäni vielä vähän korostaa ihoni valkoisuutta… ja kuten olen siis todennut moneen otteeseen, itseeni ei vaan auringosta tartu väri, ei vaikka nyt ollaan aika tasaisesti oltu sille altistuneita jo usean vuoden ajan! Koska läheltä ei tuntunut löytyvän mieleisiä itseruskettavia, laitoin tilaukseen muutaman itselleni uuden, jokainen vähän eri tavalla kiinnostavan tuttavuuden. Testasin näitä kaikkia samalla hetkellä niin, että kokeilin yhtä käsivarsiin, yhtä keskivartaloon ja yhtä sääriin.

Suosikkini – Bondi Sands Self Tanning Foam Dark

Lupaa: Välitön, luonnolinen rusketus. Kevyt vaahto, tumma sävy – kuivuu nopeaa, ei tunnu tahmealta. Pitkäkestoinen lopputulos. Sisältää aloe veraa ja e-vitamiinia. Iho voidaan pestä jo tunnin kuluttua levityksestä, mutta tummemman lopputuloksen toivossa voidaan jättää iholle jopa kuudeksi tunniksi.

Ensivaikutelma heti levityksen jälkeen: Melko vahva, mielestäni kuitenkin myös miellyttävä kookostuoksu. Iholle jäi saman tien kiva sävy (ei yhtään oranssi) ja vaahdon sävyn ansiosta tämä oli myös kaikista helpoin levittää kevyesti ja ennen kaikkea tasaisesti iholle.

Myöhemmin: Seuraavana päivänä / suihkun jälkeen sävy oli tasainen, ja mielestäni melko tumma, ainakin siihen nähden, että laitoin vaahtoa iholle aika kevyesti. Itselleni sävy oli mieluinen, mutta mikäli et halua saman tien liian tummaa lopputulosta, suosittelen samalta merkiltä vaaleampaa tai asteittain ruskettavaa vaihtoehtoa.

Itselleni tämä oli täydellinen itseruskettava; vaahtomainen koostumus, tumma, välitön sävy ja mielestäni itseruskettavalle OK/kiva tuoksu. Tiedän, että tämä tulee myös kestämään käytössäni pisimpään – kuten vaahdot yleensäkin, sillä niitä ei tarvi käyttää kerralla niin paljon, kuin vaikkapa voiteita. Aion testata jatkossa samalta merkiltä myös muita tuotteita, vaikka mousse onkin mielestäni aina paras!

Hinta: 14,99 puntaa (n. 17 e) / 200 ml – täältä

Kiinnostavin – The Chemistry Brand Chemistry Glow Oil

Lupaa: Vaihtoehto DHA:ta sisältäville itseruskettaville – suunniteltu nopeuttamaan ihon melaniinin tuotantoa ilman UV-säteitä. Kevyt, nopeasti imeytyvä öljy. Luonnollinen, pitkäkestoinen väri, joka alkaa kehittyä 2-3 päivää levityksen jälkeen; käytetään 1-2 kertaa päivässä, kolmen päivän ajan.

Ensivaikutelma heti levityksen jälkeen: Öljy on kauniin sävyinen ja kimaltava, muttei itseasiassa jätä iholle minkäänlaista sävyä tai kimalletta. Ei myöskään tunnu yhtään öljymäiseltä iholla ja imeytyi lähes saman tien. Tuoksua on vaikea kuvailla; se ei mielestäni ollut monille itseruskettaville tyypilliseen tapaan makea ja haihtui myös iholta nopeaa pois.

Myöhemmin: Sävyn kerrotaan alkavan muodotua vasta parin, kolmen päivän päästä. Itse olin havaitsevani kevyen sävyn jo seuraavana päivänä, mutta käytin sitä ohjeistuksen mukaisesti kerran päivässä muutaman päivän ajan. Sävy ei ollut lopulta todellakaan yhtä vahva, kuin tuon edellä mainitun tuotteen kanssa, mutta mielestäni tällä sai kuitenkin tosi kivan ja luonnollisen päivetyksen ja hehkun iholle.

Todella kiinnostava testattava, sillä tämän tuotteen kanssa sävy alkaa tosiaan muodostua iholle vasta myöhemmin. Pidin tuotteen käytöstä, mutta huomioitavaa on toki juurikin se, että tätä tulee käyttää hieman ennakoivasti, eikä vaikka loman ensimmäisenä päivänä, jos tarkoituksena on olla jo saman päivän aikana päivettynyt tämän avulla.

Hinta: 20 puntaa (n. 23 e) / 100 ml – täältä

Vaivattomin – BOD BAKE Daily Tighten Tan Medium – Dark

Lupaa: Asteittainen ruskettaja, joka lupaa myös kiinteyttää ja silottaa ihoa. Kuivuu nopeaa, ei tahmaa. Käytetään pari kertaa viikossa sävyn pysymiseksi.

Ensivaikutelma heti levityksen jälkeen: Todella jännä, pirteä tuoksu – ehkä hedelmäinen? Voide tuntui ylelliseltä ja runsaalta iholla ja imeytyi nopeaa. Ei jättänyt iholle levitysvaiheessa mitään sävyä.

Myöhemmin: Seuraavana päivänä iholla oli mielestäni kevyt sävy. Levitin voidetta lisää suihkun jälkeen muutaman päivän ajan ja sain kivan hehkun iholle myös tämän avulla – sävy oli aidosti luonnollinen. Päivittäiseen käyttöön 150 ml ei kestä mun käytössä kauan, mutta voisin kuvitella käyttäväni tätä ns. kuuriluontoisesti, tai ottavani mukaan vaikkapa lomamatkalle tavallisen kosteusvoiteen sijaan.

Kuten todettua, tämä ei kestäisi omassa käytössäni kauan, ja muutenkaan ole itse asteittaisten itseruskettavien ystävä, sillä useimmiten haluan välittömän lopputuloksen. Voide itsessään tuntui kuitenkin kivalta käyttää ja kuten mainitsin, voisin ottaa tämän vaikka lomalle mukaan ja ylläpitää kevyttä rusketusta sen avulla. Aloittelijoille tämä on mielestäni todella varteenotettava tuote, mistä mulla ei ole pahaa sanottavaa – se ei vaan ole sitä, mitä itse nimenomaisesti arjessa kaipaan. Rusketuksen/päivetyksen ylläpitöön loistava pari kertaa viikossa käytettynä!

Hinta: 9,99 puntaa (n. 12 e) / 150ml – täältä

Itse suosin tosiaan itseruskettavissa vaahtomaisia koostumuksia, en vain näissä vaan ihan ylipäätään. Mielestäni ne on aina helpoin levittää iholle siististi ja tasaisesti ja sopivan ohuesti. Kaikkien itseruskettavien levittämiseen suosittelen ehdottomasti itseruskettavakinnasta (ja ihon kevyttä kuorintaa ennen levitystä!), nimittäin kintaalla saa NIIN paljon tasaisemman jäljen kuin ilman, eikä silloin tarvi myöskään olla huolissaan oransseista kämmenistä. Selkään levittämisen oppimisessa menee kieltämättä hetki, että se pystyy tekemään itse itselle, mutta sääret ja käsivarret ovat hyvä kohta aloittaa levityksen testaaminen; varsinkin nyt kun Suomessa ei varmaan kuitenkaan ihan vielä kuljeta pienissä tai paljastavissa vaatteissa, heh. Kasvoihin suosittelen todella lämpimästi Löwengripin Self-Tan Dropsia, mistä postasin täällä; super helppokäyttöinen (tipat sekoitetaan tavalliseen kasvovoiteeseen ja sävyn vahvuutta säädellään tippojen määrällä), tuoksuton ja kehittyy todella kauniiksi hehkuksi kasvoilla päivän tai yön aikana.

Osta täältä:

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X