Jenni Ukkonen

Kotitekoinen cashew “juusto” – todella helppo resepti!

Teksti: Jenni Ukkonen

Koen olevani todella onnekas, että mieheni on aivan yhtä – ellei välillä enemmänkin – kiinnostunut sekä kasvipohjaisesta ruokavaliosta, että erilaisten reseptien ennakkoluulottomasta kokeilemisesta. Toki suuremman osan ajasta hän mielummin tilaa ruokaa kuin tekee sitä, mutta silloin kun päätämme yrittää olla tilaamatta, hän kyllä yllättää mut usein erilaisilla kokkauskokeiluilla. Hiljattain hän päätti kokeilla kotitekoisen cashew “juuston” tekoa, ja vaikka aluksi pyörittelin silmiä ja mietin että mikähän sotku tästä tulee, niin sen teko ja koko reseptin helppous hämmästytti mua. Lisäksi “juuston”, tai pikemminkin juustotyylisen levitteen, maku oli todella kohdillaan ja maistui sekä ruokien kyljessä että leivän päälle levitettynä. Eihän tää siis oikeaa juustoa ole nähnytkään, mutta toimii sen korvikkeena jos ei tosiaan juustoja syö, tai haluaa muuten vaan kokeilla muita vaihtoehtoja. Sain muutaman pyynnön laittaa reseptin jakoon ja nyt kun olemme tehnyt tätä muutamaan otteeseen, uskallan luottaa reseptiin sen verran että laitetaan vaan!

Kotitekoinen cashew “juusto”

  • 1 kuppi (n. 2,3 dl) cashewpähkinöitä, jotka ovat olleet vedessä vähintään 2 tuntia (tai max. 10 tuntia), poistettu vedestä ja huuhdeltu
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 rkl tuoretta (just puristettua) sitruunamehua
  • 1/4-1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl suolaa tai maun mukaan
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 kuppia (n. 0,5dl) vettä tai tarpeen mukaan

Laita liotetut ja huuhdellut cashewpähkinät, ravintohiiva, sitruunamehu, valkosipulijauhe, suola ja pippuri blenderiin. Pyöritä nopeina osioina kunnes seos on enää vähän kokkareinen, ja aavistuksen kostea. Kerää kaikki seos blendein pohjalle.

Jatka sekoittamista, nyt samalla vettä mukaan lisäten. Jatka pari minuuttia, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lopullinen seos muistuttaa koostumukselta hummusta.

Maista, ja lisää tarpeen mukaan lisää sitruunaa, suolaa ja pippuria. Halutessasi voit myös lisätä sekaan tuoreita yrttejä ja sekoittaa vielä kertaalleen. Levite pysyy hyvänä jääkapissa ilmatiiviissa rasiassa n. viikon, mutta huomaa, että se paksuuntuu/kiinteytyy hieman mitä pidempään se on jääkaapissa – maku pysyy samana.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X