Food

Kookoksinen banaanileipä

11.4.2018 Teksti: Jenni Ukkonen

Annan ollessa meillä taannoin kylässä, opin häneltä yhden jos toisenkin ihan loistavan reseptin, mitä olemme heidän lähdettyäänkin yrittäneet mieheni kanssa tehdä yhtä hyvin lopputuloksin. Yhtänä iltana Anna teki simppelin banaanileivän, mikä oli seuravana aamuna nautittuna ihan super herkullinen. Mulla on aika vahva tunne, että muistaisin halutessani tarkalleen, mitä siihen tuli ja missä suhteessa, mutta olen todennut aiemminkin, että olen aina vähän ”sinne päin” kokkaaja ja tykkään soveltaa ohjeita. Siispä testasin nyt samaa banaanileipää niin, että korvasin jauhot kookosjauholla (=gluteiiniton) ja kenties tässä samalla muutama muukin aines vaihtui, unohtui (mitä todennäköisimmin…) tai tuli eri määränä mukaan. Toimi kyllä tosi hyvin näinkin, tai ainakin omasta mielestäni banaaniin sopii mainiosti vivahdus kookosta. Tämä banskuleipä on ihan huikean helppo ja nopea valmistaa ja toimii loistavasti vaikka viikonlopun aamupalana.

COCONUTTY BANANA LOAF. When we had our friend Anna over, we learned some new recipes from her that we have since then tried to recreate with equally delicious results. Probably one of the easiest things she did was a simple banana loaf, it was so yummy the next day. I actually think I could remember the exact ingredients and amounts required, but I always end up mixing things up in the kitchen and trying different things, it’s just how I am. So I made this load by switching the regular flour to coconut flour (=glutein free) and maybe I may have forgotten or changed a couple of the other ingredients too. But I must say it worked just as well – I love coconut and banana together. This loaf is super easy and quick to make and it’s perfect for relaxed weekend mornings.




4 kypsää banaania
2 dl kookosjauhoja
3 munaa
1 teelusikka kanelia
1 teelusikka leivinsoodaa
Ripaus suolaa
1 teelusikka vaniljaa (esim. vaniljasokeri)
Hunajaa maun mukaan makeutukseksi
Saksanpähkinöitä n. kourallinen

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa leipävuoka (tai voitele kookosoöjyllä – täällä tehtiin jäkimmäinen Puhdistamon kaneli-kookosöljyllä).
Muussaa kolme banaania haarukalla ja lisää kookosjauhot, munat, kaneli, leivinsooda, suola ja vanilja. Sekoita huolella. Heitä sekaan n. 3/4 saksanpähköistä, jotka ensin hienonnat erikokoisiksi muruiksi. Sekoita vielä oman maun mukaan juoksevaa hunajaa makeutukseksi.
Kaada seos vuokaan ja ennen uuniin siirtämistä, koristele haluamallasi tavalla viimeisellä banaanilla sekä lopuilla pähkinöillä. Laita uuniin 35-45 minuutiksi, tai kunnes leipä on kypsynyt keskeltä (huom! meillä on kaasu-uuni, mitä edelleen opettelen ymmärtämään, ja tästä syystä useimmat sieltä ulos tuleva yritykset on ainakin jostain kohdin mustia…). Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua – parasta seuraavana aamuna!

 

4 ripe bananas
3/4 cup coconut flour
3 eggs
1 teaspoon ground cinnamon
1 teaspoon baking soda
A pinch of fine salt
1 teaspoon vanilla extract
Honey to sweeten
Walnuts, approx a handful

Preheat the oven to 180 degrees Celsius and line the loaf pan with parchment paper or with coconut oil – I did the latter with cinnamon coconut oil. Mash three bananas with a fork and add in the coconut flour, eggs, cinnamon, baking soda, salt, and vanilla. Stir the batter well and add approx. 3/4 of the walnuts, which you should break into finer bits before adding in. Add some running honey to sweeten.
Pour the batter into the loaf pan and before placing in the oven, garnish with the remaining banana and walnuts. Bake until the center of the loaf is feeling firm to the touch, about 35 to 45 minutes (note that we have a gas oven, which I’m still trying to understand fully, so that’s why most things coming out from it are a bit black). Cool completely before serving – it will be the best the next morning!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Jenni Ukkonen

Instagram

  • Rooftop 👌 Love discovering new spots in my city #myrak #rooftop #decor

jenniukk

Kommentit (2)

Mahtavaa, suosittelen! Ja pähkinäthän voi halutessaan jättää myös pois tai korvata jollain muulla – tätä on helppo soveltaa oman maun (ja mitä on kaapeissa) mukaan 🙂

Kiitos ohjeesta! Pakko kokeilla lähiaikoina, vaikuttaa niin herkulliselta. Kaikkea muuta taitaakin jo valmiiksi olla kaapissa, paitsi noita pähkinöitä. 😀

http://www.pochetteroulette.com/

Mahtavaa, suosittelen! Ja pähkinäthän voi halutessaan jättää myös pois tai korvata jollain muulla – tätä on helppo soveltaa oman maun (ja mitä on kaapeissa) mukaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *